tiistaina, marraskuuta 13, 2012

Mõned tähelepanekud

1) Eesti välismaal resideeruvaid ausaadikuid valitakse puhtalt nende rikkuse järgi, sest nad on sunnitud omast taskust kulutusi tegema (ilmub kohale mingi nälginud laulukoor või rahvatantsugrupp, kellest pooled on vahepeal oma paasi kaotanud ja ülejäänutel pole lihtsalt toiduraha, et süüa osta)
2) Kulla võlakirju on väljastatud rohkem, kui on olemas kulda. Kui kõik tahaks täna endale kuuluvat kulda kätte saada, siis seda lihtsalt ei jätkuks. Sama süsteem on ka kõige muuga.
3) Juristid saadavad inimesi täiendkoolitusele selle järgi, kui palju keegi varem menetlustoimingute kohta küsimusi on esitanud. Nii jõuavad koolitusele need, kes teavad asjadest kõige rohkem, vaiksed ebapädevad nohikud aga täiendõpet ei saa, sest neil lihtsalt puuduvad küsimused. Järeldus -vaikides paistad targem. Vähemalt juristide meelest...
4) Kui enesealalhoiuinstinkt ja kommunikeerimisoskus eristavad elusat loodust elutust, oleme me suure jama ees. Sest on olemas inimesi, kellel puuduvad mõlemad omadused. Ning on olemas nähtuseid millele võiks omistada mõlamaid. Kas tõesti on meile pähe taotud arusaam maailmast vaid eurooplaste (anglosakside, ladinlaste ja germaanlaste) järjekordne napakas reklaamikampaania? Väga võimalik.

Ei kommentteja: