tiistaina, heinäkuuta 29, 2008

Salvehoidjad


Ma oletan, et seda saab kasutada ka muudel eesmärkidel. Näiteks võib seal hoida naelu või mobiiltelefone või mingeid muid vajalikke asju. Ma olen näinud, et neid salvetaskuid on ka punaseid. Punased on megashefid vaadata. Ja õigupoolest võiks neid ka muudes toonides teha -valgeid, roosasid jne. Et oleks nagu mingid aksessuaarid naistele vmt. See poleks üldse paha mõte ma arvan.

Tõukekas

Keegi võiks teha ka käikudega tõukeka. Sellise, et allamäge on raskem tõugata, kui ülesmäge. Aga läheb kiiremini.

maanantaina, heinäkuuta 28, 2008

Jaani-mast


Usinamad rootslased ajavad suvisel pööripäeval püsti sellise masti.

Laskmine on abstraktne kunst!

Oo -täna avastasin, et vastupidiselt mõnede arvamusele, et laskesport on räpane ja ebainimlik tegevus, on tegemist hoopiski ülla ja elitaarse abstraktse kunstiga! Kuna iga tabanud lask jätab endast märklehte jälje, siis tekib tabamustest ajaliselt ja kuuluvuselt erineva nö "temperatuuriga" grupid. Kattes lasuseeriad erivärviliste kleepekatega, tekib üpris lahe abstraktne kood. Ilmselt võiks seda koodi kuidagi arvutiga töödelda. Kindlasti on nii, et igal inimesel on vaid talle omane "lasukood" mille põhjal saab eksimatult tema isikut tuvastada ja teha kindlaks tema psüühilised võimed ja harjumused.

sunnuntaina, heinäkuuta 27, 2008

Vannikala

Mäletan seda kala niikaua kui ennastki.

Mis toimub?!!



Miks kollane värv ära kadus?! Ja punane muutus roosaks ja roheline on sinine?

Metsas oli loodusnähtus!


Olin taas arusaamatu loodsunähtuse tunnistajaks -nägin eemal saarel tugevat valguse helendumist, mis polnud päike. Päike ei paista nimodi metsas. See polnud ka lamp, sest valgus tuli otse asustamata saarelt! Kedagi inimest seal polnud.
Seega jääbki üle vaid võimalus, et see oli keravälk või mingi maaväline asi.

Jälgisin golfareid otse tegevuse juures!



Juhtusin vaatlema golfareid. Neil on on teatavasti kindlad kogunemispaigad nagu merelindudelgi. Seal nad siis majandavad nende oma munadega ja liiguvad sihitult ringi. Kuna neid tekkib aegajalt juurde, siis on neil ka ilmselt mingid paljunemis ja pesitsusmoodused. Õhtupoole hajuvad nad aga laiali -võimalik, et lähevad metsa või põllule toitu hankima. Toitu hoiavad nad aga ilmselt nendes ratastega kukrutes mida nad järelejätmatult endaga kaasa veavad. Tähelepanuväärne on ka seik, et golfarid pole jooksuvõimelised.

lauantaina, heinäkuuta 26, 2008

Laskesportlaste märkmed ja probleemid

Kopeerin 20ndal juulil toimunud Kroonu klubi IPSC laskevõistlustel osalenute tähelepanekuid. Selline inside info on vahel täitsa hariv.

Tulemused ja mõned videoid leiab meie kodulehelt http://www.armatus.ee. Kokku osales võistlusel 92 laskurit.
Armatusest parimad olid: Kalvi Abel - 5 koht (production) Argo Altmäe - 7 koht (production)Kalver Kade - 13 koht (production)
Võistlus oli hästi korraldatud ja staged (8tk) olid pikad ja huvitavad:- stage 6 oli metsa sees kus tuli joosta läbi tunnelite (cooper) ja sealt ka laske sooritada;- stage 7 viis kitsas laudtee keset järve kus osadel tuli ka salve vahetada (vaata ka videot);- osadel stagedel oli välja pandud eriauhinnad (sponsor staged);Võistlus on hea koht harjutamiseks ja kogemuste saamiseks.
Mõned õppetunnid sellelt minu vaatest:- kuula hästi kohtuniku käsklusi, ning järgi ainult neid mis on reeglites kirjas: ühel korral ütles kohtunik vene aksendiga midagi alustamise sarnast mille peale alustas laskur relva laadimist. See aga lõpped DQ-ga kuna ei oodatud käsklus "Load and make ready". Kohtunik pidas silmas vaid rajale valmistuma asumist;- kui näed et lask tabas D tsooni siis ei ole alati mõtet üle lasta: näiteks stage 2 (ca. 20sek, 140p) kus 1 sekund on oluliselt väärtuslikum kui 4 punkti;

Sellel võistlusel oli veelgi lingvistilisi vääratusi. Üks laskur sai kirja möödalasu, kuna juhindus kohtuniku mitte-ametlikust korraldusest "ära rohkem lase". Loo moraal on selles, et võistlejana olete kohustatud IPSC võistlusteltäitma korraldusi, mis on toodud reegliraamatu alajaotuses 8.3 ningmis on antud inglise keeles. Venekeelsetest käsklustest või "ärarohkem lase" stiilis korraldustest ei tohiks üldse väljagi teha.

Maksimaalne turvalisus nagu Rootsis

Olen kuulnud, et näiteks Rootsis peab laps kuni täisealiseks saamiseni koguaeg õues rattakiivrit kandma. Et oleks turvaline. Aga nüüd on ekstreemlapsevanemad vist jälle uue teema kallale asunud.

Esteedi paat

Paati pole ennast peaaegu ollagi, küll on aga keskrool, nahkiste ja eriti elegantne aer.

maanantaina, heinäkuuta 21, 2008

Eesti tüdrukute superkangelane

E6 joonistas täna ühe uue tegelase ja andis talle ka sobiliku nime: Hobukotkaslohepart.

E6 rääkis, et nimetatud Hobukotkaslohepart suudab enamvähem kõike ja on ka muidu uskumatult tugev ja mitmekülgne. Põhimõtteliselt on tal kõik olemas, et ükskõik millega hakkama saada. Nii et väga hea eeskuju noortele, kes vajavad eeskujusid.

Kalev sport edastab eri asju

Need, kes viitsivad vaadata ja teksti lugeda, märkavad, et tegemist on kahe erineva asjaga. Teoreetiliselt võikski keegi telesaateid miksima hakkata nagu seda muusikaga tehakse -et kompunnid erinevad saated ja subtiitrid kokku ja siis lased telekasse. Et oleks sellised teleDJ-d. Aga Kalev spordis vist juba ongi niuke olemas!? Väga avangardne lähenemine neil igatahes.

Jänesekapsad terroriseerivad kändu!

Metsas on ikka väga karmid sündmused käimas. Kõik kohad on täis jänesekapsaid, kes terroriseerivad teisi taimi ja metsaalust.

Valged laevad on saabunud

Tegemist on nagu Kristuse tulemisega -Ta Tuli -aga keegi ei märganud seda. Nii näib olevat ka Valgete Laevadega -nad Saabusid -aga keegi ei kavatsegi neid märgata...ega lahkuda paremasse maailma.

keskiviikkona, heinäkuuta 16, 2008

Paksudel on pükstega lihtsam

Tuvastasin imeliku nähtuse. Kui sa pole piisavalt paks, et kõht üle püksirihma ripub (st. toetab rihma ülevaltpoolt), siis on väga paha midagi sellist vöölt haarata, mis on seal suhteliselt tihedalt kinni. Isegi kui sul on näiteks taskus suur greip, on paha seda taskust kärmelt välja võtta. Sest püksid liiguvad greibiga iseeneselikult kaasa ja peatuvad lõpuks alles kuskil kaenla all.
Siin on muidugi 2 lahendust -esiteks kaalus juurde võtta või teiseks -kanda raskeid pükse. Võib panna taskutesse näiteks mingeid raskeid asju. Kuullaagreid või mutreid. Loomulikult võib teha pükstele ka mingid sala-tripid, mis kinnituvad omakorda kuhugi jala külge klambriga. Aga see on keeruline teatavasti.

maanantaina, heinäkuuta 14, 2008

Seosetu logo

Ilma täpsustava sildita on logo päris meeldivalt seosetu. Tegelikult võiks olla linnas rohkemgi selliseid ilma tähenduseta märke ja logosid. Et panna inimesi seisatama ja asjade üle järele mõtlema.

lauantaina, heinäkuuta 12, 2008

"Ainult patareid"

Tekst on ilmselt selleks, et vältida pommirühma asjatut jooksutamist.

Väsinud mehed

Juuli 2008

Pindi kinnisvara ei hooli keeleseadusest!?

Näib, et Triin Sild ja Angelina Ilizina müüvad Kadriorus kortereid eelkõige venekeelsetele inimestele, sest reklaamtekst on vastutulelikult ka eesti keelde tõlgitud. Täpselt nagu Moskvas -ainult, et seal tõlgitakse inglise keelde...

