perjantaina, helmikuuta 15, 2008

Seda mänguasja ei tasu eriti nagu osta...

Ameeriklased on täitsa endale omaselt välja mõelnud eriti imeliku mänguasja. Ma saan nii aru, et see peaks äratama lastes huvi arheoloogia vastu sest sa saad justkui täitsa ise väikese kõõvitsaga savis urkida.
Asi on selles, et pildil näha olev sekelett on tükkidena valatud ülikõva Roosa Aine sisse, mis näeb välja ja on ka omaduste poolest nagu poolik telliskivi. Lisaks on karbis väike kõõvitsapulk. Millega peaks siis need dinosauruse "luud" justkui tellisest välja urgitsema. Tundub vahva, eks?

Aga lisaks kõõvitsale on karbil kiri, et see roosa "savi" milles kondid on, määrib riideid ja käsi, on mürgine ja seda ei tohiks sisse hingata. Lisaks sellele on Roosa Aine peenike nagu puuder ja lendab kõikjale laiali ja määrib kõik ära, kui sa seda urgitsemist just mõnes korralikus karbis ei teosta. Pealegi ei tule lapsel urgitsemisest tegelikult midagi välja sest roosa aine on roppkõva ja võid ennast higiseks saagida, enne kui midagi üldse juhtuma hakkab. Seega sunnib laps hoopis oma vanemaid selle pooliku tellisega tegelema. Kiunudes samal ajal kõrval, et miks juba skelett välja ei tule. Et mis värk on?!

Parim on see, et lähete Roosa Ainega õue ja lööte selle haamriga puruks. Peksate kõik skeleti tükid vasaraga Roosa Aine seest välja ja pesete siis kraani all puhtaks. Tulemuseks on täitsa mõttetu dinosauruseskelett, mille tükid omavahel eriti hästi kokku ei klapi.
Lapsed tunnevad sellest umbes 30 sekundit siirast rõõmu...

4 kommenttia:

Ingrid kirjoitti...

Ka meil on see arheoloogia mäng.
Viie aastasele käib see ilmselt üle jõu, ehk vanem laps saaks sellega hakkam. Meil kaapis selle skeleti päristööriistadega välja vanaisa, kaasasolev kaabits selleks ei kõlvanud, purunes lihtsalt.
Ma ei tea, meil oli laps siiski suure huviga ninapidi toimetuse juures ja lõpptulemus, skelett tuli välja vahva.

Kajakas kirjoitti...

meil oli mingi analoog, kus tuli lihtsalt vineerplaadist ettesaetud osad välja kangutada. Oi ma pusisin, lastele käis ilmselgelt üle jõu. ja lõpuks oli pettumus, sest tükid ei püsinud ega sobinud.

Asjadest kirjoitti...

Oled sina ingrid alles optimist.

Tegelikult võiks ka meestele selliseid mänge teha. Et valatakse mingi hea asi -näiteks taskunuga või pudel õlut -mingi kamaka sisse ja siis kingitakse.
Mees kaob kohe mitmeks tunniks silma alt ära ja ei sega oma idiootsete kommentaaride ja mõttetu diivanil lesotamisega peret. Viilib ja nühib hoopis kuskil maja taga oma tsemendikamakat.
Täitsa äriidee ju...

Saskia kirjoitti...

Ostsin minagi oma pojale selle ülipõneva asja ning tulemus sama nagu eelpool mainitutel (isa tööriistadega, meeletud tunnid mis ei olnud sugugi nii lõbusad nagu pakendil lubatud jne;)
Lõpptulemus see, et lapsel tekkis kätele kohutav allergiline reaktsioon:(((
Ei saa aru kuidas sellised tooted üldse müüki lubatakse + asjaolu, et sel puudus eesti keelne kasutusjuhend (kas see ei peaks mitte kohustuslik olema?)