tiistaina, toukokuuta 15, 2007

Minu tädipoeg on venemaal misjonär!!!!!!!!

No mis ma ikka oskan vabanduseks kosta- Kaido-poiss on babtist...(sellest on tingitud ka tema religioosses kõrgstiilis kirjad ja sõnakasutus...- kuigi mees ise on ikka täiesti normaalne sarkastiline eesti mees).
Tõele au andes peab tunnistama, et mulle tema tegevus meeldib- esiteks seepärast, et peale seda, kui Kaido 1987ndal aastal Rootsi põgenes ja seal kümmekond aastat rootsi riigi kulul mõnusat hõlp-elu elas, viitsis ta lõpuks usumeheks hakata ja venemaa pärapõrgusse (Uljanovsk -Lenini sünnilinn)kolida. Venemaal aga- nagu me kõik teame- pole elu mingi meelakkumine vaid puhas kannatus ja hädaorg! Vähemalt Lenini sünnilinnas. Seal pommiaugus Kaido baseerubki juba neli aastat koos oma vene naise ja lapsega. Vahel käib ikka Eestis kah, kui häda päris suureks läheb.

Kuna me oleme oma kallil isamaal metsavarguste ja igasuguste vahendustegevustega kõvasti raha kokku ajanud, siis kutsun üles paar krooni ka Kaido-poisile annetama. Ehk saab mees aia ära värvida ja katsusele paar paika peale...

Lisan siia isikliku dimensiooni tajumiseks ka paar Kaido erakirja (ta lubas).

Saadetud 15.05.07
Tere kallid õed-vennad Eestimaal!
Jumal on hea ja imeline! Oleme tervise juures ja meie kolimine väikelinna Barõch hakkab lõpuetappi jõudma. Kohalikud kristlased üürisid meile oma korteri ja oleme jätkanud ka maja otsinguid misjoni ja laste rehabilitatsioonikeskuse jaoks. See maja millest me teile juba ka pildi saatsime on väga hea kuid on risk et dokumente ei saa õigeks ajaks vormistatud ja kui ma Juuli alguseks elamisloa taotlust sisse anda ei saa siis mingist misjonist pole mõtet isegi rääkida ja meie viimaste aastate panus jookseks lihtsalt tühja. Sellega ei saa riskida ja mul oli südamel otsinguid jätkata. Üleeile sattusingi väga hea varjandi peale. Barõchist 20 km kaugusel oleva väikese väga ilusa küla pervel olev valge majake.
Dokumendid on samuti korras. Ta on küll aastaid tühjalt seisnud, kuid muidu korralik ehitis ja kuna seal kõrval õigeusu papp elab siis ka vandaalidest puutumata. Hinnaks kõigest 50 000 rubla pluss vormistamine.
Suure 2 hektarilise krundiga. Mulle väga meeldib!
Üks Londoni väikekogudus sai südamele korjandus üles võtta ja meid vajaliku summaga toetada. Au Jumalale! Muuseas nad on kõik mustanahalised ja pole kunagi Venemaal käinud!
Tänu Jumalale selle võidu eest Tema poolt alustatud usu teekonnal!
Oleme viimastel kuudel teinud väga suuri väljaminekuid seoses meie siinsele pastorile toodud auto tollimise ja remondiga ja oleme hetkel üsna raskes olukorras. Meie enda auto on laiali lagunemas ja oleme oma endise kodu üüriga graafikust maas. Kuna me ei saa stabiilset toetust ühestki organisatsioonist ja oleme ennast andnud Jumala armu ja juhtimise hoolde siis meie toome oma vajadused Issanda ette ja usume et Temal on inimesed kes Talle avatud on mujal maailmas, nii nagu meie Tema riigi vajadustele siin püüame avatud olla. Usun siiralt et pole sobivamat aega kui praegu külvata ka Ida suunas. Ma tänan ka teid ustavad, kes on jätkanud meie toetamist vaatamata võibolla kesisele tagasisidemele ja tõenäoliselt saab ta mingi perioodi olema veelgi kesisem kuna meil uues kohas internetti ei ole. Me kanname teid kõiki oma südames ja ka palves Jumala ette ja las see Vaimu side püsida elavana ja siis saab Issand teostada oma tahtmist meie kõikide läbi ja Tema nimi saab kirgastatud, kui meil on armastus isekeskis!
Teie vend Kaido perega Volga kaldalt

