sunnuntaina, toukokuuta 08, 2011

Meie keskel on sadu närvis lapsevanemaid

1) Tuleb korraldada TVtõsieluseriaal "laps otsib kooli", kus grupp koolieelikuid üritab Tallinnas esimesse klassi pääseda. Kaamera jälgib neid katsetel ja vanemad saavad "kaameratoas" nutta ja oma tundeid välja elada.
2) Eesti Haridusministeerium kopeeris idee "laps kodulähedasse kooli" Soome koolisüsteemi pealt ilma, et oleks arvestanud Soome palju paremat koolitaristut ja inimeste asjadest arusaamist. Soomes on tõesti võimalik laps rahulikult kodulähedasse kooli panna, Eestis võib kodulähedane kool osutuda kohaks, kus laps teisel koolipäeval garderoobis peksa saab.
3) Kui Haridusamet määrab lapsele kooli, siis kas nad vastutavad ka lapse koolitee ohutuse eest? Kui laps saab kooli minnes surma või vigastada, siis on see Haridusameti "näpukas" või vanemate süü?
4) Võrumaal aset leidnud tulistamisjuhtum tõestab ilmekalt, et inimene pole ratsionaalne olend. Unustage oma tulevikuplaanid ja teooriad eesmärkide püstitamisest. Olgem need, kes oleme ;)

4 kommenttia:

Lumivalgeke kirjoitti...

Olen seda Tallinna koolijama jälginud ja mul on ikka TÕSISELT hea meel, et mul ühtegi last ei ole:S Rääkida iibe tõstmise vajadusest ja siis keerata lapsevanematele nii, nagu torust tuleb, on ikka ülim künism. Lasteaedadesüsteemist parem üldse ei räägi...

Anonyymi kirjoitti...

Ah, maailm ongi ebaõiglane, Lumi. Ega sellepärast saa elamata jääda. Vaata palestiinlaseid. Arvad, et neil on seal mingid head koolid või? Vaevalt. Õpivad seal kive pilduma ja juute vihkama ja natukene lugema-kirjutama. Ega rohkem polegi vaja.

Lumivalgeke kirjoitti...

Jah, ja Etioopias surevad lapsed üldse nälga, enne kui keegi koolituse peale mõtlemagi jõuab hakata. Viimati, kui vaatasin, oli passi aga siisik EstOnia kirjutet, kausa Euroopa pidavat olema...

Anonyymi kirjoitti...

Kunagi olid Euroopas ajad, kui Norra kuningas pantis oma krooni, et riigilaenu maksta. Ja sellest hoolimata said norrakad kuidagi hakkama.

A sa kujuta ette, et eladki Palestiinas -Gaza sektoris näiteks ;) Siis loksub kõik iseenesest paika.
asjadest