maanantaina, joulukuuta 03, 2007

Eesti-Vatikani Kirikuriik

Mõni päev tagasi juhtusime ühe talupidajaga arutama Eesti riikluse väljavaadete ja Eesti idee üle. Teravas diskussioonis koorus välja ainuvõimalik mõte luua liidus Vatikaniga uus "Püha (Saksa)Eesti -Rooma Riik". Ehk lihtsalt Eesti-Vatikani Kirikuriik.

Sellise sammuga võidaksime me palju. Esiteks on eestlastel tasumata tänuvõlg Mõõgavendade ja Saksa Ordu ees, kes meie maale ristiusu tõid ja kohalikud paganlikud hõimud ühtseks rahvuseks liitsid. Mäletatavasti oli see aeg, kui Eesti kuulus Mõõgavendade kaudu otseselt paavsti protektsiooni ja eestkoste alla. Katoliikluse Eestis riigiusuna vastuvõtmine tõstaks kahtlemata ka elanikkonna üldist moraalsust ja annaks rahvale uue vaimse perspektiivi.

Loomulikult annaks see väga püsiva eksistentsiaalse mõtte kogu Eesti riigile -jätkata sealt, kus Saksa Ordu omalajal oli sunnitud lõpetama. Astuda koos Vatikaniga vastu EL liberaalsele ja amoraalsele poliitikale!!! Viia ristiusk tagasi Euroopasse- tagasi Rooma! Ristida uuesti nii Dresden, kui ka Köln! Arusaadavalt jääb ilma reaalse jõuta Vatikani mõju selliste protsesside läbiviimiseks liiga nõrgaks. Ning just siin peakski Eesti ulatama oma abistava käe -seisma kõigi 2 miljardi katoliiklase huvide eest! Andes sellega eestlusele täiesti uue mõtte ja hingamise!
Aeg on nüüd ISE ristiusk laia maailma eksportida.

Kaks miljardit katoliiklast tagaks meie poliitikale tõsise toetuse ning selle tesostamiseks vajaliku inimressursi. Vajalik on vaid neid ühendav riiklik institutsioon.

Uus riigiidee looks ka suurepärased võimalused rahvusteüleseks teotsemiseks riigi sees (lõimumine!). Tooks Eestisse Itaalia mõjusid ning teeks au kogu meie rahvale!

;)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

eesti on paganliku algupäraga, ikka kristlik maarjamaa. sõjavägi tuleks ka ümber nimetada sveitsi kaardiväeks ja vastavalt ümber riietada.
loonatalu

Asjadest kirjoitti...

No mis sellest, et paganliku algupäraga? Isegi ladinlased-roomlased olid paganad. Rääkimata germaanlastest, kes olid Karl Suurele pidev peavalu. Mis eestlased siis saksidest kehvemad on? Miks ei võiks nüüd meie Vatikanile oma sõbrakäe ulatada ja alustatu lõpule viia? Shveitsi kaardivägi on ju vaid kamp palgasõdureid. Ja relvastus on neil selgelt nigelam, kui EKV-l.
Mõtle parem, milline tohutu potensiaal on Eesti-Rooma Riigil! See oleks täiesti uus tase!