maanantaina, kesäkuuta 16, 2008

Estonian Open 2008 (practical shooting) on lõppenud!




Sellel nädalavahetusel toimus suurepärane laskevõistlus Estonian Open 2008. Lisan lingi Armatus -e kodulehele, kus on üleval ohtralt pilte ja ka videosid. Nagu näha tegid soomlased üpris puhta töö -kuid pole ka midagi imestada -tegelastel olid kasutusel tõelised kosmoserelvad pünatäppsihikute, suudmepidurite ja kiirkabuuridega. Ja kindlasti kasutati iselaetud nõrgalaengulist laskemoona.
Ainus asi mille üle ma imestan on see, et miks Eesti meedia nii atraktiivset ja vaatemängulist spordisündmust ei kajasta? Tegemist on ju ikkagi suurima Eesti tegevuslaskmisvõistlusega. Panen üles ka paar asjakohast pilti ja lisan Holger Haljandi muljed toimunud võistlusest:
Kokku osales võistlusel 180 laskurit. Armatusest parimad olid: Oliver Purik - 4 koht (production) Argo Altmäe - 12 koht (production) Kalvi Abel - 13 koht (production) Andres Kutser - 8 koht (standard) Steve Kümnik - 10 koht (standard)

Võistlus kestis enamusele 2 päeva kuid paljudele Armatuse liikmetele 4 või rohkemgi kuna olime seotud 2 stage (staged 4 ja 13) ehitamise ja läbiviimisega võistluste ajal. Läbiviimisel osalenud said väga hea kogemuse nii võistluse korralduse telgitagustest kui ka ülevaate parimate laskurite taktikast ja varustusest.

Esimene päev koosnes pikkadest ja keerulistest stagedest, millest kolm olid maa all pimedas.
Mõned meenutused:- hommikul oli ilm hea õhtul sadas pidevat vihma, mis tegi võistlejate elu veelgi huvitavamaks;- pimedas, taskulamp käes salve vahetamine vajab harjutamist;- pikal pimedal stagel peab väga täpselt meelde jätma kus märgid on, kuna näed ainult seda mida lamp valgustab ja mõni märk võib seetõttu vahele jääda;- kõige keerulisem stage oli ehk kolmas stage, kus igal sammul avanesid uued märgid mis olid peidetud takistuste taha;

Teine päev oli "metalli" päev. 9 stage peale kokku tuli lasta 81 metallmärki, mis oli väga heaks kiiruse ja täpsuse treeninguks. Oluline on selliste stagede puhul ka pealtvaatajana seista võimalikult eemal ning kanda pikki riideid ja prille/klappe/mütse kuna metallmärkidest lendab palju tagasi. Open klassi laskurite kiirus metallide tabamisel oli hämmastav.

Kokkuvõtteks võiks ütleda, et võistlus oli väga hästi korraldatud - ajagraafik pidas, süüa sai hästi ja staged olid huvitavad.
Järgmine suurem võistlus on 20.07 Krooni Klubi Level II.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tähendab soomlased tegid puhta töö open divisionis. Tehaserelvadega laskjatest olid parimad eestlased.
asjadest