torstaina, helmikuuta 28, 2008

E6 on snaiper!

Käisime E6ga märki laskmas.
Esimene päev: kaugus 4m. Rohelised ringid on E4 tabamused.
Teine päev: Kaugus 5m

Arvestades seda, et P6 hoidis püstolit täiesti ise, -ja et tegu oli üldse esimese märkilaskmisega -võib tabamisprotsenti ja tule tihedust pidada lausa suurepäraseks! Olen väga uhke!

Veelkord "Ei politseiriigile!"



Sattusin peale, kui tegelased (loomulikult N.M juhtimisel!) Banaani juures miitingut pidasid. Eriti häiriv oli, et kohal olid ka kaks Vene Föderatsiooni saatkonna esindajat. Miitingul oli loomulikult jälle pisut antifašistlik iseloom...

Pommirobot läheb tööle

Ei tea, kas Pommirobotil kodus väikseid roboteid pole kellele ta enne lahkumist musi teeb ja sülle võtab? Või no ega ma ei tea mida robotid sellistel puhkudel teevad. Sünkroniseerivad midagi?

tiistaina, helmikuuta 26, 2008

Hambakaitsemete kasutamisest lasketiirus (P6)

Tuleme E4 ja P6-ga metsast õhupüstolist märki laskmast ning arutame tulevasi tegevusplaane.

Pakun neile välja, et kui E4 ja P6 suuremaks kasvavad, võiks minna päris lasketiiru päris püstolist päris padrunitega märki laskma. P6 ja E4 kuulavad huvitatult. Lisan juurde, et päris lasketiirus peab (kõrvade kaitsmiseks) tingimata kõrvaklappe kandma, sest paugud on kõvad.

"Kas hambakaitsmeid kaa?" küsib P6.
"Hambakaitsemeid või?" olen pisut hämmingus.
"Jah! Et hambaid kaitsta!" täpsustab P6.

maanantaina, helmikuuta 25, 2008

E4 tunneb midagi

E4 istub põrandal ja vahib telekat. Sööb kõrvale makarone ja joob tassist vett peale.

E4 (hädaselt): "Mul on mingi tunne!"
Mina: "Mis tunne sul on?"
E4 (üpris kurjalt): "Ma ei tea!"

torstaina, helmikuuta 21, 2008

Võimsad suured augud



Need suured ja sügavad augud mida linnas kaevatakse, tekitavad mus alati imetlusesegast aukartust. Ma olen alati täitsa hämmingus, kui suured need ikka on ja kui võimsate raudtaladega need toestatud on ja kui sügavad. Salamisi ma tegelikult isegi loodan, et sinna ei tehtakski mingit maja vaid auk jääks nii nagu on -suur ja aukartustäratav. Siis saaks ka inimesed aru, kui võimas asi on loodus ja et elu on üks väga habras ja ebakindel asi ja et pole vaja arvata, et sa oled jube tähtis ja maailma naba.
Lisaks ilule on nendes aukudes näha ka suurepäraseid arhitektuurilisi lahendusi -vaadake kasvõi seda kõige ülemise pildi imekaunist jalgteed või alumise pildi funksionalistlikku treppi! Lihtsalt super ilus!

Päris hea asi Hansapangal tehtud

Nad on vedanud panka lastele laua ja toolid ja värvipliiatsid. Täitsa hea mõte. Kuigi samas nagu pisut Mäki moodi. Et varsti on Hansapangas mingi laste tuba, kus nad siis igasuguse panganänniga mängivad ja sünnipäevi korraldavad.
Ja tegelikult võiks asja kohe veel põhjalikumalt ette võtta. Näiteks mingi diivan neile, kes pole suutnud oma eluasemelaenu maksta ja on koduta jäänud. Oleks hea vähemalt päeval pisut soojas toas tukastada. See võiks isegi nari olla. Siis mahuks kaks tükki magama.

tiistaina, helmikuuta 19, 2008

Mehed tajuvad romantikat erinevalt ma arvan


Hiljuti oli meestel 1 väga romantiline päev. Osa mehi oli läinud vanasse liivakarjääri kalale ja paistsid täiega kena ilma, siledat jääd ja kesist kalaõnne nautivat. Mõned teised käisid aga tiirus märki laskmas, -mis oli kah väga romantiline. Padrunid särasid päikese käes nagu mingi muistne lohekuld. Ning samast kõrvalt kostis kaitseväelaste autmaadivalanguid nagu rähni toksimine kevadises metsas. Taevas oli kuidagi ebamaiselt kõrgel ja elada oli kerge.

maanantaina, helmikuuta 18, 2008

Uus militaarsõnastik valmimas!

Loomulikult pidime me hakkama AA33-ga leiutama vasteid võõrkeelsetele militaarterminitele. Tulemus on juba praegult paljutõotav ja mitmekesine (lisaks muud kasulikku nipet-näpet):

Printer: kirjaprits
Printima: piltima
Arvuti: puuter, läpakas - üsäpuuter, üsäk
Rakett (kosmoserakett): kratt, händ, putk, ilmaputk
Korduvkasutusega kosmoserakett: suusk, ilmasuusk, ilmaputk
Kosmonaut: ilmar
Rakett (soome k ohjus tähenduses, a la tankitõrjerakett): tankitõrjeputk, leiliputk
Raske /tankirusikas, rassõ-rase: rase leiliputk (näide: hävitasin raseputkega 2 tanki)
Tank: puuk, pütt
Soomuk, soomusauto: punsu, soomuspunsu
Püss: putk? (ründeputk = ründepüss?)
Käsigranaat: paukmuna, sõjamuna, raudmuna (näide: rase pütihävitusmuna)
Kumulatiivne lõhkepea: tulimuna, leiliots, leiliotsik, leiliputk (näide: minu pütihävitusputkel on leiliotsik)
Tanki soomusel asuvad lõhkelaengud: paugupadi (vaenlase pütil on peal paugupadjad leiliputkede vastu)
Tankitõrjemiin: pütitõrje padi, pütipadi, kook, pütihävituskook
Jalaväemiin: päkapadi, päkapauk, kook, jalaväekook, päkakook
Hüppav püünismiin: hüppav püüniskook
Kopter: kratt
Tuumapomm: väenui (näide: ameeriklased heitsid jaapanlaste pihta väenuia)
Komposiitkiiver, komposiitmaterjal: lõimraud, lõimkiiver, lõimkaap
Kiiver: kaap, raudkaap, lõimkaap
Pomm: nui, tsauk
Pommikild: pudsu, tsäbä, nuiapudsu, nuiatsäbä, tsaugatsäbä (näide: õhk oli tsäbä täis)
Kobarpomm: kobartsauk, kobarnui

Sõnavara on mõistagi jätkuvalt avatud...

Antifašistid vihkavad isegi liiklusmärke!

Te mäletate ju kõik neid ajaloolisi filmikaadreid, kui antifašistid rahvusraamatukogu juures liiklusmärki raputasid? Nüüd nad ongi ühe juba alla saanud ja isegi kõveraks painutanud!
Miks nad märke vihkavad või? Ma ei tea täpselt...-võibolla esindavad liiklusmärgid neile mingit korda ja ülekohtust süsteemi...- fašismi?!
See on täitsa võimalik...

Eesti ametlik gaasimask

Kaitsejõududes kasutusel olev gaasimask koos saksa lisafiltriga. Salapärane nublakas ja voolikujupp maski "kärsa" peal on joomisvoolik. Nii et samal ajal, kui ümberringi hõljuvad vastikud napalmiaurud, võib sõdur rahulikult kaasavõetud Isostari libistada ja uusi kurje tegevusplaane välja haududa. Selline see elu juba kord on -mis parata.

Kuidas asjad Võrumaal käivad

Vestlesin oma lapsepõlvesõbra AA33-ga. Ta elab Võrumaal -Kanepi kandis (olete ehk kuulnud?).

Teema läks meeste eneseteostusele (seoses Kosovoga) ning siis ütles AA33 oma Kuldse Lause:

"Võrumaal käib asi nii, kõigepealt tehakse oma naisele kaks last, siis naise õele laps, naabrinaisele laps ja ka naabrinaise venna naisele laps ja siis oma naisele jälle kolmas".

perjantaina, helmikuuta 15, 2008

Väga seksikas kanister


Võrreldes nende haledate plastmasskanistritega mida tänapäeval müüakse, on see eksemplar ikka tõeline macho-kanister. Sellise kanistriga sõbrad, tunnete ennast ka ise tõeliste tegijatena. Eurovisioonile sellisega muidugi minna ei sobi...

Seda mänguasja ei tasu eriti nagu osta...

Ameeriklased on täitsa endale omaselt välja mõelnud eriti imeliku mänguasja. Ma saan nii aru, et see peaks äratama lastes huvi arheoloogia vastu sest sa saad justkui täitsa ise väikese kõõvitsaga savis urkida.
Asi on selles, et pildil näha olev sekelett on tükkidena valatud ülikõva Roosa Aine sisse, mis näeb välja ja on ka omaduste poolest nagu poolik telliskivi. Lisaks on karbis väike kõõvitsapulk. Millega peaks siis need dinosauruse "luud" justkui tellisest välja urgitsema. Tundub vahva, eks?

