tiistaina, syyskuuta 27, 2011

Ajaloomuuseumi kibe kättemaks

Täna oli ETVs päris tore Vabariigi Kodanikke vaadata -ning eriti minister Langi ebaviisakaid verbaalseid tõmblusi ajakirjanike aadressil.
Ausaltöeldes on Välisministeeriumile paras. Ma saan aru meie juutidest ja, et on väga ebamugav, kui Venemaa esitab Rosenbergi ekspositsiooni kohta noodi ja üritab Eestile väikese räpase natsiriigi mainet külge kleepida. Kuid sama nõme on ka Välisministeeriumi enda käitumine. Kujutan ette, kuidas Lang helistas haridusministrile ja käskis talle omasel moel "see krdi Rosenbergi ekspositsioon ära koristada" (jajah -jutt oli loomulikult ekspositsiooni asendamisest millegi sobivamaga).

Kuid keegi ei arvestanud, et Ajaloomuuseumis on koos väga teravad ja targad naisterahvad, kes on võimelised maksma kätte ehtnaiselikul kavalal ja julmal moel -nad mitte ei asendanud Rosenbergi väljapanekut millegi softimaga vaid -oh õudu! -jätsid vitriini täiesti tühjaks ning lisasid sinna koguni "selgitava teksti".

Tühi Vitriin on võimas sümbol.


Me kõik mäletame ju Tühja Hauda -ning seda, mis sellele järgnes. Tühi Vitriin on elav etteheide ja meeldetuletus. See on antud juhtumi asjaolusid arvestades parim võimalik ekspositsioon. Ekspositsioon Euroopa postmodernistlik-pluralistlikust poliitkorrektsusest ja meist -selle tunnistajatest ja ohvritest -kes me peame vaatama Tühja Vitriini. Ning loomulikult on see ekspositsioon Rein Langist -tänapäeva Eesti ülempreestrist.

2 kommenttia:

Franz kirjoitti...

"Ajaloomuuseumis on koos väga teravad ja targad naisterahvad"
Ajaloomuuseumis ei tööta ainult naised, seal on ka päris palju mehi.

Anonyymi kirjoitti...

Tõsi, kuid mehed on seal pigem selleks, et oleks kellele aplodeerida. Põhilise (organisatoorse)töö teevad ära naised.
Asjadest