keskiviikkona, tammikuuta 30, 2008

Põrgulik vaade vanalinnas

Kunagi lugesin lugu majast Rataskaevu 16 mille ülemised aknad on kinni müüritud. Põhjus on selles, et seal üleval katuse all toimusid ümbes 300 aastat tagasi salapärased peod kuhu tuli alati palju rikast rahvast oma uhkete tõldade ja kalessidega. Peod kestsid varaste hommikutundideni mil pidulised taas huilates ja linnarahvast häirides laiali sõitsid. Ühel ööl, kui majarahvas taas lärmakalt pidutses, tuiskas maja ette süsimust kaless mustade hobustega ja musta mantlisse mähitud kutsariga pukis. Tõllast väljus suurekasvuline sünge isand, kes majaperemehe otse peoliste keskelt endaga kaasa viis. Majaperemees oli lahkudes värisenud kui haavaleht. Mõlemad istusid tõlda ning kutsar pukis andis piitsa ning must tõld kihutas mürinal teadmata suunas.

Räägitakse, et see oli olnud viimane kord kui keegi elavatest majaperemeest nägi. Ning et Sünge Isand polnud keegi muu, kui põrguvürst ise, kes talle müüdud hingel järel käis.
Toad, kus need halvaendelised sündmused aset leidsid, müüriti aga kinni. Seepärast polegi Rataskaevu majal nr 16 ülakorrusel aknaid vaid üksnes akende kontuurid.

Ei kommentteja: