sunnuntaina, huhtikuuta 29, 2012

Kaasaegne teoloogiline tulipunkt

Täna tungis mu teadvusesse väga selge ja hirmutav mõte: Kas Jumal mõistab Postimehe ja Delfi veebi jäetud kommentaaride põhjal inimeste üle kohut?
* * *
Me oleme ju ikka harjunud arvama, et "ei noh -ega internet ei ole mingi päris elu! Ma niisama naljaviluks kirjutan seal...". Aga me ei tea absoluutselt mida arvab internetist Jumal. Järsku ta suhtub kirjutatud tekstidesse samamoodi nagu akustilistesse mõtteavaldustesse? Sest kuigi internetitekst ei ole nö mehhaaniline jälg (nagu seda on trükitud tekst), siis ometi sisaldub selles mingi kahtlane inimlik faktor, mis võib vabalt tekitada Jumalas huvi seda asjaolude kaalumisel tõendina kasutada.

Mis veelgi hirmsam -kas on võimalik, et kõik meie kirjutatud veebikommentaarid kogutakse "teatud hetkel" kokku ja esitatakse meile "väikese mäluvärskendusena" tutvumiseks?

Mida enam selle problemaatika üle juurelda, seda enam näib, et veebikommentaarid võivad saada kaasaegses teoloogias murranguliseks küsimuseks...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kas kõiketeadev ja kõikvõimas entiteet ei peaks täpselt aru saama, mida, kui tõsiselt ja milliste tunnetega inimene ennast väljendas, ükskõik, kas siis, kirjutatud, väljaöeldud, omaette nina alla pobisetud või mõeldud tekst ?