perjantaina, marraskuuta 30, 2007

Plekksepp pole vähem kunstnik!

Märkasin räästa all ühte täitsa kobedat taiest. Mis pani vägisi mõtlema, et plekksepad on Eesti kunstiringkondades pisut alaväärtustatud. Peavoolu-kunstnikud annavad pidevalt justkui mõista, et plekksepp pole ikka nii Kunstnik, kui kullassepp või tekstiilikunstnik või moekunstnik. Tundub kuidagi väga ülekohtune. Eks proovigu ise sellise viguriga hakkama saada!

Tee endale ise purskkaev!

Olete kindlasti märganud kaubanduskeskustes kõrgelt alla kukkuva veega purskkaevusid? Kus vesi niriseb nöörina alla peatorus asuvatest düüsidest. Need purskkaevud on kohutavalt kallid (üks düüs maksab a 25 eurot).
Siin on aga näha leidliku mehe omavalmistatud kukkuva veega purskkaev. Düüsideks on valitud tavalised vedelgaasi düüsid. Ja tulemus pole üldse paha -isegi laheda isetehtud "tundega" asi.

Hommikune veri sillutisel


Vereplekke vaadates jäin mõtlema, et mida kõike võib Jumal öösiti näha? Meie märkame hommikul vaid juhuslikke vereplekke tänaval. Jumal on aga näinud öö jooksul kõikvõimalikku ülekohut, vägivalda ja kurjust. Verd ja pisaraid, muret ja valu. Ööst öösse, aastast aastasse. Ning igal hommikul vaatab ta jälle kooli ja tööletõttavaid inimesi ja mõtleb, et: "Peab neisse ikka uskuma...-ehk läheb asi siiski paremaks?"

Imekaunis kollase safiiriga sõrmus



Juhtusin nägema sellist suure kollase safiiriga sõrmust. Päisel oleva kivi hind on üksi 20 000 EEKi. Lisaks veel SI kvaliteediga teemantid. Sõrmuse maitsekuse üle võib küll vaielda kuid igaljuhul on tegemist suurepärase staatus-ehtega. Tegelikult on see väga hea teostusega ilus sõrmus. Isegi peegelistutuse kornid on ühtlased ja hea kvaliteediga.

torstaina, marraskuuta 29, 2007

Päev pärast tuumasõda

Lihtsalt väike inspiratsioon tuumasõja-teemadel. Kunagi oli ju mingi film "Nädal pärast tuumasõda". Lapsed tegid seal raadiolampidest ja kuivanud okstest jõulukuuske. Ma vaatasin kohe suu ammuli.

keskiviikkona, marraskuuta 28, 2007

Ilus masin

Eile kena prügimasinat nähes meenus 1 ununenud mõte. Ma ju tahtsin kunagi endale päris omaenda prügimasinat! Just sellist kollast. Mõelda, kui vahva oleks sellega töötada ja rahulikult prügi vedada. Oleksin täitsa iseenda peremees! Pealegi saaks tegutseda öösel, kui on mõnus rahulik oma mõtteid mõelda ja teisi autosid ei ole. Väga shef.

tiistaina, marraskuuta 27, 2007

LEO KUNNAS: NATO nõrgeneb – mida teha?

Ma ei õhuta hirme ega sõjapaanikat. Lihtsalt kodanikud peaks teadma millega nad võivad tulevikus silmitsi seista. Leo Kunnase artikkel on kõigile kodanikele ülimalt kohustuslik!

Sõrmus Indiast

Päris mehine kraam, ma ütleks. Puha pärlid ja granaadid. Rääkimata võimsast kujustusest...

maanantaina, marraskuuta 26, 2007

Eesti hümn, nii nagu E4 seda esitas

Eile oli selline lugu, et E4 kakerdas diivani juures. Mängis seal oma barbiga -ja mingi hetk võttis ka laulu üles. Laul oli juhtumisi EW hümn ja esitati natuke muudetud kujul E4 poolt nii:
"Mu isamaa, mu õnn ja rõõm, kui kaaunis oooled saaa....(E4 laulab pidulikult venitades), ei leia miiina iial täääl....ei leia miii-daaa-giii...ei leia miii-daaa-giii....!!!".
E4 tatsab asjalikult ümber laua ja laulab siis salmi uuesti läbi.

Punane padrun 12,7mm

Te olete muidugi kuulnud, et kaitsejõud ostsid Prantsumaalt suurekaliibrilisi snaipripüsse? Padrunid on neil just nii suured nagu see punane. See tähendab, et ikka tõesti väga suured on.
Aga ega igapäevaselt neist mingit kasu küll ei ole. Näiteks poes või kodus.

Midagi kaunishingedele

See pilt on neile, kes usuvad alati vaid parimat. Neile, kes on ka ise head ja käivad iga nädal regulaarselt teatris.

Leo Kunnaselt uus mõtlemapanev artikkel!

Mulle on täiesti arusaamatu, et vastuseks Leo Kunnase artiklile tankiüksuse vajalikkusest, ilmuvad sellised kommentaarid:

"nemka":
Taevake! Kunnas on hulluks läinud...
Tankiväed on ründerlv. Tankivägede manööver on minimaalselt nii 40-50 km, sedagi mitte iseseisvana, vaid peale rindest läbimurdmist...
Rünnakul on kaotused 10:1 – ja kulutused selle inimkaotuse kindlustamiseks veelgi suuremad.
KEDA ja MIDA me ründame?
Eesti vajab vastupidi tankitõrjerelvi - kergrelvadest alates (õlaltlastavad) kuni kopteriteni välja. Eesti vajab vabatahtlike sissiühendusi, Eesti vajab kõike-kõike, mis orienteeritud KAITSELE – mitte manöövrile sügavuses.
Ma ei räägigi siin maksumusest, pigem ikka moraalist ja ise-olemise strateegiast

"faust patroone":
Kunnile on kaigast vaja,sõjaõhutaja siukene.Üldjuhul
tankistid põlevad ära moolotovi
kokteili toimel.Seega esimene
kangelassurm mineja on teada.

"Appikene"
Kaitseväel on tulevikus kaks tanki. Üks Tapal ja teine Võrus. Kas vaenlasele saadame vastu kogu tankiväe?

-----------------

Enne selliseid sõnavõtte võiks tutvuda näiteks sellise aruteluga ( http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopic.php?t=3092 )militaar.net -is.

perjantaina, marraskuuta 23, 2007

Kaasaegne õppursõdur

Internetist võib leida igasuguseid õpetusi. Näiteks kuidas valmistada vesinikupommi. Kuigi see ongi juba iganenud info...

"Estonia" pargis on lindudel palju pesi


Päris kaval tegelikult just parki pesa teha. Ega keset linna keegi ju naljalt puuotsa lindudele kurja tegema ei roni. Või no mis linnud -varesed.

Keeleseadus ei toimi


Aga mis siis, kui kirjutada esmalt prantsuse keeles? Või Hispaania? Miks mitte? Eestikeelne tõlge on ju olemas.

keskiviikkona, marraskuuta 21, 2007

1 mõte helikopteritest

Lausunud 1 IT-mehest harrastuslangevarjur: "
kopterid püsivad vist õhus ainult sellepärast, et nad on nii koledad ja maa tõukab neid endast eemale".

Mõtle positiivselt!

Kipa tegelane Tehnika tn trollipeatuses.

tiistaina, marraskuuta 20, 2007

Väike eelhäälestus jõuluks

Aeg on hakata kasinusele ja meeleparandusele mõtlema...(sellel aastal on juba küllalt räheldud ja rehepappi tehtud. Nüüd teeme näo, et oleme head ja mõistvad. Soovime kõigile aiva õnne...).

maanantaina, marraskuuta 19, 2007

Suveromantika!

No kas pole mitte ilus? Ja nii praktiline! Tahad, -istud potil, tahad -jood paagist karget kaevuvett või pesed käsi, tahad ronid katusele. Võid jalgu kõlgutada ja niisama ringi vaadata. Mõnus!

Ehitajad on väga tublid!

Ehitusmehed pole sugugi sellised lihtsad nagu neid vahel kujutatakse. Näiteks Rävala pst-l on nad hakkama saanud imeilusa graafilise kujundusega. Senikaua, kui mõned Kultuurkapitali kinnimakstud kunstnikud kodus virisevad, on tõsised tegijad asja lihtsalt ära teinud! Respect!

sunnuntaina, marraskuuta 18, 2007

1 arendamist vajav süsteem

Pean seda leiutist veel edasi arendama aga midagi nagu juba on. Ebapraktiline nagu alati. Aga püsib siiski koos. Mis on juba pool võitu.

Veel Eesti digilaigust

Jaak Aaviksoo on Postimehes pisut kommenteerinud väljatöötatavat Eesti "digimundrit".

Kamina kisa, et digilaik ei vasta standardile ja on ebaseaduslik (!) , tähendab vaid seda, et Kamin on jälle ajast ja maha jäänud ja sörgib sündmuste sabas. On imelik, et sellal, kui kaadrikaitseväelased püüavad operatiivselt lahendada esilekerkinud probleeme ja näitavad selleks üles initsiatiivi ja algatusvõimet, tegeleb Kamin vingumisega. Sest igasugune initsiatiiv peab ju alguse saama ministeeriumist, eksole? Ja kui ei saa - siis on see vale ja laik on "ebaseaduslik"(!!!). Tuletan meelde, et ka praegult kehtiv välivorm on "algatus altpoolt" mille vastu Kaminas suure skepsisega suhtuti.

Tundub lausa, et ministeerium kibeleb kulutama miljoneid, et saaks siis väärikalt enda nimel uut digilaiku esitleda, mis on "rahvusvaheliselt testitud". Koostöö soomlastega pole ju mingi rahvusvaheline koostöö, eksole?

Näib, et Kamina poolest käiksid Eesti sõdurid vist siiani metsas oma kummiotsaliste pükste ja kassinahksete kraedega nagu 90ndate alguses.

perjantaina, marraskuuta 16, 2007

Mis see veel on?! Mingi lahutamist reklaamiv plakat või?

Ega inimesed pole lörtsimiseks...

Antifašistide ja fašistide ühine veebikeskkond

Pudel on vist vajalik sisselogimiseks. Nagu parool või nii...
Nüüd võiks ju lausa pildimängu mängida, kus usinad lugejad peavad uurima seina-veebis olevaid tekste ja neist lauseid moodustama. Kuid mulle tundub, et me ei taha tegelikult teada mida inimesed mõtlevad...-nii et las olla.

torstaina, marraskuuta 15, 2007

Sõrmus, mis on midagi muud, kui ta paistab

"Vägev sõrmus!" kuulen ma teid kisamas, "võimsad teemantid ja priske türkiis!".
Nii, nii -vaatame kohe lähemalt...-mis meil siin siis on?

Esmalt, tegemist pole kena loodusliku helesinise türkiisiga vaid mingi sünteetilise moodustisega. Võibolla isegi tükk emaili? Kõik on võimalik...Ja teemantid? Nad paistavad ju nii kenad-valged?
Haa! Tühjagi! Nad on valged, sest on täis lõhesid ja suletisi. Need valged teemantid on tegelikult täiesti "surnud". Halvimad, mis saada on olnud...

Kuid siin on kena näide väga tugeva kollase fluorestsentsiga teemantist. Muide, nii tugev fluorestsents teeb kivist ka päevavalguses kollakama, kui ta tegelikult on...

USAs testiti uut Eesti kamuflaaži!

Me kõik lugesime ju juttu Eesti Ekspressis, et Eesti digilaiguga on suur segadus? Nüüd igatahes saabus positiivne uudis, et ühel või teisel kujul asjad siiski liiguvad. Pildil olevatest kamuflaaždest on Eesti oma VIIMANE. Tegemist on kõrbemaskeeringuga.