Saadetud 22.04.07
Tervitusi jälle siit Volga aladelt!
Kõigepealt tahan tänada kõiki neid kes on palvetanud meie eest ja ka saatnud julgustavaid kirju. Ma ei ole kahjuks leidnud endas jõudu alati vastata kuid teadke et hindan Teie hoolitsust ja toetust väga. Meil on praegu olnud üsna rasked ajad. Üheks põhjuseks on kindlasti see et teame et Jumal kutsub meid edasi liikuma. Sellega on seotud uued väljakutsed ja vastuseisud. Olid mõningad punktid mis Issand andis mulle paar aastat tagasi seoses meie teenistusega. Esimene neist oli: Minna sinna kuhu keegi minna ei taha. Oleme jälle sellesse kohta jõudnud. Sihtpuktiks on praegu Barõshi rajoon, 150 km Uljanovskist lääne poole. Aasta tagasi sattusin sinna esimest korda seoses Juutide teenistusega. Seejärel külastasime terve aasta jooksul mõningaid usklikke koos pastor Anatoliga. Kunagi oli selles kandis suurem grupp usklikke. Praeguseks on kõik laiali lagunenud.
Sama pilt valitseb ka loomulikus maailmas. Barõsh oli kunagi päris edukas väikelinn mitmete edukate ettevõtetega. Tänaseks on kõik pankrotistatud ja juba aastaid valitsevad töötus, alkoholism, narkomaania, hoorus ja nõidus.
Võibolla mõni veel mäletab fotosid mis ma aasta tagasi saatsin juutidest Barõshis. Mõned neist elasid alla igasugust tervemõistuslikku miinimumi.
Vaatamata sellele on selles kandis ka Issandal omad lipud. Nagu juba varemalt oleme rääkinud siis üks meie teenistuse eesmärke on jõuda ka Venemaa eestlasteni. Meie kandis on selleks uusasunikest eestlased kes siiakanti saabusid 1800 aastate alguses. Uljanovski oblastis oli mitmeid eesti külasid. Hiljeim neid pillutati ka tagakiusu läbi laiali üle oblasti. Paljud neist olid usklikud ja omamoodi misjonärid kellest küll kodumaa midagi ei tea. Aga Jumal tunneb oma pühasid. Üleeile kohtusingi härra Anton Lipuga. 87 aastane usklik mees kes ka minuga täiesti normaalses eesti keeles suutis vestelda. Ta on 9 lapse isa, puussepp.
Venelannast abikaasa läks eelmine aasta Issanda juurde. Ta tunnistas kuidas Jumal ta ikka alati tagakiusust välja kiskus ja ka kõige raskematel aegadel varustas. Samuti rääkis ta mis nende inimestega hiljem juhtus kes teda omal ajal taga kiusasid. Üks lugu trööstitum kui teine.
Nii et meil on kellelt teatepulka üle võtta!
Otsime hetkel maja mida misjoni ja teenistuse ja elamu jaoks osta. Siinsed kinnisvara hinnad on suhteliselt soodsad. Loodame leida elamiskõlbuliku maja Barõshi linnast mitte väga kaugel 100 000 EEKi piires. Lisaks vajame imet selle kohapealt et maja dokumendid oleksid kõik valmis. Nimelt on mul vaja selleks et Venemaale edasi jääda vaja sisse anda alalise elamisloa taotlus hiljemalt juunis. Üks tingimutest on isikliku elamispinna olemasolu. Meil seda hetkel ei ole. Oma korteri müüsime 3 aastat tagasi maha ja rahastasime sellest oma teenistuse esimesi aastaid. Vajame kõige sellega seoses hunnikut imesid. Hetkel oleme tegelikult võlgades.
Vaatamata sellele et meil õnnestus koguda abi Serge Novikovi jaoks ja ma ise sain Eestis kuu aega tööd teha on meie isiklikud toetuste laekumised kokku kuivanud. Seoses pastorile auto toomisega oleme me ka osalise majandusliku vastutuse võtnud. See tähendab kõik kasvavaid väljaminekuid.
Mul on veel vaja üks sõit Astrahani teha et sealt osa telgi detaile ära tuua. Kulud sõidu peale 3000 EEKi. Tahame see aasta kindlasti telgi üles panna evangeelsete koosolekute jaoks. Mais plaanin ka veel Eesti tulla et ühele Chuvashia pastorile kasutatud auto leida ja ära tuua. Eile purunes Toyotal mis me pastor Anatolile tõime esiamort. Tänu Jumalale juhtus see jälle garaashi juures ja mitte suure kiiruse pealt kuskil trassil. Nii et kõikide raskuste keskel on Jumala arm suur. Nüüd on mõlemad autod remondi ootel. Õnneks saab Nissaniga ikka liikuda nii et saame edasi toimetada.
Ei taha teid küll teenistuse vajadustega üle koormata, kuid samas pean edasi andma vähemalt mingi pildi reaalsest olukorrast. Mul ei ole siin mingeid omi asju ajada ja seetõttu ka mingeid isiklikke vajadusi peale laste ning abikaasa heaolu ja tervise, ja ka isikliku elementaarse töövõimelise seisundi olemasolu. Tänu Jumalale oleme praegu kõik tervise juures.
Praeguseks kõik ja peatsete kirjadeni,
Shalom Teie üle!
Kaido perega Venemaalt


Pere toetuseks,
EVGENIA TEESALU
ACCOUNT NUMBER: 221026023206
IBAN: EE38 2200 2210 2602 3206
SWIFT: HABAEE2X
HANSAPANK
Liivalaia 8, 15040 , TALLINN, ESTONIA

Teenistuse toetuseks,
KAIDO TEESALU
ACCOUNT NUMBER: 10010488669014
IBAN: EE971010010488669014
SWIFT: EEUHEE2X
AS SEB EESTI YHISPANK
Tornimae 2, 15010, TALLINN, ESTONIA





3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Palju sa ise kandsid?

Asjadest kirjoitti...

Pean tunnistama, et pole Kaido-poisile sentigi saatnud. Ainult niisama mölisen temaga meilitsi. Eks ma tegelikult tahaksin toetada küll sellist "püha üritust" aga asjaolude sunnil praegult ise ei saa niiväga. Aga küll ma veel saadan. Kui muud ei saa saata siis vahest tüki seapekki ja sihvkasid...- need aitavad alati hädast välja.

Ingrid kirjoitti...

Muide ka Eestist on läinud Venemaale misjonäre. Kui nad vahepeal kodus käivad, siis korjatakse neile humanitaarsaadetiseks pakke kaasa.
Eesti 2 alguses tuli Eestisse väga palju humanitaarabi kui meil oli raskusi toidu ja riietega ja poeletid olid tühjad.
Sellega tahtsin öelda, et misjonitöö tuginebki põhiliselt annetustel.
Venemaale umbkaudu saatmisel on aga risk, et kogu annetus tee peal kaotsi läheb.
Kas see Kaido ootab abi Eestist või oma uuelt kodumaalt Rootsilt?
Milline kogudus ta misjonärina välja saatis?