maanantaina, tammikuuta 04, 2010

Desktopipildid

Mingi turvaline tüüp? Selline, kes ei lähe kunagi seiklema ega korralda ühtegi avantüüri. Tema ootamatuim tegu on suvise pargipikniku korraldamine. Aitab vanainimesi üle tee ja abistab noori emasid lapsevankri bussi tõstmisel. Eelistab raamatuid inimestele.
Kohe näha, et inimene on muinasjutusõber. Printsid, lohed, haldjad ja härjapõlvlased on tema igapäevane maailm. Pole välistatud, et voodi all elab tont. Ta elus on olnud nii head, kui halba, ent halvad asjad jätab ta enda teada ja jagab neid vaid kõige lähedasemate sõpradega. Ideaalis sooviks ta elada kusagil mujal.

Tegemist on inimesega, kes pole päris see, kellena ta ennast desktopi abil paista laseb. See on puhas poos. Fassaad. Kolmemeetrine plank, et mitte näidata, mis asub aias. Ilmselt on aia taga asuv maja ehitatud hoopis Briti koloniaalstiilis, ning seda ümbritseb hubane ja kena aed, kus on pärastlõunal mõnus tassikest teed juua. Kusagil heliseb unine tuulekell...
No nii. Kas pole siin tegemist isikuga, kellel on perekool.ee-s oma konto? Kes ei unusta saata jõuludeks sõpradele postkaarte (mis tekitab sõprades süümepiinu) ja kes on väga uhke oma jõulukinkide pakkepaberi valiku üle? Ta on väga kohusetundlik ja korralik.
Inimesel on selge kunstikalduvus. Tõenäoliselt tunneb ta kedagi, kes on õppinud Viljandi Kultuurikolledžis. Juhul, kui tegemist on naisterahvaga, on ta käekott ajuti nagu seapesa. Juukseid kannab hooletult ja omalajal on külastanud paljusid Eesti väikeasulaid. Talle meeldib muusika.
Tegemist on intellektuaalses mõttes targa inimesega. Pisut isegi liiga kalkuleerivaga. Mitte, et ta oleks kuidagi külm vmt, vaid seda, et seltskonnas laseb ta enamasti teistel rääkida ja ise analüüsib toimuvat. Annab väga head nõu.
Tüüpiline keskmine mees. Pisut üleolev, kindel oma oskustes, abivalmis, -kui keegi abi vajab (aga seda pisut üleolevalt). Armastab suvel sõpradega õlut juua ja paadisillalt pommi hüpata. Teda võib usaldada. On sõnapidaja mees.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sul on mingid kohutavad stereotüübid siia pandud ju! :D Oma desktopi aluse jutu peale tegin küll nii suured silmad, et kolp pidi pahupidi väändma.

Asjadest kirjoitti...

Nonoh. Stereotüübid on elu alus! Ilma suurte üldistusteta on ka kõik ülejäänu täiesti võimatu :)

Mis seal siis NII valesti on?

PilleRiin kirjoitti...

kosutav ja muigamaajav lugemine :P

Ray D. Noper kirjoitti...

*naerab homaariliselt*

Ma kardan, et see tont läks vist kassile varahommikuseks snäkiks kunagi... Härjapõlvlaste ja muude pudulojustega on ka viimasel ajal vaikus olnud, kahtlustan sedasama oranži elajat... Tuleb muinasjuttudeta hakkama saada ilmselt.

Aga selline "üksik saar" oleks hea "kusagil mujal" elamiseks küll - vähe tüütuid (inim-)loomi :P

Lumivalgeke kirjoitti...

Viimane on ploogiomanik?:P