maanantaina, joulukuuta 31, 2007

Inimesed on veel elus

Eile käis külas mu Isa, kes teel bussipeale rääkis mulle usalduslikult, et on hakanud enda võimalike matuste jaoks raha koguma. Tegime mõlemad asjaliku näo ja proovisime võtta seda asja nagu mehed ikka -kui surm, siis surm...mis seal ikka...-saame hakkama. Nii elusad, kui ka surnud.
Täna võtsime uut aastat vastu meie ületee-naabrite pool. R (1973) ja E (1971) olid katnud imekauni pidulaua ja teinud suure hulga maitsvat sööki. Lapsed jooksid ja mängisid, suured rääkisid juttu ja olid õnnelikud.
Vaatasin neid inimesi, kellega koos ma olin. Nad olid toredad. Vahvad inimesed. Tublid ja hakkajad. Sellised, keda on rõõm tunda...
Ja ometi on nende elud nii haprad ja nende maailm nii ebakindel (nagu meil kõigil). Ning just seetõttu on nende olemasolu ja kohalolu tohutult tähtis. See on tõeliselt tähtis...

perjantaina, joulukuuta 28, 2007

2007 oli halb aasta

Ma olen uuesti õppind vihkama...

Ja ma ei saa selle tundega hakkama.

Hommik Soomes

Ma ärkan, sest E4 istub voodiserval ja tahab, et ma tõuseksin.
E4 paistab rõõmus olevat.

"Noh, E4, kas sul on hommikuti hea tuju või?" küsin.
"Kui ma seisan, siis ma olen kuri, aga kui istun siis on hea tuju" vastab E4.

"Oled sa juba söönud?"...

keskiviikkona, joulukuuta 19, 2007

Sigamesilane?

Ma ei tea mis see on...-või kas ta verd kah imeb...?

Isamaaline vaikelu vaaside ja öökulliga

Kaevuri Pauk :)


Väike kingivihje ;)

tiistaina, joulukuuta 18, 2007

Vulgaarne objekt otse KAPO kõrval!

On kaitsepolitseinikel alles naljad! Kohe sealsamas kõrval on kirik ja raamatukogu -mida külastavad õrna hinge ja rikkumata mõttemaailmaga linnakodanikud! Ja nüüd selline vulgaarne asi seal...

Tara-okkad

Siin hea näide kuidas teha ise naeltest tarale okkaid. Kopsid muudkui naelad lipi sisse ja näpistad siis pead tangidega ära. Eriti pahatahtlikud inimesed võivad isegi otsa üle viilida, et oleks teravam. Hea rahulik nädalavahetusel nokitseda.

Penoplastile tehtud maal

Penoplastist on võimalik välja uuristada vajalikke tükke ja jooni ning seejärel kogu kupatus ära pintseldada. Saab 3D pildi.

maanantaina, joulukuuta 17, 2007

kood

bnTdxwURmp

Osa 2: Eestlased on fašistid, rassistid ja homofoobid!

Lugesin Väikese Nõia teemajas sõnavõttu, et taaskord on selgunud, et eestlased on TÕEPOOLEST! rassistid! See, kuidas ikka ja jälle avastatakse, et eestlased on rassistid, fašistid ja homofoobid on nagu igikestev šotlaste tulemine Inglismaale. Ikka ja uuesti naasevad šotlased Inglismaale oma nime kuulsaks tegema! Ikka ja uuesti saan ma teada, et EESTLASED ON RASSISTID. Lisaks ka FAšISTID. Ning nad vihkavad kirglikult homosid! Kõik nad!

See on meile kaasasündinud! Meie ühine viis maailma tajuda -"eestlased on rassistid" -on parim viis eestlaseid kirjeldada. See pädeb alati, -sest nii see lihtsalt on. Ma loodan vaid, et seda teadmust mulle ikka ja jälle uuesti korrataks. Et see jääks meelde ja kinnistuks osana rahva enesetajust. Et me kõik mäletaksime, et me oleme -ja jääme -rassistideks, homofoobideks ja fašistideks.
Nii nagu baltisakslased aitasid meil meeles pidada, et me oleme matsid ja kirjaoskamatud talupojad, kelle ülimaks kultuuriliseks saavutuseks jääb peale kirikuskäiku kõrtsis juua ja kakelda...

Teemantsõrmus, päiskivi puhtus: P1-


Kella 14.00 ja 21.00 suunas on näha selgelt kivis asuvad suletised. Kivi ise on läbimõõdult 4,2mm ja massiga 0,43ct. Kivi üldtoon oli kummaliselt piimjas...

Printsesslihvis teemant

sunnuntaina, joulukuuta 16, 2007

Pühapäevane veiniüritus

Pühapäeval kogunesid muumid Väikese Müü eestvõttel jaama juurde nn jõuluüritusele. Müül oli muidugi asja juures jälle oma tagamõte.

perjantaina, joulukuuta 14, 2007

Tõsise Eesti Mehe ajaviide

Vohh! Nii võimas aparaat! Saab igasuguseid masinaid ja nurklihvijaid sisse ühendada ja paksusmasinat ja taldlihvijat! Võib ka niisama mõne lambi põlema panna, kui tuju on. Nädalavahetus täitsa sisustatud!

Purunenud lootused, haavatud tunded...

Nii, nii -mida räägib meile see roosa kaelakee rentslis? Loomulikult suurest suhtedraamast! Teadlik ja elukogenud inimene loeb sellist asja nagu raamatut!

Eesti Madalmaade Koolkond


Ei tasu hakata nüüd mind pinnima, et kust sellist imelist Madalmaade kunsti näidet osta saab -see on koopia. Aga reibas!

torstaina, joulukuuta 13, 2007

We´re open!

Laste Maailma trammipeatuses on peen välismaine kiri ilusti ära tõlgitud...

Vabamüürlik vitraaž Pikal tänaval

Ehmatasin täitsa ära, kui aknast sellist karjuvalt vabamüürlikku asja nägin. Kusagil struktuurides on kallutatud jõud...

Süstal kui niisugune

See on lavastatud pilt. Läheduses vedelev süstal oli lihtsalt nii kõnekas ese, et proovisin, mis juhtub, kui see tassi peale asetada. On veider, et süstal, mis oli kunagi peaaegu et arstiteaduse sümbol, on muutunud millegiks hoopis muuks...- millegiks pahaendeliseks.

Disaini Ime!

Tartust leiab ikka igasuguseid asju...

Loe! - Leo Kunnaselt uus artikkel!

Võimendamaks Leo Kunnase artiklit, lisan selle ka siia.

keskiviikkona, joulukuuta 12, 2007

Ebaausad kauplemisvõtted on tänasest keelatud! ;)

Vahendan:

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi pressiteade
12.12.2007
Ebaausad kauplemisvõtted on tänasest keelatud
Tänasest hakkas kehtima Tarbijakaitseseaduse muudatus, mis keelab ebaausate kauplemisvõtete kasutamise. Seaduses on kehtestatud kriteeriumid, mille järgi kauplemisvõtet hinnatakse ja loetletud need ebaausad kauplemisvõtted, mis on alati keelatud.
Eelkõige on keelatud eksitavate kauplemisvõtete kasutamine, millega tarbijale edastatakse valeinfot või esitatakse õiget infot viisil, mis võib tarbijat tõenäoliselt eksitada, kuna on ebaselge, arusaamatu või mitmeti mõistetav. Samuti ei tohi jätta tarbijale esitamata sellist olulist infot, mille teadmine on tarbijale vajalik ja aitaks tal oma ostuotsust teha. Seejuures peetakse eelkõige silmas teavet kauba või teenuse peamiste omaduste ja hinna või hinnaeelise olemasolu kohta, samuti kauba kasutamisega seonduva hoolduse ja varuosade, aga ka tarbija õiguste kohta, sealhulgas õigus asja ümbervahetamisele või hüvitusele.
Samuti keelab seadus agressiivsete kauplemisvõtete kasutamise, millega tarbija valikuvabadust piiratakse kaupmehepoolse ahistamise, sunni või liigse mõjutamise tõttu. Keelatud on näiteks mulje loomine, et tarbija ei saa enne lepingu sõlmimist lahkuda, järjekindlate ja soovimatute pakkumiste tegemine telefoni, faksi või e-posti teel, tasu nõudmine tarbijale saadetud tellimata kauba eest jms.
Ebaausad kauplemisvõtted on keelatud nii enne kui ka pärast kauba või teenusega seonduva tehingu tegemist, samuti tehingu tegemise ajal.
Seadus muudab ka mõistete "kaup" ja "teenus" tähendust. Kui seni käsitleti kaubana vaid vallasasja, siis nüüd on mõistega "kaup" hõlmatud ka kinnisasi ja õigus, mida kaupleja pakub, müüb või muul viisil turustab. Mõiste "teenus" hõlmab aga kaupleja pakutavat, müüdavat või muul viisil turustatavat hüve, mis ei ole kaup. Seega kohaldub Tarbijakaitseseadus nüüd kõigi isikute suhtes, kes oma majandus- või kutsetegevuses pakuvad tarbijale mis tahes kaupa või teenust, sealhulgas ka kinnisasja või õigust.
Tarbijakaitseseaduse muutmise seadusega võeti üle Euroopa Parlamendi ja nõukogu direktiiv 2005/29/EÜ, mis käsitleb ettevõtja ja tarbija vaheliste tehingutega seotud ebaausaid kaubandustavasid.

tiistaina, joulukuuta 11, 2007

Kodune valgus taaraautomaadis

Olin taaraautomaadist juba mööda kõndimas, kui korraga täitsa heldisin -mis kena soe valgus sealt masinast paistab! Meenusid kohe hubased talveõhtud, kui kaminas krõbiseb halutuli ja väljas on paks valge lumi. Toas on aga soe ja lauaserval aurab kuum kakao. Just selline tunne tuli...

Meister-kellassepa rändkarikas (savist)

Imekena, lihtsalt imekena!

Rahvuslikud järjekorrapulgad

Ongi imelik, miks meie usinad käsitöömeistrid pole juba ammu kasutusse paisanud korraliku rahvusliku kujundusega järjekorrapulkasid? Õnneks suhtutakse mõnes väiksemas külapoes meie rahvapärandisse siiski austuse ja tähelepanuga! Respect!

Kullassepa töölaud (ekstreemne juhtum!)

Suure-Jaani tuletõrjeauto

Sattusin nägema imekena muhvilikku tuletõrjeautot.

maanantaina, joulukuuta 10, 2007

Lastele toodi uut liiva ja ka mänguasju on


Head mängimist kallid lapsed! Teie olete Eesti tulevik!

Jõuluilu

Jõulutuled

Kui teha selline jõulutuledega suur kera ja sinna sisse pugeda, siis on jõulutunne vist palju intensiivsem? Ma oletan...?

tiistaina, joulukuuta 04, 2007

Põlva asutamine


Mis toimus 1452 aastal? Tegemist oli ju "kuldse orduajaga"? Vähemalt Russow räägib vaid pidudest ja pillerkaaritamisest.

Soome iseseisvuspäev on 6ndal detsembril!

Tuletan kõigile meelde, et on aeg alustada Soome iseseisvuspäeva ettevalmistustega!

Otsige välja raamat Mannerheimist ja Talvesõjast, varuge karjala pirukaid ja väike pudel koskenkorvat. Vaadake usinalt Soome telekat ja sättige soome lipp kuhugi võidukalt püsti!
Kellel on, võib külla kutsuda oma soomlasest sõbra või kellegi, kes on ise Soomes käinud. Söötke soomlasel kõht täis ja patsutage teda tunnustavalt -on tõenäoline, et ta vanaisa oli nii Talve, -kui ka Jätkusõjas, sellal kui vanaema koos lastega pommivarjendi ja kodu vahet jooksis. Päeva kõige hirmsam hetk oli vanaemale ajalehest hommikuste surmakuulutuste lugemine. Ka postiljoni nägemine oli jalgu nõrgakstegev.
Pidagem siis meeles!

maanantaina, joulukuuta 03, 2007

Talv ja sügis


Leidsin 2 vahvat maja. Esimene on selline talvine ja teine sügisene. Sügisesel majal on seejuures eriti ilus kuldpruunikas koloriit. Võibolla on sellel majal võime vastavalt aastaajale oma värvi vahetada? Kaheksajalad ja kalmaarid ju küll oskavad seda teha?

Ämblikuvõrgu pinnalaotus

Selline ülevaatlik pilt täna. Enamasti ei jõua ju metsas ringirüseledes võrku täpsemalt vaadata, enne kui juba näoga sinna sisse jooksed. Poisikesepõlves korjasin ma päevas näoga vähemalt 5 võrku kokku. See juhtus ikka kogemata. Võibolla oli asi selles, et ma viibisin nii palju metsas? Linnas ju niukest asja naljalt ei juhtu?

Eesti-Vatikani Kirikuriik

Mõni päev tagasi juhtusime ühe talupidajaga arutama Eesti riikluse väljavaadete ja Eesti idee üle. Teravas diskussioonis koorus välja ainuvõimalik mõte luua liidus Vatikaniga uus "Püha (Saksa)Eesti -Rooma Riik". Ehk lihtsalt Eesti-Vatikani Kirikuriik.

Sellise sammuga võidaksime me palju. Esiteks on eestlastel tasumata tänuvõlg Mõõgavendade ja Saksa Ordu ees, kes meie maale ristiusu tõid ja kohalikud paganlikud hõimud ühtseks rahvuseks liitsid. Mäletatavasti oli see aeg, kui Eesti kuulus Mõõgavendade kaudu otseselt paavsti protektsiooni ja eestkoste alla. Katoliikluse Eestis riigiusuna vastuvõtmine tõstaks kahtlemata ka elanikkonna üldist moraalsust ja annaks rahvale uue vaimse perspektiivi.

Loomulikult annaks see väga püsiva eksistentsiaalse mõtte kogu Eesti riigile -jätkata sealt, kus Saksa Ordu omalajal oli sunnitud lõpetama. Astuda koos Vatikaniga vastu EL liberaalsele ja amoraalsele poliitikale!!! Viia ristiusk tagasi Euroopasse- tagasi Rooma! Ristida uuesti nii Dresden, kui ka Köln! Arusaadavalt jääb ilma reaalse jõuta Vatikani mõju selliste protsesside läbiviimiseks liiga nõrgaks. Ning just siin peakski Eesti ulatama oma abistava käe -seisma kõigi 2 miljardi katoliiklase huvide eest! Andes sellega eestlusele täiesti uue mõtte ja hingamise!
Aeg on nüüd ISE ristiusk laia maailma eksportida.

Kaks miljardit katoliiklast tagaks meie poliitikale tõsise toetuse ning selle tesostamiseks vajaliku inimressursi. Vajalik on vaid neid ühendav riiklik institutsioon.

Uus riigiidee looks ka suurepärased võimalused rahvusteüleseks teotsemiseks riigi sees (lõimumine!). Tooks Eestisse Itaalia mõjusid ning teeks au kogu meie rahvale!

;)