sunnuntaina, huhtikuuta 17, 2011

Saku mõdu ja kultuuriõlu (hommikune õlleminut)







Jeah -peale seda, kui kukemehed (A le Coq) on Sakult turuliidri koha ära kahmanud, on Saku ennast kokku võtnud ja päris huvitavaks muutunud (ehk mängib siin teatud osa ka Saku poolakast peadirektori asendamine soomlasega?). Igatahes on Saku üllitanud midagi tõeliselt avangardset -ja selleks on loomulikult 4 vatine Saku Mõdu ning 2011a Kultuuriõlu (-mis loomulikult nii avangardne ei ole ja lõhnab pigem MUPO ja Keskerakonna järele).

"Mis pagana mõdu? Mis asi see mõdu veel on?" tahavad tõsised õllesõbrad nüüd teada.

Jah -kuidas kirjeldada Mõdu? Ee...ää...no ütleme nii, et...Saku Mõdu on üks äärmiselt eriskummaline jook ja ei sarnane ausaltöeldes ühelegi senituntud vedelikule. Kui, siis ehk ainult õige pisut nendele laimimaitselistele Saku jääõludele -kuigi tegelikult ei sarnane ka.

Neil on seal pudelil kirjas, et see on tehtud mee-baasil. Aga see peab olema mingi eksitus, sest meemaitset seal küll ei ole vaid pigem taruvaigu maitse. Vennikesed on ilmselt õlle sisse taruvaiku riivinud ja selle ära lahustanud...

Aga maitse on täitsa hea. Selline magusapoolne ja leebe. Oleks nagu justkui selline naistekas. Hea õhtust seebikat vaadata ja kõrrega pudelist mõdu imeda. Või siis kuskil Tartu Ropka linnaosa sirelihekiga ümbritsetud aias võrkkiiges pekitada (ja mõdu rüübata).

See on selgelt naiste jook.

No ja siis on see 2011. a Saku Kultuuriõlu. Selle suur pluss on väga ilus välimus. Ilmselt on tegu kõige sildivaesema Eesti õllega üldse, sest kogu pauk on läinud kauni pudeli peale. Ning tulemus on tõesti kaunis. Väga ilus!

Kuigi sisu on surmigav euroõlu. Sellepärast tundubki pisut, et tegemist on jälle mingi Keskerakonna ettevõtmisega. Võibolla on Yana Toom isiklikult õlle asjus nõu andnud? Vaevalt ju, et sakukad omaalgatuslikult taolise asjaga välja tulevad?

Teine pluss on asjaolu, et nüüd võib kultuurilembene kodanik puhta südametunnistusega piiramatult "2011.a kultuuriõlu" kaanida ja ei pea tundma hingepiina, et sama raha eest oleks võinud külastada mõnda etendust või muuseumi. Selles mõttes on tegemist vaimselt väga vabastava joogiga.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mnjaa, kultuuri tarbimine sai minu jaoks uue tähenduse.

Lumivalgeke kirjoitti...

Mõdu ei tohiks küll mitte mingil juhul taruvaigu maitsega olla, ikka selgelt mee maik peaks olema. Ma just mõtlesin, et äkki seda uut asja jooks isegi mina, aga vot. Kui juba taruvaigu maitse juures on, siis on midagi ära solgitud:( Tuleb ikka karsklane edasi olla...

Anonyymi kirjoitti...

Kas taruvaik on sama mis kärjevaha? Sest, kui on, siis ta pole mitte taruvaigu vaid kärjevaha maitsega. Seega mingi kaudne seos meega on ikka olemas.
asjadest

Lumivalgeke kirjoitti...

Seos meega võib vabalt olla, ega taruvaigu maitset muidu ei saa. Aga seos mõduga puudub.