sunnuntaina, tammikuuta 31, 2010

Huvitav, kas MUPO oleks ka Jeesusele pileti puudumise eest trahvi teinud? Ehk oleks isegi odaga torganud -kui oleks oda käepärast olnud?

Ja kust oleks Jeesus pidanud selle pileti üldse saama? Oleks pidanud jälle võluma hakkama? Sest ega MUPOt ei huvita, mis põhjustel piletit ei ole...

Keegi võib arvuti iga kell välja lülitada (hommikune katekismus)

2 Peetruse 3:
"Kus on tema tulemise tõotus? Sest pärast seda, kui isad on läinud magama, on jäänud kõik nõnda nagu loomise algusest peale."5 Aga seda väites jääb neil kahe silma vahele, et muiste olid olemas taevad ja veest tuli maa, mis püsis koos vee läbi Jumala sõna jõul, 6 mille läbi tookordne maailm hukkus veeuputuses. 7 Aga praegusi taevaid ja maad, mis on säilitatud sellesama sõna jõul, hoitakse tule jaoks...

perjantaina, tammikuuta 29, 2010

Linnud on jälle šampat joonud...

Liites kõik leitud asitõendid, on lihtne jõuda loogilistele järeldustele.

torstaina, tammikuuta 28, 2010

Oo...mingi Lapponia uus disain?

Eemalt vaadates tundus see murdunud sõrmus täpselt nagu mingi minimalistlik Lapponia. Mis tõestab, et teatud puhkudel on katkised ehted väga OK. Kõik sõltub sellest. kuidas asjale läheneda.

Pretensioonikas järjehoidja

Poes jäi silma selline aristokraatlik järjehoidja. Iseenesest oleks huvitav koguda kokku erinevaid "juhuslikke" järjehoidjaid ja neist mingi väljapanek tekitada. Kindlasti leiduks väga kummalisi variante.

Väike kole must asi


Glock 26, populaarne enesekaitserelv.

keskiviikkona, tammikuuta 27, 2010

Barbie-teema on ajatu

Kummaline. Kuigi barbietemaatikat tehakse aegajalt maha ja pööritatakse silmi, kui keegi julgeb beebiroosas kostüümis seltskonda ilmuda, siis ometigi on tegemist pigem positiivse, kui negatiivse nähtusega. Roosad riided ja ehted mõjuvad elurõõmsalt ja humoorikalt. Ning enamasti ka -stiilselt. Mõistlikus koguses roosat ja sätendavaid kive teevad kõigil tuju heaks. Seltskonnas viibiv Barbie tõstab ainuüksi mittemidagi tehes inimeste meeleolu ja enesehinnangut.

Roosat ei tasu alahinnata!

Nagu unistus suurest rahast

See pilt on siin kunagi vist juba olnud...

Eestlaste identiteedil pole häda midagi!



Kui kõik su esivanemad on viimased 3000 aastat (aasta-aasta järel) ainult selliseid loodusvaateid näinud, siis pole imestada, et tekivad teatud seisukohad ja põhimõtted.
Näiteks, et kedagi ei tasu usaldada. Ja et hädaoht võib olla kuskil siinsamas. Loogiline, et on kiusatus takerduda detailidesse ja hakata jahuma mingit ühte teemat -ilma igasuguse visiooni ja missioonita (mistõttu kestavad ka naabritevahelised tülid põlvest põlve).
Ning, et "omad" on vaid kõige lähedasemad sõbrad -ja mitte "need seal kaugemal". On loomulik, et selline maastik kasvatab inimesest individualisti (mis pole ju iseenesest paha?), kes ei mõtlegi hoolida Suure Maailma muredest.
Pealegi oleme ju näinud, mis juhtub inimestega, kes näevad iga päev avaraid vaateid, viinamarjaistandusi, sidrunipõõsaid, pilvitut taevast ja türkiissinist merd? Me ei soovi ju käituda nagu itaallased? Pealegi mõtlesid just nemad välja maffia.

tiistaina, tammikuuta 26, 2010

Tuli ei võida kunagi

Vaat kus lops! -Peeter Palusaar on tädi Salme lapselaps!

Einoh -tore lugu jälle! sain just teada, et Peeter Palusaar -see, kes on just tagaotsitavaks kuulutatud -on tädi Salme lapselaps! Ja vähe sellest - ta on õppinud isegi arstiteadust!

Tädi Salmest on mul isiklikult aga ainult head mälestused, ja kahju, kui tema lapselapsel nüüd politsei eest põgeneda tuleb.

Tädi salme pakkus mulle alati küpsist ja teed, kui ma -näiteks vanaemaga poest tulles -tema poole sisse astusin. Hiljem läksin Salmele külla juba päris ise (mis oli ettekääne, et viivitada hetke, kui ma pean tagasi "koju" minema ja vanaema mingil põhjusel minuga jälle pahandama hakkab). Salme oli ümbruskonna üks väheseid lahkeid vanatädisid -ja ega ma teisi tegelikult ei tundnudki. Vahest ehk ainult Sarve-Lindat, kes mõnikord mind vankri peale võttis ja poodi "leivaautot ootama" sõidutas. Tema oli ka väga tore.

Vahel ma panin imeks, kuidas Salme-tädi nimodi üksinda oma väikeses majakeses elab. Sest külalisi tal ei käinud.
Igatahes oli ta väga tore vaheldus minu pilvise taeva all möödunud lapsepõlvele...

Tea, kas Peeter on siis nüüd päris pätiks läinud ve?

Jääst delfiin

Inimesed mõtlevad välja igasuguseid müstifikatsioone. Tore delfiin iseenesest.

maanantaina, tammikuuta 25, 2010

Kurblik suhtedraama ja vastamata tunded


Siin pole sõnu tarvis. Kurb...

Smaugi kuld

Sarnased värvid vä?

Esimene emotsioon on see, et looduses on samasugused värvid nagu IBM-l. Ning alles kuskil kolmas emotsioon sunnib esitama ketserliku küsimuse, et ehk on IBM-l samasugused värvid nagu loodusel? Kui teesegu saab üldse looduseks pidada?

Ilus õunavein


Väga, väga ilus...

sunnuntaina, tammikuuta 24, 2010

Punkrivint nr III

Nagu juba räägitud, toimus reedel (22.01.10) Punkrivint (IPSC võistlus). Nagu ikka, oli tegemist ägeda ettevõtmisega, millele andis tooni võistluse peakorraldaja hr. Surma isiklik positiivne ellusuhtumine. Sätin vaatamiseks paar klippi.

Stage nr 5, Nagu näha, on mul probleem. Esimene lask võtab ilmatu aja, mis on märk liigsest ülipüüdlikusest. Osalt on põhjus ehk selles, et püüdsin relva vastu sirmi toetada. Sain samuti kohtunikult hoiatuse, et vehin laskeasendit vahetades liigselt püssiga. Sellise vabameelsuse eest võidakse isegi võistlustelt eemaldada...

Stage nr 3, üks õpetlik tarkus, mis klippe vaadates selgus on see, et ei tasu stardisignaali kuuldes kiirustada vaid selleks, et siis läbi optika sihtmärki otsides munema hakata

Stage 4 , nägu näha, ei pidanudki stardisignaali ajal ämbrit peas hoidma: "Tühja sest ämbrist...seagripp on levimas" arvas kohtunik. Aatomik nägi oma sukkmütsiga ülilahe välja. Nagu mingi IRA käsilane.

Stage 1, kus Aatomik laseb nagu kurjast vaimust vaevatu :) , st väga kiirelt. Lausa mõnus vaadata...

perjantaina, tammikuuta 22, 2010

Päeva kokkuvõte

Imelik päev oli täna
oli seda mis paistis uus
vere maitset tunda võis suus

Oli väikest hirmu et auto
lumme päris kinni ehk jääb
oli seda, et ainult Kasko
homset päeva uuena näeb

Hiljem püssid paukusid
punkris
härmaniidiga seinad kus kaet
kodus isa ootasid lapsed
ei olnud veel magama aet

lõpuks veel ühe kireva tooni
andis päevale pisike seik
tuleb Kaskole saata teade
on juhtunud äpardus et

;)

torstaina, tammikuuta 21, 2010

Põrgulik puu

Veidi homovärki ka...

Selline ootamatu vaatepilt mõjub isegi tugevama närvikavaga mehele päris kõhedalt... :)

Pime stage

SKA üliromantiline lasketiir
Valget lasta ei tohi

Oliver (instruktor)
Reelika
Mingil põhjusel ei saa filme lisada ning ilmestan üritust piltidega.

Eile toimus SKA lasketiirus nn pime stage (osales tosinkond laskurit). Tegemist on laskeharjutusega, kus laskur näeb sihtmärke alles varje tagant välja astudes. Huvitavaks intellektuaalseks pingutuseks oli ka harjutuse ülesehitus: stardisignaali kõlades pidi laskur pöörama ümber 2 laual asuvat kaarti (kaartide numbrid kattusid sihtmärkide alla asetatud numbritega) ning mitte laskma neid sihtmärke mille number vastas kaardi numbrile. Olukorras, kus tuleb tegutseda kiiruse peale, on selline matemaatiline lisaülesanne üpriski segadusttekitav. Osana laskeharjutusest oli ka kohustuslik salvevahetus (laskeülesanded asusid mõlemal pool varjet). Kõik see kokku -numbrid, salvevahetus, kiirus -tegi asja põnevalt segaseks ja nauditavaks.
Suurepärane tervisesport! :)

tiistaina, tammikuuta 19, 2010

Kunstiakadeemia on ühiskonna rõhuklapp

Huvitav. Olen täheldanud, et inimesed, kes lähevad EKAsse ei oma enamasti väga selgepiirilisi oskuseid või teadmisi (va arhitektikandidaadid). Matemaatikat, füüsikat, bioloogiat ja keemiat nad ei oska (= puuduvad reaalteadmised ümbritsevast maailmast). Küll aga on neil soov "maailma parandada" ja "ennast teostada". Mis on tegelikult väga ohtlik suhtumine -eriti kui võtta arvesse, mis juhtus Adolf Hitleriga, kes oli samuti nö kunstnik. Kuna kunstnik ei oma selget arusaama maailmast millest ta elab, asub ta entusiastlikult teostama projekte, mis on matemaatilises mõttes absurdsed või koguni hukatuslikud.

Seega -kunstikalduvusega inimene tuleb võimust võimalikult kaugel hoida.

Ent sama ohtlik on kunstnikuhinge niisama laokile jätta. Tasahilju võtab temas maad vimm ja soov ühiskonnale oma kannatuste eest (= teostamata eneseteostus) kätte maksta. Pole ime, et just kunstikalduvustega tegelased asutasid töökohtadel kommunistlikke rakukesi jmt ühiskonnavaenulikku. Põhjuseks seesama puuduv arusaam reaalsusest. Kuna kunstnik ei taju reaalsust, on talle kõik võimalik. Ükski mõte ei tundu talle liiga jabur või teostamatu..., ükski tegu pole liiga ebamoraalne...

Kolmas -ja sama nutune -perspektiiv on see, et ühiskonna poolt tunnustamata kunstnik peab töötama juurviljalaos (reaalteadmised ju puuduvad!). Enamasti päädib selline näkane eksistents alkoholismi või mingi muu hullusega -mis on ümbritsevale sootsiumile kurnav.

Mida siis teha? Kuidas vältida õilishingedest lähtuvat ohtu?

Ainus väljapääs on lasta nad Kunstiakadeemiasse õppima. Inimesed tunnevad, et nad on vajalikud ja teevad midagi. Mis sellest, et maailm ei mõista neid jne -vähemalt ei lähe nad tänavale autosid põletama. Parim on lasta neil rahulikult kunsti teha...

P7-l ja E6-l on uus lemmikloom (mille nad ise suure kisaga püüdsid)

Kusjuures tüüp elab juba terve nädala purgis, sööb sepikut ja paari väikest mutukat ning koob võrku. Väga šeff...

Mida saab kodanik teha TÄNA Eesti rannakaitse heaks?



Vanasti võis osta margi ja teada, et selle raha eest ostetakse kohe-kohe allveelaev...

Suvi, lilled, vihma lõhn...

Suve juures on parim see, et saab kohe peale vihma õue. Tuleb küll olla ettevaatlik (sest puud ja jalgteed on alles märjad), kuid vihma lõhn on midagi sellist, mida lihtsalt tuleb nuusutama minna. Ja pole midagi paremat, kui peale veidi karget jalutuskäiku peod ümber hubaselt sooja kohvitopsi suruda. Eriti veel, kui sealsamas kõrval on priske võileib...

maanantaina, tammikuuta 18, 2010

Uitmõte

Isiksus...

Imekaunis koduleht

Avastasin uskumatult kauni kodulehe. Kui vajutada toote allolevale väikesele pildile, läheb kujutis jube suureks.

Ja nii palju kauneid pilte...

Lihatoodete pakendamine võib olla ka hea graafika



Kes on see inimene? Kus ta elab? Kuidas tal läheb?

sunnuntaina, tammikuuta 17, 2010

Lilledega on olukord komplitseeritud

Lilledega on sedasi, et ega tubli mees ei saa lasta paista, et lilled talle hullult korda lähevad. Ikka kujuneb nii, et kui näed aknalaual lilli, siis mainid vaid "ahah" ja lähed eemalolevat nurklihvijat vaatama. Aga hiljem -kui kedagi nägemas ei ole -hiilid tagasi, takseerid lilli igast küljest, nuusutad, ja heldid: "küll on ilusad lilled! Nii kaunid!" (ja vaatad ega kedagi uksest sisse ei astu?).
Pärast lillevaatamist on südametunnistus alati pisut must...

Valvamisest

Väikese Tüdruku perel on külas Veiko. On alles varajane hommik, ja Veiko magab. Tüdruku emal ja isal on vaja aga paariks tunniks ära minna.

Isa (emale): "Veiko võib ju seni Väikest Tüdrukut valvata, kuni me ära käime?"
Ema: "Kuidas ta valvab, kui ta magab?"

Väike Tüdruk jääb mõttesse ning leiab siis enesestmõistetava lahenduse: "Ta valvab pärast rohkem!"

Suveromantika

lauantaina, tammikuuta 16, 2010

Ühest elu seaduspärasusest

P7: "Eks ju, et kui tuleb üks õnnetus, siis tuleb kohe veel mitu õnnetust järgi? See on nii nagu lindudega sügisel -et kui üks lind lendab lõunasse, siis lendavad teised linnud ka kaasa...".
* * *
Tahaks siiski loota, et õnnetustega on pisut teisiti, kui lindudega.

perjantaina, tammikuuta 15, 2010

Painduda või murduda?

Heino Susi raamatus "Kojutulek" küsib noor sõdur langenud sõbra surma meenutades: "Ehk oligi nii parem?".

On's see siis tõesti tõsi, et on olemas kahte tüüpi inimesi -need, kes ei lepi valitseva ebaõigluse ja ülekohtuga, ning otsustavad olla põikpäised ja vastuhakkajad -ning need, kes -viidates asjaoludele -on valmis muganduma ja painduma?

Esimesed peavad taluma neid paratamatult tabavat õnnetust ja häda (ning vahel ka surma) sellal, kui teised libisevad elust läbi nagu nuga võist -unustades peagi isegi pisut süüdistava südametunnistuse? Nad on ellujääjad. Nende valik on ellujäämine. Ning just nemad kirjutavad ajalugu ning räägivad enda versiooni toimunust.

Need aga, kes ei taha painduda -mida peetakse enamasti ka rumaluseks -lähevad katki. Ja sellest mida nad mõtlesid, tundsid ja lootsid räägivad teised -ellujääjad.

Kas see pole ebaõiglane? Miks see on nii?

torstaina, tammikuuta 14, 2010

Kaunis struktuur

Ukse kasutamine võib aega võtta

Sparta on üle kõige!


Milline mees ei tahaks pesta ennast vaid jääkülma veega, magada paljal maal, omada auto asemel hobust, ja kanda taskus roostevabast terasest punnivinna?

Ma ei tea kedagi, kes ei tahaks.

MUPO trahvib ainult korralikke inimesi!

Olin tunnistajaks uskumatule näitele ebavõrdsest kohtlemisest ja inimlikust mugavusest.

MUPO pidas bussi kinni ja palus esitada sõidudokumendid.
Korraliku välimusega meesterahvas esitas viisakalt oma ID kaardi ja teatas vabandavalt, et tal sõidupilet kahjuks puudub. MUPO võttis ID kaardi enda valdusse ja jätkas kontrolli.

Samas kõrval seisis veel üks mees.
"Teie sõidudokument, palun!" ütles kontrolör.
"Njet u menja pileta!" teatas küsitu.
"Dagda pašalusta vaš dokument!"
"Dokumenta tože netu!" vastas reisija väljakutsuval toonil ning vaatas provotseerivalt kontrolöri.
Kontrolör ei vastanud midagi vaid siirdus kontrollima teisi reisijaid. Varsti tegi buss taas uksed lahti, ning korraliku välimusega mees viidi kaasa (trahvitavaks). Samal ajal astus teine tüüp segamatult bussist välja ja jalutas minema.

Kas MUPO trahvib ainult korralikke ja ausaid inimesi (kellel on kogemata kuukaart iganenud vmt)? Ja ülbikud võivad tasuta sõita?

keskiviikkona, tammikuuta 13, 2010

Viskepuu kida

MK-le pilt minu isiklikust viskepuust. Nagu näed, on see päris kaasaegne ja valgustpüüdva kidaga. Ebameeldiv avastus oli see, et kaunis läbipaistev plastiktoru, milles hammas asub, muutub märjana libedaks. Aga no ilus on.

Vastikut jooki saab muuta


Hiljuti viisin läbi jälle ühe huvitava eksperimendi. Natuke aega tagasi juhtus näppu selline jook, mille nimi on "Kergelt Gaseeritud Vesi", ja mida tuntakse ka Aura Springi nime all.
Oma algses olekus on tegemist väga vastiku veega. Tal on imelik maitse.
Tubli meest vastik maitse loomulikult ei heiduta ja ta joob leitud vee juba ainuüksi adrenaliini pärast ära. Kuid on olemas veel üks nipp. Kui segada sinna vee sisse pisut nn meresoola, tekib VEEL HUVITAVAM maitse. Ja ei saa öelda, et see oleks halvem, kui algupärane. Võibolla isegi natukene parem?
On selline tunne nagu jooks lahjat merevett -mis on tegelikult väga romantiline tegevus. Sest kes ei tahaks olla mere ääres, kus on leebe meretuul ja valge liiv? Ja eemal on paar suurt kivi. Ja kajakas.

Venemaast (H.Tiido 12.01.10 ettekanne)

- "Eestil on Venemaaga parimad suhted viimase 500 aasta jooksul -me pole Venemaaga sõjas ja nad ei okupeeri meid"

- Balti suhted otsustatakse ainuisikuliselt Putini poolt -Vene välisministeerium ei otsusta MIDAGI (saadik on seda ise öelnud)!

- 2010 võib osutuda Venemaa naabrite jaoks ebameeldivaks sest oletatakse, et Venemaa püüab end naabrite üle kehtestada kuni EL on seotud sisetülidega ja USA on sõjas

- Baltikumis kasutatakse sisemisi õõnestajaid + majanduslikke survevahendeid

- Kaalukeeleks on Ukraina. Olgu öeldud, et Janukovitš EI OLE venemeelne (teda toetavad Ukraina suurärimehed, kes lausa vihkavad vene äriringkondi. Samas, kui Julia Timošenko on Putini hea sõber...)

- Gruusia liidrid teevad tihti kõik endast oleneva, et neid oleks EL raske toetada. Grusiinidel valitseb suhtumine "kõik on meile võlgu!". Nad näivad uskuvat, et EL saab tänu "õigetele suhetele" ja mitte tänu nõutud kriteeriumite täitmisele...

- Venemaa üks eesmärke on kasutada Baltikumi oma Trooja Hobusena ELs. Manipuleerides/hallates Eesti poliitikat saab Venemaa mõjutada EL protsesse seestpoolt

- Venemaa vajab oma kaasmaalasi (Eestis), et tekitada segadust, manipuleerida, kontrollida. Kaasmaalastepoliitika eesmärk on tekitada Baltikumis rahulolematust -samas, kui neil on venekeelse elanikkonna käekäigust sügavalt savi.

- Venesuunaline järeleandmispoliitika pole Läti jaoks toonud mingeid muutuseid, Soome on kaotanud 60% oma ida-ekspordist

- Venemaa panustab ründerelvastusele vastukaaluks USA kaitseotstarbelisele raketiprogrammile

- 2017 lõpeb Sevastopoli mereväebaaside rendileping. On võimalik sõjaline konflikt Ukraina ja Venemaa vahel. Venemaa poliitiline ja sõjaline huvi on eraldada Krimm Ukrainast. Juba praegu jagatakse välja Vene passe -võimalik on "Abhaasia kordumine" (Krimmi Vabariik)

