keskiviikkona, syyskuuta 19, 2012

Ökoloogiline haiguste ravi taas ausse!

Mõtlesin siin, et päris imelik. Mina mäletan oma lapsepõlve, kui õuduste jada, milles mängisid olulist rolli villane alussärk, sinepiplaastrid ja keedetud piim.

A tänapäeva lastel paistab kuidagi liigagi hõlpus põli olevat. Ma nagu ei mäleta, et keegi laps oleks hädaldanud, et ta pidi liiga kuuma sinepipulbri-jalavanni võtma? Või, et kupud olid liiga tulised ja tekitasid piinavat valu (+ pidev hirm võikalt lõõmava piirituseleegi ees millega kuppe pannakse).

Selleks, et tänased lapsevanemad oma järelkasvu vaid keemiliste tablettidega ei raviks, koostan õpetliku loetelu väärtuslikest looduslikest ja ökoloogilistest ravivõtetest mida me kõik tegelikult suurepäraselt tunneme.

1) Sinepiplaastrid (tuleb hoida võimalikult kaua kuni laps hakkab valust nutma või halastust manguma)
2) Kupud (kuppude panemiseks tasub hankida tõrvikulaadne põlev pulk ja kupud korralikult tulikuumaks ajada -mida kuumem kupp seda parem...)
3) Sinepivann jalgadele (jällegi -võimalikult kuum vesi! Vesi on sobiv, kui laps hakkab karjuma)
4) Kuum vann (vesi peab olema nii tuline, et laps tahab koguaeg vannist välja ja tihub nutta. Aga loomulikult ta ei saa)
5) Villane alussärk (laps peab kandma kodus karedast lambavillast omakootud alussärki. Lapse nutule, palvetele ja anumisele ei tasu tähelepanu pöörata)
6) Kuum meekompress (see on lapsevanema lemmik! Mesi tuleb ajada võimalikult kuumaks ja plätserdada kilele mis paksu käterätiku abil kiiresti ümber lapse keha kinnitatakse. Lapse röökimisele ei tasu tähelepanu pöörata. Ega laps ei tea, mis talle hea on)
7) Jahvatatud munakoor (laps peab seda sööma, et saada kaltsiumi. Jutust, et organism ei suuda jahvatatud munakoorest kaltsiumi kätte saada, ei tasu hoolida. Munakoor on igal juhul kohustuslik!)
8) Keedetud piim (piim võib vabalt olla juba jahtunud ja piimakilega kattunud. Piim on kasulik. Laps peab selle ära jooma maksku, mis maksab!)
9) Purustatud sibul meega (jälle väga kasulik!)
10) Paksud soojad riided (õues tuleb laps võimalikult paksult riidesse panna, et ta ei külmetaks)
11) Haavade puhul tasub valada joodi otse haavale (valu läheb kohe üle!)
12) Viinasokid (soki peale tuleb tingimata läbipaistev kilekott kinnitada, et "viin ära ei auraks". Soovitav on kutsuda külla lapse sõbrad)

Ravime ökoloogiliselt! Päästame maa!

6 kommenttia:

Sverik kirjoitti...

Purustatud sibul meega on ju hea maitsega!

Anonyymi kirjoitti...

No...ega ikka ei ole küll :(

asjadest

Triinu kirjoitti...

väike täpsustus: 6) meest üksi ei piisa,see tuleb segada kuumaks aetud toiduõliga,mäletatavasti oli nõuka ajal saada ainult päevalilleõli,mis levitas petrooliumisarnast lehka.mainimata on jäänud viinasokid,need märjad vildid pidid hommikuni jalas olema.

Anonyymi kirjoitti...

Mõtlesin ka ise viinasokkide peale, aga need tundusid kuidagi liigagi mõnusad võrreldes kõige muuga. Kuid ok -kui niiske alkosoki peale ka läbipaistev kilekott kinnitada, saab peaaegu ökoravi kriteeriumidele vastava koostu. Seega -viinasokid!

asjadest

Asjadest kirjoitti...

Hakkasin meenutama ja tuli meelde, et eelistasin sinepiplaastrit alati kuppudele, sest sinepiplaastri puhul oli tegemist nn kontrollitud valuga -mitte sellise ootamatu ja juhusliku valuga nagu kuppude puhul...

notsu kirjoitti...

see "sibulasiirup" maitses mulle lapsena hullupööra, see oli haigeolemise juures üks paremaid asju.