torstaina, kesäkuuta 28, 2007

Selline armas asi

Et keegi on kenad lillepotid sättinud. See mõte ISE on väga nelge*.

*Nelge =leebe, malbe, sõbralik, heatahtlik (J.Aaviku väljapakutud uudissõna).

tiistaina, kesäkuuta 26, 2007

Majake Schnelli tiigi ääres

Sätin pildi siia sest arvatavasti lammutatakse majake peagi maha (kui just ei restaureerita). Selle majakesega seostuvad mulle tsaariaegsed postkaardid, uisutamine ja peale tunde Indrekuga Toompeal kolamine (kolada tegelikult ei tohtinud!). Putka kõrval oli talvel järsk jäärada kust me siis usinalt tagumikupeal alla sõitsime. Emad ja õpetajad ei suutnud aga mõista, kuidas saab tugevast tehisriidest koolipükste tagumik kooliskäimisega läbi kuluda. Liulaskmise vaheajal käisime ka Balti Jaamas kopikaid otsimas. Vahel leidsimegi resti alt midagi.

maanantaina, kesäkuuta 25, 2007

Universaalvõti-korgitser-ventiil


Eile leidis E3 tee pealt sellise imetabase võtme. Võtmel on küljes kolmnurkne ja neljakandiline padrunvõti, tavaline võti, korgitser + tundmatu otstarbega ventiililaadne nublakas. Laupäeval leidis E3 R-kioskist 10 krooni. Ma arvan, et ta on nii edukas sellepärast, et ta on madalamal.

sunnuntaina, kesäkuuta 24, 2007

Unistus anarhiast

Selline meeleheitlik karje ühe väikekodanliku linnakese väikekodanlikul majal. Autor on ilmselt mõni tulevane väikekodanlane.

Pirita kuulipildujapesad




Pirital asub ala, mis kuulus kunagi ilmselt NSVL piirivalvele. Väeosa asukohta kaitsesid väga põhjalikult ehitatud kuulipildujapesad. Praeguseks paikneb 1 neist otse laste mänguväljaku ääres (laskesektoriga mänguväljakule). Pesad on ehitatud raudbetoonist- kolme laskeavaga (1 ette ja 1 mõlemale küljele). Punkri laest ulatuvad veelgi välja metallvardad mille küljes asus ilmselt metallplaat, mis pidi hajutama katust tabavate miinide/mürskude lööklained. Kogu töö on väga põhjalik.

perjantaina, kesäkuuta 22, 2007

Eesti auks ja tuleviku pandiks

(Mis siis saab)Kui enam kuidagi ei saa aga saama peab!

See oli nende soomepoiste küsimus iseendale (ja Jumalale?), kes tulid 1944ndal päästma, mis päästa andis. Ja kuigi nende võitlus jäi vaid meeleheitlikuks katseks ülekohut kinni hoida, olid nad igatahes õige südmega õigel poolel. Ja mida ühelt ausalt mehelt veel rohkemat tahta võiks?
Sest on olukordi, kus mees ei saa valida muud, kui seda mida tegema peab- isegi siis, kui see talle endale hukatust toob. Sest teised valikud on otsa lõppenud. Ja ees on vaid Hall Kivi.

torstaina, kesäkuuta 21, 2007

Paradiisivärav ja 1 õnnelik pääsnu


Ei saagi aru millel põhineb rahvajutt taevas hõljuvatest inglitest ja küllusega kaasnevast igavusest? Miks ei võiks Paradiisis hoopis jalad istumise alla sättida ja lugeda läbi kõik vahepeal ilmunud raamatud? Aega ju on. Pealegi kirjutavad tüübid pidevalt juurde.

Tõelise Ökotalu makett

Nagu pildilt näha, on meie ökotalunikel ökovallas veel suur arenemisruum ja pikk tee minna.

Kraanad nagu vanad prostituudid

Täitsa kahju oli vaadata neid seal heinamaal. Nüüd ei hooli neist enam keegi...

Edevad ja üleharitud mehed

Olin sunnitud kuulama kahe meesterahva juttu, kes istusid KUKU kõrvallauas. Tegemist oli vist tantsijate või näitlejatega. Olid vanuselt 30ndate teises pooles.

Tekitas õõva kuulata nende kenitlevat juttu mida pikiti prantsusekeelsete väljenditega ja filossoofiliste tirilimpsudega. Mehed rääkisid kõvasti, et kõik kohvikusviibijad neid ikka kindlasti kuuleksid. Lõpuks jõudsid nad filmini "ülisuur mina", mis räägib mehest, kes sõi kuuaega järjest ainult burgereid.
Kõrvallauamehed lasid kuuldavale hulga edevaid õhkeid ja suisa naiselikke kiljatusi kuna nähtu oli neile niiväga vastumeelne. 1 meestest kirjeldas õhevil, et ta ei suutnud nähtud filmi mõjul isegi uinuda ja ärkas hommikul taas esimese mõttega hamburgeritest.

Mehed olid edevad ja LIIGA intellektuaalsed. Ma ei tea miks see terve mõistuse ja taktitunde kohapealt mõnikord nii halvasti mõjub? Miks muutuvad inimesed iseenda klounideks, kui nad endast liiga palju arvama hakkavad?

maanantaina, kesäkuuta 18, 2007

Minu esimene relv


Leidsin hiljuti üles oma esimese päris püssi (õde leidis). Süda läks kohe soojaks, kui meenutasin kuidas ma sellega õues ja toas paugutasin ja soola läbi ajalehe tulistasin. Kaba ma ise ei teinud- selle tegi isa minu vibupüssile, mis töötas püksikummi abil. Aga see polnud piisavalt tõhus, nii et kasutasin isa tehtud kaba kuhu kinnitasin vineerisae raami poolekssaetud jupi - see oli ümara ristlõikega toruraam. Heitelaenguks oli kõige mugavam kasutada peenestatud tikuväävlit mille ma osavalt tropiga kinni surusin. Siis soola või tina kuuliks ja jälle tropp, et torust välja ei tuleks. Süüde käis tikuga ja pauk oli kõva. Lähedalt lastes oli see igatahes hirmuäratav relv.

perjantaina, kesäkuuta 15, 2007

Väike tramm

torstaina, kesäkuuta 14, 2007

Hiina konteinerlaev

Ja selliseid hiidlaevu sõidab maailameredel sadu -tuues meile telekaid ja röstereid, dresse ja triiksärke, riisi ja autosid...

Nukuteater

Selline väike nukuteater. Tegelikult on see täitsa ise vanast pappkastist tehtav. Vaja ainult paar auku lõigata ja dekoratsioonid. Põhiline on muidugi eesriie.

Sõrmus (veel viimistlemata)

Marleena sõrmus, mis oli talle liiga väike ja liiga lai. Aga ega kõike ei saagi tahta.

Klotserid Venemaalt


Poodidesse on laekunud hulk uhkeid klotsereid Venest...

keskiviikkona, kesäkuuta 13, 2007

Aida Lippini filigraanehted






Aliida on praegult 79 aastane ja 1 viimaseid inimesi Eestis, kes teeb NII kaunist filigraani.


perjantaina, kesäkuuta 08, 2007

Arhitektuuriline müstifikatsioon Niidi tänaval


Keegi inimene on oma majale tornikesed ehitanud. Ja keegi arhitekt on talle joonised teinud.
See arhitekt annaks ilmselt ka oma ema punastele üles, kui talle hästi makstakse...

keskiviikkona, kesäkuuta 06, 2007

Barbidel oli nädalavahetusel väike pidu


Ega ma sellist asja isiklikult heaks ei kiida, aga mis tehtud see tehtud. Loodetavasti teevad tüdrukud sellest õiged järeldused...

tiistaina, kesäkuuta 05, 2007

Jube Asi (granaat)


Tegemist on pisut erikujulise kildgranaadi korralikult lõhkemata kestaga. Või siis sisuga. Nagu näete, on siin palju väikeseid teraskuulikesi mis lõhkemise korral laiali lendavad ja inimkehasse valimatult auke puurivad. Samasuguseid kuulikesi kasutas mõni aasta tagasi endavalmistatud pommis 1 soome koolipoiss, kes koos oma kaadervärgiga ühes Soome ostukeskuses tükkideks lendas. Kuulikesed vigastasid tookord üle 40 inimese ja tapsid vist 4. Kõik olid nendest teraskuulidest hirmus žokeeritud seal...- aga näed mida ise teevad- täpselt sama tööpõhimõttega relvi! On ikka jube küll. Kuid teisalt- mis sa hädaga teed, kui tahad rahulikult oma põldu künda ja lehma karjatada...(ja pangalaenu maksta)?

maanantaina, kesäkuuta 04, 2007

Tln Keskhaigla kontorirotid enne võidujooksu


Oletan, et mõnel üliaktiivsel osakonnajuhatajal tuli mõte silma paista ja nii aetigi õnnetud meditsiinitöötajad jooksma...(aga nad olid väga lahedad!)