keskiviikkona, tammikuuta 13, 2010

Viskepuu kida

MK-le pilt minu isiklikust viskepuust. Nagu näed, on see päris kaasaegne ja valgustpüüdva kidaga. Ebameeldiv avastus oli see, et kaunis läbipaistev plastiktoru, milles hammas asub, muutub märjana libedaks. Aga no ilus on.

8 kommenttia:

triinu kirjoitti...

on jah väga kaunis

Mägilanna kirjoitti...

Mis puidust Sa muidu need odad teed?- mänd? seeder? Sulistus meenutab päris palju flu-flu ehk linnulaskmisnooli muideks :)
Ja selle vanema sissekande kohta tahaks mainida, et "vibunööri plaks" on võimalik maandada summutiga (tutikesed vibunööril), mis muidugi õige veidi mõjutab ka vibu kiirust. Jahil on summuti asendamatu, sest heli teatavasti liigub noolest kiiremini.

Asjadest kirjoitti...

Puit on mänd-kuusk. Tegemist on tavaliste ümarliistudega. Sulistus on tegelikult sarnane vibunoole omaga. Olen märganud, et spiraalis liimitud suled annavad parema tulemuse, sest oda on ju suht pikk ja sirged suled ei pane teda piisavalt kiiresti pöörlema.

mk kirjoitti...

Lahe, mida too kida sisaldab?

Ivari kirjoitti...

Väga äge teema. Kas nooleotsad on kusagil müügil? Peab neid tellima kusagilt raja tagant?

Tänan üksikasjaliku seletuse eest.

Mägilanna kirjoitti...

Nooleotsad saab www.falco.ee lehelt, aga mis mõõdus otsad lendodale sobivad, teab blogiomanik muidugi kõige täpsemalt :D

Asjadest kirjoitti...

Olen kasutanud "kõige raskemaid" ammunoole otsi (vist olid 135 grainised?). Ideaalis peaks sobivad odaotsad loomulikult ise treima. Viskepuu kida on täismaterjal -ongi selline valgustpüüdev plastik (sama materjali kasutatakse püstolite fiiber-kirpude tegemisel).

Mul on Mägilannale ka üks küsimus: Ega sa ei oska öelda, kes mõistaks teha SUURT sulepressi millega saaks SUURI sulgi liimida? Väikesest sulepressist pole mingit tolku. Ja ehk oskad sa juhatada mõnda tootjat, kelle käest saaks osta poolekslõigatud SUURI kalkunisulgi?

Kui sa ei tea, pole hullu...

Mägilanna kirjoitti...

Helista-kirjuta Pärnusse Falcosse Siim Talmarile 5057 872 www.falco.ee. Nad teevad flu-flu nooli, kus kasutakse suuri kalkunisulgi- ja uuri, mis pressi ta selleks kasutab. Ka suled saad tema käest- 21kr oli vist tükk, kõigis värvides täispikad suled, mul hakkab alati suu vett jooksma kui neid näen :)
ja kui odade kõrvalt aega jääb, tule vahelduseks ka vibu laskma:D