torstaina, joulukuuta 13, 2007

Loe! - Leo Kunnaselt uus artikkel!

Võimendamaks Leo Kunnase artiklit, lisan selle ka siia.

2 kommenttia:

Peeter Meos kirjoitti...

Kunnas lahmib nats mu meelest ja ei ole fokuseeritud. Mõned väited on tal õiged, aga kasvõi selle kemmergutühjendamise näitega läheb liiga labaseks (populistlikuks?).

Afganistani jutt on arusaamatu. Kunnase äratoodud riigid sõdivad aktiivsemalt sellepärast, et nad asuvad kuumemas piirkonnas (RC-South siis). Itaallastel RC-Westis pole loomulikult niipalju tegevust. Samas jätab ta ära märkimata näiteks poolakad, kes on idas tugevaid kaotusi kandnud ja suurema sõjategevuse eelmisel kuul RC-Westis Farah kandis jne.

Küsimus missuguse sõjaväe maksumaksja raha eest saaks on iseenesest õige aga ta läheneb probleemile jälle valest otsast. See on umbes samaväärne poodi minemisel mõtlemisega, et "mis ma selle raha eest saaks" vastandina "mida mul poest vaja on".

Ei, ma ei mõista Kunnast hukka, ega tümita tegalikult. Ta on suures pildis õige asja eest väljas, aga läheneb valesti.

Plus on initiative, minus on judgement.

Asjadest kirjoitti...

Ma usun Peeter, et paljudele oleks huvitav lugeda ka Sinu vaatevinklit Leo käsitletud temaatikale. Oleks väga tore, kui sa viitsiksid kirjutada mõne pikema kommentaari, kus pisut lahkaksid OMA nägemust kaitsejõudude arengust ja -vahest ka tehtud vigadest? Oleksin sellise artikli eest väga tänulik.