maanantaina, syyskuuta 10, 2012

SEB panga positiivne sõnum kõigile Eesti kodanikele

Kunagi kirjutasin sellest, et SEB pank piirab kodanike seadusest tulenevat õigust kanda relva.
Kuna mind hakkas asi huvitama, saatsin SEBile asjakohase päringu, kus palusin täpsustada panga välisustel olevate piktogrammide tähendust ja kaetust seadustega.

Esialgu näis, et SEBis ei tea keegi nende hoiatussümbolite täpset tähendust. Mõningase pinnimise peale sain siiski korraliku ja täpse vastuse (aitäh sõbralikule ja vastutulelikule klienditeenindajale!).

Seega olgu kõigile kodanikele teada, et SEB panka (ja kõigisse teistesse pankadesse) võib siseneda seadusliku tulirelvaga mida kantakse relvaseaduse nõuete kohaselt varjatult või kotis.

Turvamees ei tohi teid selle tõttu pikali joosta, et lähete enne lasketiiru minekut oma pensionifondi kontrollima. Juhul, kui ikkagi jookseb, peab ta teile näitama kohaliku politseiprefektuuri otsust selle kohta, et antud aadressil asuvas pangakontoris on tulirelvaga viibimine keelatud (see otsus peaks olema juba kusagil ukse kõrval näha). Kui turval taolist otsust käepärast ei ole, võite kogu krempli kohtusse anda ja nõuda oma emotsionaalsete kannatuste eest hüvitist.

Kuid nb! Relv peab olema kotis või varjatud -sellist asja, et hakkad oma järjekorda oodates igavusest salve padruneid laadima või päästikukäiku proovima, ei tohi olla! ;)
* * *
Tõttöelda mulle väga meeldib, et SEB suutis vaatamata väikesele sabistamisele niivõrd kena ja juriidiliselt pädeva seisukoha võtta. Sest tõepoolest! -inimeste seadusest tulenevaid vabadusi ei saa lihtsalt lambist piirata. Samuti tekiks halloo, kui Selverisse ja ooperisse saab minna, aga panka mitte.
Respekt SEB!

Ei kommentteja: