maanantaina, lokakuuta 08, 2012

P10 leiutas täiesti toimiva tõukerattahoidja (made in Estonia)





Me teame ju kõik kuidas tited oma tõukeratastega bussis kõõluvad ja kõigile jalgu jäävad? Tõuksid ei püsi kuidagi püsti ja pätakad ei saa ka ise nende hoidmisega korralikult hakkama, sest on vaja tegeleda igasuguste kõrvaliste asjadega -ringi vahtida, sms-e saata, nina urgitseda, starterit juua jmt. Selle filosoofilise probleemiga põrkas loomulikult kokku ka P10, kes talle omasel viisil jättis asja tehnilise lahenduse lapsevanemate hooleks. Sellest sündis väga viljakas koostöö mille tulemusena valmis ootamatult asjalik ja toimiv tehniline lahendus.

Rattakinnitus koosneb kahes kinnitusklambrist (väiksem kinnitub ümber ratta lenksu ja suurem haagitakse ümber bussis oleva toru või käepideme);
klambreid ühendavast nöörist koos nööripikkuse kiiret reguleerimist võimaldavast "regulaator-naastust" ja stopperist.

Kasutamine on ülimugav ja lihtne: olles ennast rattaga bussi trüginud, haagib noor kurjategija suurema kinnitusklambri kähku esimese ettejuhtuva toru külge (või ümber)  ja sikutab entusiastlikult nööri teist otsa kuni ratas püsib normaalsel moel püsti. Ongi kõik. Soovi korral võib nihutada nööril oleva stopperi lenksu küljes oleva klambri pesani, et lisada täiendavat tõmbetugevust -kuigi stopperi kasutamine pole otseselt vajalik, sest regulaatornaast hoiab nööri piisavalt tugevasti ja väldib ratta eemalelibisemist. Suure klambri eemaldamine käib bussist väljudes kiiresti ja mugavalt. Kõik toimib ideaalselt.

Pildil oleval koostul on nöör suhteliselt pikk, kuigi praktikas piisab -30 cm jupist...
* * *
Leiutatud Eestis! :)

Ei kommentteja: