perjantaina, marraskuuta 30, 2007

Imekaunis kollase safiiriga sõrmus



Juhtusin nägema sellist suure kollase safiiriga sõrmust. Päisel oleva kivi hind on üksi 20 000 EEKi. Lisaks veel SI kvaliteediga teemantid. Sõrmuse maitsekuse üle võib küll vaielda kuid igaljuhul on tegemist suurepärase staatus-ehtega. Tegelikult on see väga hea teostusega ilus sõrmus. Isegi peegelistutuse kornid on ühtlased ja hea kvaliteediga.

5 kommenttia:

Ingrid kirjoitti...

Kust sa küll oma ehetealased teadmised ammutad!? Nee on igatahes väga huvitavad ja harivad.:-)
Meie perre osteti mõnd aega tagasi üks viktoriaanlik sõrmus USA-st. Huvitav, kui usaldusväärsed on meie juveliirid kui see puhastusse anda?
Mulle lihtsalt tundub, et ta vajaks puhastamist, aga see võib tuleneda minu võhiklikkusest.

Asjadest kirjoitti...

Puhasta seda ise. Kõige lihtsam on panna korralikku plekk või klaasnõusse vett ja väike sorts fairi nõudepesuvahendit. ja siis keedad seda vidinat väikesel tulel umbes 15 minutit. Keetmine tuleb kõnealla vaid juhul, kui ehtes pole orgaanilisi panuseid. Peavad olema korralikud vääriskivid, mis endasse midagi sisse ei hakka imama. Malahhiiti ja smaragti (ja pärleid)näiteks keeta ei tohi. Vatt ja siis keedadki nimodi -kui väljatõmmet köögis pole siis on korter peagi vastikut fairi-haisu täis aga ehted läigivad nagu uued!
See on vana kullasseppade nipp muide. Neil alailma keeb kuskil midagi...
Aga võid ka pehme hambaharja ja fairiga kuuma vee all puhastada. Tulemus on täitsa hea.

Ingrid kirjoitti...

Sellel ongi lisaks kivile neli tillukest pärlit a kivi peale maalitud õhukese kullaga väike kuldne
lilleke. Tundub, et just nende pärlite kinnituspesade vahel on mingit mustust, aga võibolla see peabki antikvaarsel asjal olema. Neid pärle võib tõesti mingi pehme hambaharjaga proovida, kuldlille puutuda aga ilmselgelt ei või.
Kahju on, et selliseid antikvaarseid asju müüakse nende "story't" teadmata. Oleks vapustavalt põnev teada, kust selline sõrmus pärit võiks olla.

Anonyymi kirjoitti...

"asjadest" on ju ehtekunstnik, miks ta siis teadma ei pea! Mul alati akkavad kohe igasugu neelud ehete ja nende disainimise järgi käima kui neid pilte näen. Minu teadmist mööda aga pole ka vesi pärlitele hea... need läigivad siis hästi kui on nahaga kokkupuutes e saavad omale peale kaitsva kihi.. aga asjadest oskab muidugi ekspertnõu anda

Asjadest kirjoitti...

Khm. Pärlid ei saa küll kokkupuutest nahaga peale mingit täiendavat kaitsekihti. Kui, -siis ainult läikiva rasvakihi...
Pärli läige sõltub molluski kasvatatud orgaanilise aine paksusest. Mida paksem pärlmutter seda paremini läigib ja tugevam pärl.
Kisub juba täitsa telekooliks siin...;)