perjantaina, tammikuuta 08, 2010

Isamaa kiituseks

Ma pole kunagi aru saanud, kui keegi hakkab jälle vinguma, et Eestis on nii masendav -hall, külm, lörtsine, kole, pole palme, rõske, niiske, ebasõbralik, lepapuud, võsa, meri pole ilus nagu mujal jne jne.

Minu meelest on just imekaunis! Nähes eemal mustavat metsaviirgu ja halli võsa, tekib kohemaid jube tahtmine üle valge lumevälja sinnapoole jooksma pista...-mida aga ei sobi teha, sest inimesed ei pruugi seda mõista.
Just praegult on väga head ilmad metsas luusimas käia -pole mingeid tülikaid ja segavaid värve, kõik on rahustavalt valge, hall ja kuuseroheline. Lumel on näha loomajälgi ja jänesepabulaid. Saab kuusevaiku urgitseda. Vahel näeb ka mõnda üksikut jahimeest püssiga. Lõket saab teha. Võib süüa kodust kaasa võetud singivõileiba. Vahel on kuskil mõni rähn...

Kõik kokku loob see suurepärase võimaluse olla iseendaga üksi ja mõelda tervislikke ja lihtsaid mõtteid. Nii tore!

2 kommenttia:

Katarina Kotselainen kirjoitti...

Täpsel!
Eestimaa on nii ilus!

Asjadest kirjoitti...

On.
Ainus asi mis mind pisut häirib, on see, et puudub selge vahe Eesti ja Läti vahel. Ja Venemaa vahel.

Tahaks justkui nii, et peale Eestit tuleks "plauh!" kohe mingi kole mõttetu kõnnumaa -et siis oleks Eesti nagu veel ilusam. Siis oleks kohe kõigile selge, et Eestis on väga ilus loodus ka lörtsisel talvel või sügisel, mil kõik igivingurid juba mitu nädalat internetis odavlennupileteid on nillinud.