Kuigi meenutab nagu turbavälja kamuflaaži...

Ootame igatahes põnevusega NATO-meeste hinnangut.

keskiviikkona, marraskuuta 14, 2007

Siin vist elabki antifašist...?

Ega kunstiteadlased ju küll toruga majale sellist asja ei tee? Kes see muu ikka on, kui mõni Eesti antifašist? Trükib keldris vana kirjutusmasinaga lendlehti ja vahepeal viskab puid ahju, et soem oleks (küllap ootab juba kevadet, et saaks miitingule minna) ...
Täitsa vabalt võib nii olla.

Appi! Kas keskerakondlik linnavalitsus tolereerib fašistlikke sümboleid!?


No mis sa kostad -vaevalt 300m kaugusel Tallinna Linnavalitsusest laiutab putka peal vapralt 2 prisket haakristi! Ilmselt on need jälle antifašistide tehtud, aga ega (vene)turistid ja muidu tundliku närvikavaga inimesed seda ei tea.
Ma ei imestaks sugugi, kui varsti koguneb putka juurde väike grupp vihaseid antifašiste, kes siis putka taustal võidukalt poseerivad ja vene televisioonile innukalt intervjuusid annavad. Ning vahepeal ehk ka paar pudelit vastu seina katki viskavad.
Linnavalitsusel on samal ajal aga käed tööd täis, et tõkestada Ansipit Eestis diktatuuri kehtestamast. Ja siis veel see joomarlusega võitlemine. Jube palju tööd on lihtsalt ja...noh...

tiistaina, marraskuuta 13, 2007

Rahvuslik meeleavaldus

Jah, vaadake, vanasti oli selle koha peal Kehras suur lomp. "Ja mis siis?" küsite teie? Lugu on selles, et just siin lombil toimus 1984ndal aastal suur rahvuslik meeleavaldus, mis oli oma erakordsuselt ja julguselt sel ajal väga tähelepanuväärne sündmus.

Nagu mainitud, laius sellel kohal kevadeti avar lomp. Poisid käisid seal omatehtud mängulaevu ujutamas. Purjekaid. Seda kutsuti meresõjaks. Ja arvake ära kellega me sõdisime?
Täpselt!
Ujutamine oli kestnud juba poole hommikupoolikust, kui 1 poistest leidis, et nii ikka ei kõlba, et Eesti laevad sõdivad ilma korraliku liputa. Aulis kadus oma laevaga korraks koju ja ilmus seejärel uuesti õue -laeva ehtimas uhke sini-must-valge lipp! See oli ka teistele märguandeks. Peagi seilas lombil avalikult kümmekond purjekat -kõigil mastidel Eesti rahvusvärvid.
Vaatepilt oli nii erakordne ja lummav (ning ohtlik!), et isegi täiskasvanud jäid seda ajaloolist sündmust vaatama.

Kuni Aulise isa käskis Aulisel lipu valge laiu kollaseks värvida. Turvalisuse kaalutlustel. Peale seda vajus üritus kuidagi ära ja ka teiste poiste vanemad hakkasid vigisema. varsti kästi lipud üldse ära koristada. Et vangi ei pandaks ja Sinti ei saadetaks.
Kuid sellest hoolimata olid poisid oma silmaga näinud kevadtuules lehvivaid rahvuslippe! See oli väga eriline päev. Tundus, et Eesti Vabariik oli meile korraks naeratanud.

Tava-kodu liivakast (mitte eliitkodu)

Näete. Palun väga! On ju küll liivakast? Ka liiv on olemas. Kõik on nii nagu peab. Juriidiliselt on kõik korrektne.

Seesama buss sõidabki toiduõliga

Juhtusin kunagi telekast nägema saadet, kus porukas eestlaseid sõitis Soomes ringi pisibussiga, mis kasutas kütusena toiduõli. Vatt seesamune ongi see buss. Just selline. Pidi sõites pannkoogilõhna tekitama.

maanantaina, marraskuuta 12, 2007

Peris räme sõrmus

Niuke hõbesõrmus klaaskiviga. Näeb välja nagu kuld ja kalliskivi. Maailm on ikka väga petlik küll.

Isal on palju lapsi

E4 asjatab vannis. Tõstab lusikaga vett väikesesse plastmasspotti. Vesi on vahune.

E4 (Emale): "ma annan lastele süüa!"
Ema: "kas sa oled ema?"
E4: "ei! Ma olen isa! Mullid on minu lapsed!!"
E4 (vaatab rõõmsalt mulle ja kilkab siis): "niiiii palju lapsi!".

torstaina, marraskuuta 08, 2007

Tavalised meeste vabandused

Hommikul leidis jälle aset 1 kummaline intsident. Olin vannitoas lastega mässamas, kui kuulsin köögist mingeid hääli. Kööki jõudes avanes selline hirmutav vaatepilt. Ja loomulikult oli esimene lause mis ma kuulsin "kuule...tead- see pole tegelikult nii nagu see paistab...-Muumi ise kukkus. Me tegime niisama nalja!". No täiesti tüüpiline meeste omavaheline arveteklaarimine. Ja sama tüüpilised ja lapsikud vabandused. Millegipärast ei suuda nad mind juba ammu üllatada.

Mitte linnavalitsusele vaid lastele


Umbes sellised võiks ju ka Eesti mänguväljakud välja näha (see siin asub Helsingis)? Võiks kah puust lohemao nikerdada ju? Või mingi padakonna. Ja teha veel paar muud asjandust, mis oleks ägedad. Midagi enamat, kui vaid miinimumprogramm, et (ase)linnapea saaks ennast rahvale näidata ja mikrofoniga shefata.

Eesti digilaigud

Hommikul lugesin Ekspressist sellise artikli. Väga kurb lugemine. Järjekordne näide sellest kuidas isikute tunded ja uhkus ja enesekehtestamine muutuvad tähtsamaks, kui Eesti Asi. Teades isiklikult Raivo Tamme, julgen arvata, et vähemalt tema on omaltpoolt teinud parima, et kaitsevägi ajaga sammu peaks. Mage, et keegi kusagil ei juhindu Eesti kasust vaid millegist muust. Oma tahte kehtestamisest.

Barokne kõrvarõngas

Pisut isegi nagu hellenistlik...

Hirmus Ants ja tema auto

Bussilt maha astudes nägin pimeduses seismas suurt ja hirmuäratavat autot. Auto hiilgas ja mürises nagu mingi eelajalooline piibli-jeekim. Pärast tuli veel välja, et seda juhtis Hirmus Ants. Vaatasin, kuidas sealt ainult rutem minema saaks...-oli päris hirmus!

keskiviikkona, marraskuuta 07, 2007

P5 ja E4

Nurjatud plika-väänikud on ilmselt järjekordset sigadust ette valmistamas! Aga pole viga, -nad ei tea veel, et peagi saadetakse nad sõjaväkke kombeid õppima! Kohe peale keskkooli. Mingit vastuvaidlemist ei sallita! Marss, marss!

Väga piinlik!

Ma ütlen kohe ära, et ma ei poolda sellist laste ninnu-nännutamist ja nende igasugustest ajuvabadest lollustest vaimustumist (laps mäkerdas süües kõik täis -oi kui nummi!). Aga asi on selles, et mõnikord edastavad nad üpris uusi mõtteid. Või tuletavad meelde vanu ammuunustatud teemasid. Või teevad kogemata niisama nalja. Mis on ju väga kasulik. Sest, kui on uusi mõtteid, siis pole imestada, et keegi leiutab mõne uue masina või tuleb muidu heale lahendusele. Sellesmõttes.

E4 istub hommikul potil ja Isa vaatab kõrvalt, et kõik kulgeks plaanipäraselt.
Korraga teeb E4 ette virila ja kannataja näo ja ütleb: "mul on nagu lauluväljak pepus".
Isa (kahtlevalt): "nagu lauluväljak või?"
E4 (kiunudes):"jaa!!!, päriselt!!!"
Isa: "kas sealt kostab siis muusikat või?"
E4 (hädiselt): "jaa...".

Nagunii jälle antifašistide töö!

Vaadake mida antifašistid jälle teinud on! Täitsa jube! Et nad ka ei väsi...

Anonüümne blogi

tiistaina, marraskuuta 06, 2007

Siin asus I diviisi staap...


"SIIN ASUS EESTI VABADUSSÕJA MURDELAHINGUTE AJAL -1918-1919 AASTAVAHETUSEL I DIVIISI STAAP. SIIT EI TAGANETUD".
Kehra jaamahoone.

Hooli oma elust -kasuta gaasimaski!

Kõrval olev nurk on suitsumeeste kogunemiskoht. Võimalik, et pildil on sellega mingi seos.

Kehra kultuurimaja on nagu Berliini riigipäevahoone



Jah, kallid velled -see ongi Kehra kultuurimaja. Kuulub ta Kehra tselluloositehasele. Kuid mis peamine -need sambad on näinud väga erinevaid aegu. Teatavasti on Kehra nö kakskeelne linn -on eestlaste ja on venelaste linnaosad. Aastatel 1983 - 1985 oli olukord selline, et need 2 kogukonda üksteist väga palavalt justkui ei armastanud (kuuldavasti on nüüd olukord muutunud -eesti ja vene lapsed käivad samas koolis ja seeläbi on ka suhted paranenud). Igatahes toimusid kultuurimaja ümbruses talviti suured eesti-vene lumesõjad. Kasutusel oli ka nn soomustläbistav laskemoon -lumepallid mille sisse oli pandud kivi. Et ikka kindlasti mõjuks.

Mäletan ühte järjekordset lahingut, kus venelased olid kogunenud kultuurimaja esisele -neid lausa mustas- ilmselt oli neid 100-150. Igatahes massiliselt. Eestlaseid oli ehk 30 (ja neistki pooled nn põnnid -poisid aastates 8-13). Me taganesime võideldes tasapisi jõe poole, sest venelasi tuli muudkui juurde ja mingid gängid ilmusid ka pargiga piirnevatesse kõrvaltänavatesse, ohustades nii meie seljatagust. Olukord tundus nigel ja taevas oli pallidest lausa valge ;)

Kuni meie juurde ilmus 2 tegelast: Tarts (Tarmo) ja Esko. Nemad olid suured. Tartsi ja Esko ilmumisest innustatuna said eestlased kaotusmeeleoludest jagu ja asusid kõva kisa tehes ja pilvena palle lendu saates vasturünnakule. Ning mis kõige imelikum -varsti olid venelased kultuurimaja esiselt minema aetud ning nende lumekindlus edukalt vallutatud. Me olime ka ise oma edust üllatunud. 30 poissi ajas taga umbes 100t venelast. Peab mäletama, et aasta oli miski 83. Me tundsime ennast nagu vanad sõjasangarid. Jätsime suuremeelselt venelaste kindluse lõhkumata mille eest nad pärast väga tänulikud olid (tegelikult suuremad poisid vist isegi suhtlesid omavahel). Eestlased ja venelased tundsid Kehras teineteise vastu omapärast respekti. Meie sellepärast, et venelasi oli alati rohkem, venelased aga seepärast, et eestlased ei löönud kunagi põnnama.

sunnuntaina, marraskuuta 04, 2007

Monument narkomaanidele!

No kas pole? Täiesti valmis narko-monument! On sammas- on redel -on väike pime auk. Ja ilus kiri seinal (redel kujutab narkomaani pürgimust kõrgemate kogemuste ja elamuste poole). Pole muud, kui Edgar veoauto kasti ja -avama! Kuigi teema on iseenesest muidugimõista tõsine.