- Hiina on sõlminud Venemaaga lepingu õiguse kohta kaevandada Siberis maavarasid ning tuua sinna enda tööjõudu. Sisuliselt on tegemist Siberi hõivamisega hiinlastele. Nimetatud leping on muutunud Venemaa jaoks suureks mureallikaks. Venemaa kaotab Siberi

- Kas liitlased jõuavad Eestile ründe korral appi? USA kindral: "oot...kui kaua lennuk siit Eestisse lendab?". USA on ainus riik, kes suudab oma väed eestisse saata ka ilma NATOta. Tehnilised plaanid Baltikumi kaitsmiseks on olemas (esmased kaitseplaanid koostati KOHE, Gruusia-vene konflikti käivitudes)

Jätkub...

tiistaina, tammikuuta 12, 2010

Doris

Lendoda tabab kuivanud puud

Ungarlaste maailm

Ungarlaste maailmatunnetus...

H. Tiido ettekanne 12.01.10

- üks välismin. prioriteete on eri ametkondade koostöö

- olulisimaid teemasid on Lissaboni lepingu elluviimine

- "asekantsler võib olla iga loll, kuid lauaametnikke tuleb hoolega valida" (st ametnik peab oma valdkonda põhjalikult tundma)

- on oht, et Saksamaa ja Prantsusmaa ühendavad jõud ja hakkavad juhtima kogu ELi

- suurte riikide domineerimine ELs on Eesti jaoks ohtlik

- tihti on USA ja Inglismaa olnud Eesti jaoks kaitsja rollis just EL siseküsimustes

- Prantsusmaaga suhtlemine on äärmiselt raske (ülbed). Püütakse teha koostööd sõjanduse vallas. Sama asi Saksamaaga

- on tüüpiline, et rahvuslikud ja majandushuvid on olulisemad, kui EL üldised huvid (= Prantsusmaa probleem on KÕIGI probleem, Leedu probleemi püütakse aga nullida...)

- EL eesistujamaa Hispaania püüab teha Venemaaga eriti sõbralikku koostööd (samasse kampa kuuluvad Itaalia, Kreeka, Türgi, Prantsusmaa...)

- EL kasutab järjest enam häälteenamuse-otsuseid mitte konsensusotsuseid

- Afganistaanis kohalolu on Eesti jaoks ÜLIOLULINE!

- Vastuväide: " See pole meie sõda!"

- Miks Afganistaan? Lihtsaim vastus oleks "NATO liitlaskohustuste täitmine". Kuid veel:

- see on Eesti Kaitseväe väljaõppeala "liiv hammaste vahel" (st reaalne sõjakogemus sõdurite jaoks. Kuuekuuline rotatsioon toob kaasa oluliselt vähem hilisemaid probleeme eraelus, kui USA aastane rotatsiooniperiood. Majanduskriis on toonud juurde rohkelt vabatahtlikke. osasid motiveerib tõepoolest raha, osasid adrenaliin -mis on ohtlik)

- liitlaste lahkudes algab sõda põhja -ja lõuna Afganistaani vahel, mis lõpeb ilmselt talebani ülemvõimuga enamusel A. territooriumil

- Talibanid tapavad kõik, kes on liitlastega koostööd teinud vmt (tuhanded ohvrid)

- miljonid afgaanid püüavad põgeneda Euroopasse

- taliban ei piirdu Afganistaaniga vaid tungib Pakistani. Taliban jõuab Pakistani tuumarelvadeni-eesmärk on kalifaat -ja kalifaadil pole piire (Pakistanil 100-150 tuumarelva)

- ilmselt puhkeb sõda India ja pakistani vahel (+Taliban toob paar tuumalõhkepead Euroopasse...)

- eskaleerub sunni-šiidi konflikt (sekkub iraan). Kogu lõuna mattub tulle...

-nafta hind kerkib pilvedesse

- kohalolu Afganistaanis loob Eestile ligipääsu "suurte juurde". Eesti on saanud palju nn positiivset tähelepanu (selline tähelepanu kulub ära näiteks liitumiseks eurotsooniga)

- Hollandi, Kanada, Saksamaa jt riikide otsusel lahkuda Afganistaanist pole midagi pistmist Afganistaaniga -tegu on kuivalt sisepoliitilikast sunnitud otsusega

- Eesti pääsemine eurotsooni oleks tõeline saavutus (Euroopa vajab positiivset sõnumit ja eesti oleks just selleks sõnumiks -"Eesti suutis!"). Eurotsooniga liitumine eraldaks Eesti lõplikult ülejäänud Baltikumist.

