torstaina, syyskuuta 06, 2007

Aidake kodutut pudelit

Juhtusin linnas jalutades (tegelikult muidugi kiirkõnd) märkama seda üksildast ja õnnetut pudelit. Hinges võttis kohe maad segadus ja süütunne, sest vaatepilt oli tõesti liigutav. On sümptomaatiline, et senikaua, kui pudel on täis on ta inimeste suurim sõber ja uhkuseobjekt, tarvitseb ta aga tühjaks saada, kui ta otsemaid unustatakse ja jäetakse õnnetult tänavale uut peremeest ootama. Selline hoolimatus on minu meelest täiesti kurjast! Kui ikka oled hakanud kellelegi peremeheks, siis hoolitse oma sõbra eest lõpuni!
Väga nukker vaatepilt igatahes...

5 kommenttia:

Ingrid kirjoitti...

Kas tead, mina mõtlen just vastupidi.
Räpaseid tänavaid on kogu tsiviliseeritud maailmas rohkem kui küll, aga igakord kui näen, et pudelitühjendaja jätab pingi alla pudeli, mõtlen just kodututele.
Mina olen olukorras, kus raha maksvad plastikpudelid tuleb lihtsalt üldprügikasti visata (kui just mõni pudelikorjaja silmapiiril pola), sest meie lähedal pole ei taarapunkti ega
plastiktaara prügikasti.

Anonyymi kirjoitti...

Ei- ärge mõistke mind valesti. Ma ei rääkinud taarast (just pudeli taaraks nimetamine võtab talt ära tema isikupära ja teeb tublist pudelist nimetu ja identiteedita asja). Mina tahtsin juhtida tähelepanu just hülgamise, kui nähtuse peale. Selline pudeli hülgamine näitab ju inimeste hoolimatust ja küünilisust. Pudelihülgaja kipub ilmselt ka teisi inimesi lahterdama ja isekalt enda huvides ära kasutama...
asjadest.

Ingrid kirjoitti...

Just seda tahtsingi öelda, et ei näita hoolimatust.
Joob tühjaks ja jätab heldelt oma pudeli kodutule.
Mõni viskab pudeli posti küljes olevasse prügikasti, muutes selle kättesaamise raskemaks: korralik inimene, aga ei märka kodutuse probleemi, ei hooli neist.
Kas peaks hoolima?

Ingrid kirjoitti...

A no kui sa pead hoolimiseks koguarmastust oma pudeli vastu, kuni tema lõppsaatuseni välja, siis milline oleks kõige õilsam tegu pudeli suhtes peale tema tühjaksjoomist?

Asjadest kirjoitti...

Ma arvan, et kõige üllam on teha pudelile ilusast paelast väike lehv ja see ise kokkuostu viia. Või mis veel parem -panna ta väärikale kohale oma pudelikogus.

Tubli pudelitarbija võib pudelist aga muidugi ka hulga häid nooleotsi ja kõõvitsaid meisterdada -sellega pudeliomanik otsegui õilistab tema kätte usaldatud pudelit ning annab sellele oopis uue ja õilsama eesmärgi.