keskiviikkona, joulukuuta 28, 2011

Laena Swedbangast ja varsti pole sul isegi mannat!

Ma ütlen -see mida Swedbank teeb on lihtsalt labasuse ja maotuse tipp! Tüübid ju lausa irvitavad inimeste üle! Hõige "Väikeseid asju laena naabrilt, suuri Swedpangast" on näkku sülitamine inimestele, kes peavad ka tegelikult -häbi ja piinlikustunnet alla surudes -oma naabritelt mannat ja riisi laenama, sest NEIL POLE MIDAGI SÜÜA KUNA NAD LAENASID "SUURI ASJU" SWEDBANGAST!!! Ning siis, kui su lapsed on näljas ja küte on välja lülitatud, ei ole Swedbanka sind aitamas ning sa pead lootma vaid naabrite ja sõprade headusele...

Mida me siis sellest plakatist õpime? Laenates suuri asju Swedbangast, pead sa varsti naabritelt toitu kerjama.

2 kommenttia:

Eve Piibeleht kirjoitti...

Ma ei tööta panganduses. Sellegipoolest leian, et laenuleping on kahepoolne, laenuandja ja laenuvõtja vaheline leping. Kedagi ei saa sundida laenu võtma. Ja kui üks lepingupool oma kohustusi ei täida, ongi häda käes. Kedagi siinjuures ohvriks nimetada on jabur.
Mina olen küll õnnelik, et Swedbank-st kümme aastat tagasi suure kodulaenu sain. Sain esivanemate maja remonditud ja nüüd on veel neli kuud maksta jäänud. Loomulikult tegin ka laenukindlustuse, et kui peaksin tööta või terviseta jääma, saaks laen siiski makstud.
Kui inimene jääb võlgu, ükskõik kas pangale või ükskõik kellele, siis tähendab see, et ta ei olnud võimeline oma majandusliiku olukorda õieti hindama. Milles pank siin süüdi on?

Anonyymi kirjoitti...

Pank on süüdi selles, et andis väga paljudele laenu mille tagasimaksekulud moodustasid 30-40% sissetulekutest. jah, loomulikult laenati kergekäeliselt -ent ärgem unustagem, et pangad prognoosisid ise positiivset majandusolukorda ning propageerisid mõtet "kuldsest tulevikust".

Teiseks on tegemist nii või teisiti liigkasuvõtmisega, mis ei tooda ise midagi vaid üksnes paigutab ümber.

Kolmandaks huvitub pank ÜKSNES laenatud raha tagasisaamisest aga mitte hävitatud inimestest või ühiskondadest. Vähe sellest -pangad leiavad koguni, et nad ei tohigi kahju kanda ning nende kahjud tuleb maksumaksjate poolt tasuda.

Nagu on öeldud -pank ulatab sulle vihmavarju, kui päike paistab ja võtab selle ära, kui sadama hakkab.
Asjadest