Ühisratas

Et siis selline asi...

perjantaina, heinäkuuta 04, 2008

Väikekodanlik anarhism

Eile sai nähtud Allarit ja Valli baari terrassil törts anarhia-juttu aetud. Allar on nimelt maavillaseks anarhistiks ja kapitalismipõlguriks hakanud. No ja eks ta ole õige kah teoreetiliselt. Mees peab ju millegi eest võitlema. Pealegi nimodi peale tööd toolis selitades on anarhia väga hea jututeema. Vahepeal võib baarist/kohvikust mingeid kooke juurde võtta ja kapitaliste edasi kiruda (mina muidugi kaitsen kapitaliste natuke -eriti just väikekodanlasi, kellel on oma muruniiduk).

Seda, et ta on vasakpoolsete vaadetega tõestas Allar sellega, et tal oli kotis suur pakk ökomähkmeid. Aga kott ise oli Reeboki oma (reebok on vist see firma, kes hävitab Lõuna-Ameerikas vihmametsi?).

Emajõgi teeb pidevalt mingit värki

Emajõega on pidev segadus. Vahel on ta vett täis ja ma tunnen ta üle isiklikku uhkust -et nii palju vett on. Vahel on aga täitsa piinlik ta pärast, kui ta suvel väikeseks konnaojaks kahaneb.

Siinkohal meenub üks retk Väikese Emajõe äärde. Mõtlesime, et oo kui lahe -teeme retke Väikese Emajõe äärde. Aga kohapeal selgus, et sellel jõel polegi mingit kallast mille äärde saaks minna -ainult vööni muda ja sääsed. Nii et jõge kui sellist me tookord ei näinudki. Oli lihtsalt selline pealkiri sellel sündmusel. Ja Raivo hakkas just kõige vastutusrikkamal hetkel vinguma ja koju tahtma.

torstaina, heinäkuuta 03, 2008

Millised on "poliitiliselt korrektsed" märklehed?

Päevakorrale on kerkinud poliitiliselt korrektsete märklehtede teema. Et kas inimfiguuridega märklehed on lubatavad või mitte? Toon nüüd mõned näited kasutatavatest märklehtedest, et oleks mille põhjal otsustada.
Tegemist on kahtlematult inimõigusi mitterikkuva märklehega. Lehe nimi on "standard" ja see on ainus märkleht mida Saksamaal ja Taanis lubatakse practicalis kasutada. "Metric" märkleht pole lubatud sest meenutab liialt inimfiguuri...(metric on näha seal tiiru-postituses).

Hüppav "jänönen". Seda lasevad jahimehed massiliselt...

Veel igasuguseid armsaid loomakesi...

Must inimfiguur. kasutavad politseinikud ja ka muud huvilised.

Tegemist politseinike ja harrastuslaskurite märklehega. Inimese nägu on täiesti ära tuntav -ta võib olla isegi su naabrimees...

Kasutatakse kaitseväelaste treeninglaskmistel. Konkreetne inimfiguur.
Ja järjekordne ketserlik mõte: kas poliitiliselt ebakorrektsed märklehed tuleks keelata? Nii nagu Saksamaal ja Taanis juba osaliselt tehtud on?

keskiviikkona, heinäkuuta 02, 2008

Psühholoogiline laskesport

Soovitan õrna hingelaadiga inimestel alljärgnevasse mõttearendusse huumoriga suhtuda.

Tähendab -asi puudutab jälle laskesporti. Aga natukene teistmoodi.
vaadake, on ju olemas see nn tegevuslaskmine (practical), kus seltsimehed-laskurid jooksevad mööda lasketiiru ringi ja augustavad aja peale kõikvõimalikes kohtades olevaid märklehti. Vahel on märklehed kuskil autokummi taga, vahel aga mingi muu nurga taga näiteks. Tegevuse mõte on selles, et oleks lahe ja põnev.

Kuid sellisel laskmisel puudub täiesti süva-psühholoogiline aspekt! Ei mingit muud huvitavad hingelist reaktsiooni peale adrenaliini!

Mistõttu tekkiski mul riivatu mõte, et tegelikult võiks digitaalselt trükkida kõikvõimalike tuntud ja tundmatute tegelaste figuuridega elusuuruses märklehti. Neid võiks siis suvalises järjekorras laskealale paigutada (ilma et laskur eelnevalt teaks, kellega tal tuleb kohtuda).

Kujutage nüüd ette mis toimuks laskuri hinges, kui ta nurga tagant välja karates näeb kahte üliarmast pingviini, kolme imearmast kollast tibupoega, Bambyt, Anu Saagimit, gruppi Jaapani koolilapsi (andestage mulle!) -ja John F.Kennedy kujutisega märklehte!

Võimalik, et võistlus tuleb katkestada või üldse ära jätta...

Armas helkur

Seoses Tallinnas toimuvate teeehitustöödega, on välja ilmunud sellised ülinunnud helkurid. Olen nende suur fänn.