Aga lisaks kõõvitsale on karbil kiri, et see roosa "savi" milles kondid on, määrib riideid ja käsi, on mürgine ja seda ei tohiks sisse hingata. Lisaks sellele on Roosa Aine peenike nagu puuder ja lendab kõikjale laiali ja määrib kõik ära, kui sa seda urgitsemist just mõnes korralikus karbis ei teosta. Pealegi ei tule lapsel urgitsemisest tegelikult midagi välja sest roosa aine on roppkõva ja võid ennast higiseks saagida, enne kui midagi üldse juhtuma hakkab. Seega sunnib laps hoopis oma vanemaid selle pooliku tellisega tegelema. Kiunudes samal ajal kõrval, et miks juba skelett välja ei tule. Et mis värk on?!

Parim on see, et lähete Roosa Ainega õue ja lööte selle haamriga puruks. Peksate kõik skeleti tükid vasaraga Roosa Aine seest välja ja pesete siis kraani all puhtaks. Tulemuseks on täitsa mõttetu dinosauruseskelett, mille tükid omavahel eriti hästi kokku ei klapi.
Lapsed tunnevad sellest umbes 30 sekundit siirast rõõmu...

tiistaina, helmikuuta 12, 2008

Mida?!! A. Le Coq-i õllereklaam Reaalkooli hoovis?!!!

Avastasin eile, et Tallinna Reaalkooli hoovis laiutab räme A. Le Coq-i õllereklaam. Ja otse algklasside koolimaja kõrval! No eks väikestel juntsudel ongi tegelikult hea peale tunde veidi palli põrgatada ja samal ajal punast silti vaadata. Iga kord, kui viskad palli vastu põrkelauda näed mõnusat punast õllereklaami -ja just selleks ajaks, kui tekib tõsisem huvi õlletoodete järele, -ongi logo korralikult mällu kinnistunud!

maanantaina, helmikuuta 11, 2008

Mõistus on inimesele eluallikaks (Õp 16:22)

Õp 16:22 Mõistus on omanikule eluallikaks, aga rumalus on rumalatele karistuseks.

Veel üks seletus käesolevale (kahtlemata ebamaist päritolu nähtusele) Ps 114:1-8

Kui Iisrael läks välja Egiptusestja Jaakobi sugu umbkeelse rahva juurest, siis sai Juuda tema pühamuksja Iisrael tema valitsusalaks. Meri nägi ja põgenes,Jordan pöördus tagasi. Mäed hüplesid otsekui jäärad,kingud nagu lambatalled. Mis sul oli, meri, et sa põgenesid, Jordan, et sa pöördusid tagasi, mäed, et te hüplesite otsekui jäärad, ja teie, kingud, nagu lambatalled? Issanda palge ees värise, maa, Jaakobi Jumala palge ees, kes muudab kalju veejärveks, ränikivi veeallikaks!

Seega on täiesti võimalik, et...-päris keeruline juhtum igatahes...

Päris ilus ripats


Alguses arvasin, et filigraan, aga lähemal uurimisel selgus, et ikka stantsitud. Aga ripatsi kohta väga põhjalik ja ornamentaalne töö. Vanaaegne.
Muide kõik augud ja mustrid on käsitsi välja saetud...

keskiviikkona, helmikuuta 06, 2008

Leo Kunnas: 35 viga Eesti iseseisva kaitsevõime arendamisel!

Järjekordselt üks kohustuslik kirjatükk kõigile vastutustundlikele kodanikele.

Teades ja tundes Leod isiklikult, võin öelda, et Leo ei räägi, kui asi pole rääkimist väärt.
Usun, et iga kodanik peaks nendele teemadele kaasa mõtlema ja vajadusel loomulikult ka tegutsema.
Lahinguväljal näeme! :(

tiistaina, helmikuuta 05, 2008

E4 pea väriseb

Sõidame E4ga kodu poole, ja E vaatab aknast välja.
Pöörab siis minu poole ja ütleb:
"Tead mis?, kui ma söön palju siis mu pea hakkab värisema".
E4 kõigutab pead, et ma aru saaks.
Mina: "kas igasuguse söögiga või?"
E4: "jah!"
E4 Jääb hetkeks mõttesse ja lisab: "Ainult kakaoga ei värise".
"Mmm..." teen mõtlikku häält ja sõidame edas. Märkan, et oleme jõudnud Vabaduse Väljakule.

perjantaina, helmikuuta 01, 2008

VABAAKADEEMIA


Mingi uus kool?