lauantaina, elokuuta 15, 2009

Kuidas ületada pauguhirmu?



Tänases telekoolis tuleb juttu sellest kuidas saada üle ühest põhilisemast hirmust millega inimene kokku puutub -st pauguhirmust.
 
Üldiselt on nii, et enamik inimesi kardab kõva pauku. Ja laskmise puhul tähendab see seda, et hakatakse pauku ootama. Mis omakorda tekitab olukorra, et pigistatakse kõvasti püstolit ja tehakse käega kahtlaseid võbinaid. Ning loomulikult vajutatakse päästikut hirmus rapsakalt ja äkki ("tuleks pauk juba ära!"). Lisaks sellele pannakse ka silmad kinni.

Mida sellises olukorras teha? Mida ette võtta, et pauk ei tunduks nii hirmus?

Lahendus on tegelikult väga lihtne -tuleb hankida peotäis treeningpadruneid (nn klikkpadrunid). Treeningpadrunid on plastikust ja mingit erilist pauku nad ei tee. Toppides neidsamu treeningpadruneid salve läbisegi päris laskemoonaga, tekib situatsioon, et lastes on väga raske aimata millal käib pauk ja millal lihtsalt klõps. Mis omakorda tähendab, et sa ei saa paugu tulekuks eriti hästi valmistuda ja päästiku järsk vajutamine jmt muutub üpris naeruväärseks. Ühel hetkel hakkad mõistma, et pauk tuleb nii või teisiti -ja just siis, kui selleks on õige aeg. Parata sellesse ei saa. 

Ja siis sa saadki pauguhirmust üle. Pauk ei suuna enam su elu! Pauk ei ole enam tegija! 

6 kommenttia:

Lumivalgeke kirjoitti...

Kust neid saab? Endale käib ka juba närvidele, et pidevalt leian end pauku ootamas ja pingesse minemas ja siis tulevad kohe need päästikurebimised ka, kui õigel ajal end peatada ei suuda. Peaks proovima:)

Asjadest kirjoitti...

Neis saab internetist tellida. Võin uurida, kas IPSC foorumist on keegi tellimas. Maksavad paar krooni tk.

Kas soovid 9mm või .45 ACP?

Asjadest kirjoitti...

Kasulik on laadida nendega mitu salve -kui laed ise, siis saab salvesid silmad kinni segi ajada -kuid eriti hea, kui laeb keegi teine.

Lumivalgeke kirjoitti...

Kuna mul novembrini pole ligipääsu relvale, siis kohe ei olegi vaja, talvel alles saab jälle harjutada. Paar tuttavat KL instruktorit lubasid oma varudest mulle ka anda, kui aeg käes, niiet ei peagi ise tellima:) Aitäh vihje eest sellegipoolest - toredaid asju on ikka maailmas olemas, millest midagi ei teaks, kui netis võõraste plooge ei loeks:)

Asjadest kirjoitti...

Miks sul ligipääsu pole? Kuidas saab ligipääs nimodi -lihtsalt -ära kaduda?

Sellele küsimusele ei pea tegelikult vastama.

Lumivalgeke kirjoitti...

Sest ma ei tööta hetkel KVs ja puudub pääs väeosa tiiru. Pole päris kindel, kas tsiviilis saab tiirus relva laenutada. Väga ei tõmba ka kuskile tundmatusse tiiru tundmatust relvast laskma:D