Ülevaade jätkub lähiajal Venemaa-teemadel...

perjantaina, tammikuuta 08, 2010

Kui asjad on halvad

Täna oli halb õhtu. Ja ma kardan, et homne päev ei too midagi paremat. Ega nädal. Näib koguni, et aeg vaid võimendab ängi, mida paratamatus endaga kaasa toob.

Tundsin end uusaastaööl häbiväärse silmakirjatsejana, kui pidin "head uut aastat!" soovima...

Blogi on mäng, et tegelikkust unustada.
Asjad ei ole hästi. Ja see kõik on kurb ja väsitav...

Eelija ja Sarepta lesknaine

Avastasin huvitava sarnasuse: 1. Kuningate raamat 17:8-16

8Ja temale tuli Issanda sõna, kes ütles:
9"Võta kätte, mine Sareptasse, mis kuulub Siidonile, ja ela seal!
Vaata, ma olen käskinud ühte lesknaist seal sind toita."
10Ja ta võttis kätte ning läks Sareptasse. Ja kui ta jõudis linna
värava juurde, vaata, siis oli seal üks lesknaine puid korjamas. Ja
ta hüüdis teda ning ütles: "Too mulle ometi pisut vett mõne nõuga, et
saaksin juua!"
11Ja kui naine läks vett tooma, siis ta hüüdis temale järele ning
ütles: "Too mulle ka paluke leiba!"
12Aga naine vastas: "Nii tõesti kui Issand, su Jumal, elab, ei ole
mul kakukestki, vaid ainult peotäis jahu vakas ja pisut õli kruusis.
Vaata, ma olen korjanud paar puutükki, ja ma lähen ning valmistan
midagi enesele ja oma pojale, et saaksime veel süüa, enne kui sureme."
13Siis ütles Eelija temale: "Ära karda! Mine tee, nagu sa oled
öelnud! Aga esmalt valmista sellest mulle pisike kook ja too see
minule! Pärast valmista enesele ja oma pojale!
14Sest nõnda ütleb Issand, Iisraeli Jumal: Jahu ei lõpe vakast ja
õli ei vähene kruusist kuni päevani, mil Issand annab maale vihma."
15Ja naine läks ning tegi Eelija sõna järgi. Ja temal, samuti
Eelijal ja naise perel oli süüa kauaks ajaks:
16jahu ei lõppenud vakast ja õli ei vähenenud kruusist Issanda
sõna peale, nagu ta Eelija läbi oli öelnud.
* * *
Huvitaval kombel on olemas peaaegu samasisuline eesti muinasjutt vaeslastest, kes peale ema surma kibedalt pisaraid valades kohtuvad Halli Vanamehega, kes lastele nälja peletuseks pisut jahu ja õli annab. Halli Vanamehe and päästis lapsed näljasurmast, sest jahu ega õli ei lõppenud kuni päevani, mil lapsed kinkija keelust üle astudes õli ja jahu viimseni ära tarvitasid.

Isamaa kiituseks

Ma pole kunagi aru saanud, kui keegi hakkab jälle vinguma, et Eestis on nii masendav -hall, külm, lörtsine, kole, pole palme, rõske, niiske, ebasõbralik, lepapuud, võsa, meri pole ilus nagu mujal jne jne.

Minu meelest on just imekaunis! Nähes eemal mustavat metsaviirgu ja halli võsa, tekib kohemaid jube tahtmine üle valge lumevälja sinnapoole jooksma pista...-mida aga ei sobi teha, sest inimesed ei pruugi seda mõista.
Just praegult on väga head ilmad metsas luusimas käia -pole mingeid tülikaid ja segavaid värve, kõik on rahustavalt valge, hall ja kuuseroheline. Lumel on näha loomajälgi ja jänesepabulaid. Saab kuusevaiku urgitseda. Vahel näeb ka mõnda üksikut jahimeest püssiga. Lõket saab teha. Võib süüa kodust kaasa võetud singivõileiba. Vahel on kuskil mõni rähn...

Kõik kokku loob see suurepärase võimaluse olla iseendaga üksi ja mõelda tervislikke ja lihtsaid mõtteid. Nii tore!