sunnuntaina, heinäkuuta 01, 2012

Geneetiliselt muundatud forellid

Väga tore, et lõpuks ometi on võimalik osta geneetiliselt töödeldud forelli. Meele teeb rõõmsaks just fakt, et saame süüa meie oma geenitehnoloogide poolt töödeldud kodumaist kala -mitte mingit Norra lõhe. Kogu eesrindliku geneetilise manipulatsiooni mõte oligi muide see, et kala oleks ilusat heledat värvi -a muidu on täpselt nagu tavaline forell. Eesti geeniteadlaste tippsaavutusi saab osta Kalasadamas.

4 kommenttia:

Silva Kiili kirjoitti...

See forell tekkis juhusliku geenimutatsiooni tagajärjel. Nii nagu ikka looduses vahel juhtub. Hakati neid siis rohkem aretama ja nii ta ongi meie toidulauale jõudnud. Aga inimene on umbusklik ja ei igaks juhuks ei osta, kuigi puhas eesti värk :)

Asjadest kirjoitti...

See on huvitav teave, sest minule rääkis müüja väga ühemõtteliset, et tegemist on geneetiliselt töödeldud kaladega. A võibolla ta püüdis nii kalu lihtsalt atraktiivsemaks teha?

Silva Kiili kirjoitti...

Võib ju ka nii öelda, ainult et see polnud inimese, vaid looduse poolt töödeldud :)

Anonyymi kirjoitti...

Karilatsi tiikides kusjuures on need albiinod küll segamini tavalistega, nii et mingit eraldi aretustööd seal ilmselgelt ei toimu, küll aga ju söödetakse neid kõiki ühtmoodi hoolikalt antibiootikumide ja kasvuhormoonidega nagu eriti Põhjamaades kombeks. Aga umbusklikuks teeb see välimus küll jah :)

ester