torstaina, kesäkuuta 17, 2010

Küsitluste tulemuste analüüs

Täna vaatame üle viimased küsitlused. Ja nagu minust palju targemad mehed on juba öelnud: "demokraatias ei tasu kunagi alahinnata enamuse rumalust.

1) Esmalt küsisime keda inimesed kõige meelsamini nö kommenteerivad. Selgus, et konkurentsitult saavad kõige suurema tähelepanu osaliseks keskerakondlased (55%). Järgmise suhteliselt tasavägise grupi moodustavad taimetoitlased (35%!), homod ja juudid (mõlemad 25%). Suurima ja suhteliselt vähemärgatava kogumi (20%) moodustavad mustanahalised, naised, venelased-lätlased-soomlased, paksud ja reformierakondlased.
Märkamatuim vähemus on kaalujälgijad (10%) ja vaegurid (0%)- kelle olemasolu peaaegu ei hoomatagi.

Mida me sellest kõigest järeldada saame? Loomulikult seda, et kõige enam lähevad inimestele korda keskerakondlaste, taimetoitlaste, juutide ja homode tegemised. Erinevalt näiteks kaalujälgijatest ja vaeguritest, kes meid absoluutselt ei huvita. 20% künnise ületanud suurim grupp (venelasedlätlasedsoomlasedpaksudnaisedmustanahalised) figureerib meie mõtetes aga ilmselt vaid seetõttu, et neid on palju ja paratamatult satume nende tegemistega pistmisse.

Põnev!

2) Küsitlus käsitles erialast karjääri. Selgus, et jõhkralt pool inimestest peavad oma tööd tüütuseks, mis teeb neid õnnetuks (50%!). Teine pool inimestest näib siiski uskuvat, et töö pakub neile midagi -ja on olemas isegi neid, kes arvavad, et neist sõltub valdkonna areng(11%)!

Võibolla just siit jooksebki "Kahe Eesti" piir? Esimene Eesti usub, et neist midagi sõltub -ja teine Eesti ei usu? Leides end teisest grupist, oled sa kahtlematult riskirühmas. On väga võimalik, et varem või hiljem hakkad sa liialdama alkoholi, kartulikrõpsude, majoneesi ja šokolaadiga (sh ka viinerite ja nn keeduvorstiga). Varsti kaotad huvi kõige hariva ja kultuurilise vastu (peale TV) ning aasta tippsündmuseks kujuneb Õllesummeri külastus.

3) Kolmandas küsitluses selgitasime välja, kes pooldab palestiinlaseid ja kes juute.
Tulemuseks oli tõeline demokraatia manifestatsioon, sest 60% vastanuist pooldas palestiinlaseid -mis on loomulikult täiesti vale vastus ja näitab, et Euronews-i vaadates Tõele lähemale ei jõua.
Või kuidas saab pooldada araablaseid, kes korraldavad 12 aastaste tüdrukute ja täiskasvanud meeste massipulmi, korraldavad lasteaedades juutide vihkamisminuteid, ülistavad islamistlikku ususõda ja nimetavad tänavaid nende meeste nimedega, kes ennast Selveris õhku lasid?

Aga noh -anname siiski vastajatele andeks. Oluline oli ju siiski Tõe väljaselgitamine! Aitäh kõigile vastajatele!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sabra ja Shatilla

Franz kirjoitti...

"venelased-lätlased-soomlased"
Küsimuse selline püstitus oli vale. Venelased oleksid pidanud eraldi olema.