tiistaina, joulukuuta 06, 2011

Olete te mõelnud, mis Jõulude ajal maal toimub?

Mis toimub Jõulude ajal sigalates ja tapamajades? Mis toimub vorstivabrikus?

Ma kardan, et vaesed loomad elavad terve aasta jõuluhirmus ning loevad päevi millal vorstimasinad jälle huugama hakkavad ning lihasaagidele uued läikivad terad kinnitatakse. Lihunikud tellivad Hiinast uusi nuge ja veeretavad lattu valmis suured verekogumise tünnid. Veokid ummistavad Rakveres liikluse, sest toovad kombinaati tangu ja kruupe.

Ning inimesed lähevad peale sadade sigade ja veiste tapmist ja tükeldamist rahulikult koju ning ei mõtlegi sellele, et nende hingel on paljude süütute loomade surm.

Kas me selliseid Jõule tahtimegi?!
* * *
Teengi siinkohal ettepaneku panustada jõulude ajal hoopis kanadele ning tellida jõululauale Hiina ja India toitu. esiteks on see palju asjakohasem, sest Jeesus oli teatavasti juut ning elas idamaal -mitte Saksamaal, kus süüakse sealiha ja kartuleid. Jõulumeeleolu saab palju normaalsem, kui süüa korralikku jõulutoitu -carrikana, bambusvõrseid, riisi ja chillipipart. Tõsiselt...

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

A mis usu juurde kala käib?

Anonyymi kirjoitti...

Kala sobib iga usu juurde ma arvan. Ainult angerjas ja silm on aut.

Silva Kiili kirjoitti...

Ja mis kanad selle peale arvavad?

Anonyymi kirjoitti...

Kanadel peaks suhteliselt savi olema ja võivad rahulikult edasi muneda. Broileritega on kehvasti, eriti suuremate, rasvasemate ja eriti isastega.