torstaina, elokuuta 27, 2009

Doris sai 2 tagasilöögi-amorti



Sain eile valmis ühe romantilise projektiga. Kuna näis, et suudmekompensaatori paigaldamine Dorisele on komplitseeritud, siis tuli leida muid võimalusi kuidas Dorist sõbralikumaks muuta.
Et Dorise lukuraam liigub (edasi-tagasi) kahe juhtvarda peal, siis oli loogilisim samm lisada juhtvarraste kabapoolsesse otsa 2 kummisilikoonist patja, mis pehmendavad lukuraami liikumisest tekkivat lööki.
Projekt ise oli väga kelmikas.
Esmalt ostsin (5 kr) ühe sellise plastikampulli mida müüakse lillepoodides ja mis torgatakse ostetud lillele koos veega varre otsa. Seejärel kinnitasin pikkupidi ampulli sisse 2mm jämeduse traadi mille fikseerisin ampulli katva korgi abil. Seejärel lasin ühel tublil kullassepal täita ampulli vedela silikooniga (kasutatakse valuvormide tegemisel). Poole tunni möödudes, kui silikoon oli hangunud, tükeldasin ampulli peenikese saega sobiva pikkusega juppideks. Peale seda emaldasin silikoonist traadijupid ja plastikust kesta ning installeerisin tekkinud väikesed silikoonpadjad juhtvarraste peale.
Joonisel on pealtvaates: I -tehases paigaldatud kõvad plastikpadjad; II -uued silikoon-amordid; III -lukuraam; IV -lukk; V -padrun; VI -lööknõel.
Lukk liigub tagumisse asendisse sujuvalt ja täpselt nii nagu peab.
Nüüd polegi muud, kui peab asja praktikas proovima. Loodame, et midagi ei plahvata ja põlema ei lähe! :)

6 kommenttia:

mk kirjoitti...

Ootan huviga kuis esimesed tuleproovid vastu peab.

Asjadest kirjoitti...

Seda minagi ootan. Haambriga tagudes pidas küll päris hästi vastu :) silikooni parim omadus on kuumakindlus ja homogeensus, st ta pole rabe ja ei pillu tükke. Aga lössi saab ilmselt lõpuks küll tampida.

Anonyymi kirjoitti...

Ma väidan, et kui ta esimese laksuga ennast laiaks-kildudeks ei löö, siis teeb ta seda kindlasti teise laksuga. Pane igaks juhuks silmad kinni ja kindad kätte.

Lumivalgeke kirjoitti...

Mida anonüümne ütles. Aga jube põnev on ikka:D

Anonyymi kirjoitti...

Ma ei jõua katse tulemusi ära oodata :o)

Asjadest kirjoitti...

Kannatust, sõbrad! Kohe varsti lähebki katsetamiseks!