sunnuntaina, kesäkuuta 29, 2008

Laupäeval Männiku lasketiirus

Käisin laupäeval Männiku lasketiirus oma "päästikutõmmet" lihvimas. Olin terve tiiru peale ainuke laskur, mis tähendas seda, et sain vabalt oma asjadega majandada. Seadsin üles kolm "metric" märklehte ja harjutasin 3m pealt eelmise kuuli auku tulistamist. Oma imestuseks avastasin, et isegi selliselt lühikeselt distantsilt, on rabistades ja äkilisi liigutusi tehes võimalik soovitud sihtmärgist tunduvalt kõrvale lasta. Jutt sujuvast päästikutõmbest näis igatahes tõepoolest paika pidavat.
Pidin ka nentima, et ma "kardan" pauku, kui tulistada mahavinnastatud kukega. Mahavinnastatud kukk liigub lasu hetkeni maru kaua ja paneb närvid kuidagi eriliselt proovile. Tahaks silmad enne lasku kinni panna -või kiiresti ja järsult päästikule vajutada -"et see piin juba kord lõpeks"...
Lugesin kusagilt, et pauguhirmust saab võitu vaadates üle sihiku mõnda eemalasetsevat objekti. Tuleb saavutada mingi selline zen-olukord. Eks ma tegelen selle teemaga siis järgmine kord.

Üksi tiiru sattumine oli huvitav ka seetõttu, et sain uue renoveeritud Männiku lasketiiruga rahulikult tutvuda. Kõik oli väga kaunis -puidulõhnalised interjöörid, makrolonist aknapaneelid ja elektriliselt liikuvad märgid. Imelik oli vaid see, et ala märkide ja laskekohtade vahel on lastud umbrohtu kasvada. Kuigi tegelikult võiks seal olla ju hoopis ideaalne golfimuru. Tuleb küll märkida, et osad umbrohud on väga ilusate värviliste õitega.

Peale oma sihtimisprotseduuride lõpetamist tekitasin vanast autokummist ja paarist puitlipist sihtmärkide ette nö takistusraja ning harjutasin selle läbimist kiiruse peale -tulistades iga tõkke tagant märklehte 2 lasku. Endalegi üllatuseks osutus selline tegevus minu silmis väga populaarseks. Kiiruse peale läbi autokummi märklehe tabamine on ootamatult lahe tegevus...(ma mõistan, et see kõlab jaburalt -aga eks proovige ise).

Laskemoona lõppedes suundusin tagasi tiiru ooteruumi (valvuriputka juures), puhastasin relva ja vaatasin silmanurgast kuidas Urmas Ott püüdis telekas Mart Laarist jagu saada.
Lasketiiru uus valvur tundub muide väga vahva mees.

Homme lisan kogu üritusest mõned temaatilised pildid.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Et vaja oleks muruniitjat, kes siis harjutamise ajal umbestäpselt nagu Golfis pallikorjamisekäru traageldaks sihtmärkide ees. Oleks mõnus vaheldus märklauale sihtimise asemel hoopis ringi siiberdavat muruniitjat pommitada.

Anonyymi kirjoitti...

:D

Ja vahepeal muruniitja hüüaks, et: "kuulege, kuulge -ärge nüüd laske mind -ma niidan ju muru!! Ärge jamage mehed...-ma teen ainult oma tööd!".

asjadest