tiistaina, toukokuuta 31, 2011

Tallinna Linnavalitsuse töötajad on oma ülemuste pantvangid

Üksikasjadesse esialgu laskumata pean arvama, et paljud toredad ja heatahtlikud inimesed, kes töötavad Tallinna Linnavalitsuse haldusalas olevates asutustes, on muutunud Linnavalitsuse vangideks.

Kuidas nii?! tahab tähelepanelik lugeja nüüd teada.

Aga vaat nii, et inimesed, kes oma loomu poolest on lahked ja sõbralikud ning kantud soovist oma kaaskodanikke ausameelselt aidata, muutuvad oma ülemuste tahte pikendusteks, mis tähendab arrogantset suhtumist ning ülbitsevat asjaajamist. Hirmust kaotada töö, vaigistatakse endas isiklikud moraalsed tõekspidamised ning arusaam heast ja halvast. Samas kaotatakse ka isiklik initsiatiiv ning julgus otsustada.

Alles jääb vaid üleolev fassaad.

Ning ega neid ei saagi väga hukka mõista -nad ei ole ju vabad inimesed, kes enda tõekspidamiste kohaselt käituda saavad vaid üksnes oma ülemuste orjad (tuletame meelde Sõrmuste Isanda sündmustikku). Teadke siis, et kui Tallinna linnaametnikud teid kotivad ja nöögivad ning eiravad teie teabepäringuid -et nad ei tee seda omast tahtest vaid oma Isanda käsul. Sügaval südames on nad kõik head...

3 kommenttia:

PilleRiin kirjoitti...

natuke kommentaariks seda asja: asi ei ole pantvavng olemises, paljudel juhtudel ongi väga konkreetsed reeglid ja seadused ees, mille järgi ametnik peab käituma. mina olen küll kokku puutunud ametnikega, kes on siirad ja soovivad võimaluste piires oma tööd maksimaalselt hästi teha. seetõttu selline üldistamine mulle ei meeldi - muidugi on selliseid ametnikke ka, nagu Sa kirjutad.
teabepäringu eiramine muidugi tähendab seda, et sa võid selle peale kaevata - sest sellele vastamise kord on ka täpselt määratud.

Asjadest kirjoitti...

Jap. Kaevata saab õiguskantslerile, et see kohustaks mingi ettekirjutusega linnaametnikku vastama.

Vastuse sisu kohta pole aga midagi öeldud ning kui ametnik vastuses su üle irvitab, ei saa midagi teha. Vastati ju.

Samuti väidan, et reeglid on alati nö inimese kasuks tõlgendatavad (näiteks kasvõi see vastamine -määrus kirjadele vastamise kohta sätestab, et vastus tuleb anda KOHE -kuid mitte hiljem kui 30 päeva jooksul. Kui ametnik tahab, vastab ta kohe. Kui tahab, vastab 30 kuu aja pärast. Reegel on olemas).

Asjadest kirjoitti...

Mitte 30 kuu pärast vaid kuu, eks. Kõik said aru.