tiistaina, elokuuta 18, 2009

Vabandan



Vabandan lugejate ees pisut üheülbaliste postituste pärast. On lihtsalt nii läinud, et vahel on esil üks teema ja siis mõni teine. Pikki arutlusi pole kah nagu jaksanud kirjutada -aga küllap see veel muutub. Soovin kõigile kannatlikkust ja rahu selles asjas. On nagu on.

Piltidel mõned erinevad suudmekompensaatorid (vähendavad relva tagasilööki ja kiirendavad  ümberlaadimist). Suudmekompensaatorite tegemine on terve teadus. Räägitakse "vastavatest kindlatest nurkadest ja suundadest", mis on matemaatiliselt välja arvutatud ning millest sõltub kogu relva edasine käitumine. Kogu konstruktsiooni kandev idee seisneb püssirohugaaside juhtimises ja hajutamises nii, et relv muutuks stabiilsemaks ja kergemini käsitsetavaks. Kui pikemalt järgi mõelda, siis on see kõik väga loogiline...

5 kommenttia:

mk kirjoitti...

Mulle meeldis revolvri suudmekompensaator mis oli istutatud imetillukese raua peale. Lihtsalt ilus ja geniaalne oli . Mõlemalpool kirpu oli 3 auku mis üleslööki kompenseeris. Leidlik ja toimiv lahendus. Mingi Tauruse 9mm oli.

Asjadest kirjoitti...

Tjah, igasugust imevärki tehakse -ja seda kõigis valdkondades. Mõned tuunivad ennast, mõned tuunivad oma rattaid, autoomanikud autosid...

Huvitav on see, et kohati need erinevad grupid ei mõista ülejäänute tegevuse mõtekust -kuigi see on sama algupära, kui nende enda tegevus.

mk kirjoitti...

Mingile ägedale autole võiks sellised suudmepidurid summutiotsteks teha. Päris äge tuuning oleks, või siis militaarsele tütarlapsele sellise disainiga meibelini silmapliiats?

Asjadest kirjoitti...

:)

Mulle meenus kohe föön, dušš, kastmisvoolik, rattapump, pigistatav sinepi -ja ketšup.

Lumivalgeke kirjoitti...

Ma võtaks kaks palun. Seda silmapliiatsit, noh.