sunnuntaina, heinäkuuta 01, 2012

Miks?! (Rae vald)


Ma ei saa aru, mis inimestel peas on juhtunud, et nad selliseid värve kasutavad. See ei ole ju päris adekvaatne käitumine...

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mitte-eestlane?

Anonyymi kirjoitti...

Ei tea jah. Igatahes on see imelik. Vähemalt Eestis. See on mingi hoopis teistsugune esteetika, kui meie maal kasutatakse.
Asjadest

Mad Max kirjoitti...

Õudne! Jälle keegi, kes ei sobitu puhastverd eestlase elevandiluust maailma.

Anonyymi kirjoitti...

On jah õudne. Muide on kindlaks tehtud, et osadel inimestel eksisteerib -ja osadel puudub -arusaam värviharmooniast. Nii nagu osad osakavad matemaatikat ja osad mitte. Sellel on puhtalt tehniline põhjus (ajukeemia).

Just sellepärast ongi parem, et riideid teevad moekunstnikud ja maju arhitektid. Kuigi ma annan aru, et igasugune tegevus peab olema demokraatlik ning iga mees võib ehitada maja, teha muusikat või ehitada lennumasina. Kuid on siiski suur vahe, kas inimene tajub harmooniat või mitte.

Seega pole asi mingis rahvuslikus sobivuses vaid objekti haakumises keskkonda. Ütleme nii -see maja ei sobitu ümbritseva esteetilise taustaga. See on kakofoonia harmoonilises muusikapalas.
Asjadest

Mad Max kirjoitti...

Maja majaks. Sain aru küll, et mõtled visuaalset keskkonda jne.

Aga siit on väga lihtne edasi mõelda.

Mina näiteks jõudsin praegu mõttele, et ma vihkan kõiki inimesi, kellel on majad.

Asjadest kirjoitti...

Sa peaksid nüüd defineerima, mis on maja? Vastasel juhul võib tekkida olukord, kus sa leiad end vihkamast mõnda tagasihoidlikku kuuri -või soojakuomanikku, kes pole vihkamist üldse ära teeninud -kuna tal on vaid majakujuline rajatis -mitte ehitis. Siin on suur vahe.

Teine dilemma tuleb veel ületada -elades ka ise majas, tuleb kuidagi tasakaalustada majaomaniku vastu suunatud viha ning maja kasutamisest saadav hüve, sest juhul, kui me seda veelahet ei ületa, tekib skisofreeniline olukord, mis viib meid kahestunud minapildini.