sunnuntaina, elokuuta 30, 2009

Laskemoona ebaseaduslik käitlemine otse tänaval!

Juhtusin nägema tütarlast, kelle teksad oli kaunistatud 5,56 kaliibriste paukpadrunitega. Eriti tähelepanuväärne oli aga see, et padrunite süütekapslid (=sütikud) olid töökorras. Mida ütleb meile sellise asja kohta relvaseadus: § 19

(3) Piiratud tsiviilkäibega relvadele mõeldud laskemoona, püssirohtu ja sütikuid võib soetada käesoleva seaduse §-des 32 ja 34 sätestatud soetamisloa või relvaloa alusel, välja arvatud käesoleva seaduse § 66 lõike 1 punktides 1 ja 2 sätestatud tegevusloaga lubatud tegevusaladel tegutsemisel.
* * *
§ 891. Relva, tulirelva olulise osa või laskemoona käitlemise nõuete ning arvestuse ja registreerimise korra rikkumine
(1) Relva, tulirelva olulise osa või laskemoona kandmise, hoidmise, üleandmise, valmistamise, ümbertegemise, parandamise, müümise, laenutamise, veo või käitlemise muude nõuete või arvestuse või registreerimise korra rikkumise eest – karistatakse rahatrahviga kuni 300 trahviühikut või arestiga.
* * *
Jube lugu! Näib, et politseinikud võiks tüdruku vabalt koos muude pättide ja kriminaalidega paariks päevaks türmi pista... :(

2 kommenttia:

Urmo kirjoitti...

Kas paukpadrunid mitte vabamüügis ole? Et nagu iga mees-naine võib oma tsinksulamist tehtud stardipüstoli või -püssi jaoks neid vabalt osta, hoida, käidelda-käsitleda?

Asjadest kirjoitti...

5,56 kaliibriline pole ju mingi stardipüstoli padrun vaid vintpüssi oma. Täpsemalt -kaitsejõudude "tugevatoimelise" ründe-vintpüssi oma. Kui selline padrun oleks vabamüügis, tähendaks see seda, et iga poiss ja plika võiks neid piiramatus koguses osta, neile päris kuulid installeerida ja neid siis ebasihipärasel moel kasutada. Aga sellist Eestit me ju ei taha?