torstaina, marraskuuta 15, 2012

Jõhvis on moraalsed sihid konkreetselt paigas

Noh, okei. See plakat tundub ju iseenesest ootamatu -kuigi sisuliselt on kõik õige. Ent vean kihla, et isegi taoline tagasihoidlik meeldetuletus ajab osad kodanikud närvi -mis?! See on ju religioosne propaganda! See on usu pealesurumine! Kohe maha võtta! ja seda isegi juhul, kui mingist usust pole sõnagi juttu (järsku on see mingi new age -üleskutse?)

Samas ei pista keegi kisama, kui keset linna peaväljakut laiutab uhke Swedbanga või Gucci reklaam. Asjad ja raha tekitavad ju mõnusa tunde, eks? Aga moraliseerimine...kamoon -see on ju nii ahistav?!
Näiteks kapitalistlik CocaCola propagandamaskott on ju täiesti okei...

6 kommenttia:

Mad Max kirjoitti...

Usklikud on ju samuti kapitalistid.
Need Gucci omad on lihtsalt läbipaistvamad - ausamad.

Anonyymi kirjoitti...

Huvitav mõte, Max. Kes need nn mitteusklikud siis on? On sellised olemas üldse?

asjadest

Mad Max kirjoitti...

Ei ole:))

Me kõik oleme killerid. Lihtsalt mõõkade asemel kasutame tänapäeval turundust.

Me kõik propageerime oma "õiglasi" põhimõtteid kasu saamiseks.

Asjadest kirjoitti...

Eh, Max. Sa peaksid inimeste heasse tahtesse veidi rohkem uskuma! ;)

Asjalikke näiteid on jalaga segada. Näiteks kasvõi see, et sind ei antud lastekodusse (või anti?!). Mida see meile ütleb? Loomulikult seda, et keegi uskus sinusse! Uskus seda, et sinust kasvab tubli poiss! Et vaevanägemine tasub end ära ja sellel on suurem mõte, kui vaid omakasu. Kes teab -ehk on veel nüüdki lootust? ;)

Ei, peab ikka uskuma.

Anonyymi kirjoitti...

Enesesse ja ensese lapsekasvatusvõimesse uskumisse ja mingit sorti välisesse religioosse tähendusega entiteeti uskumise vahel on ikka vahe. Näiteks ise oled - niipalju kui hinnata oskad - ilmselt ikka üsna kindlalt olemas...

Kui oleks olnud siiras soov maailma positiivsust tuua, siis oleks saand seda silti ka neutraalsemalt sõnastada... praegusel kujul jääb ikka natuke selline propaganda sitamaitse suhu...

Asjadest kirjoitti...

Eks ta ole jah kuidagi veidi käskivas kõneviisis. Inimestele ju käskimine ei meeldi. Samas oleks ilmselt suur hulk neidsamu eneseteadlikke ja tarku inimesi ilma keeldude ja käskudeta ammu kuhugi kaevu kukkunud või adra alla jäänud. Käsus ei ole iseenesest midagi paha.