keskiviikkona, heinäkuuta 06, 2011

KJSP karikavõistlus taktikalises laskmises

Eile toimus Kaitsejõudude Spordiklubi korraldatud võistlus taktikalises laskmises (Eesti meistrikad). Lasti Galil-i ja USP-ga ning rajal kaasas olev lahingvarustus (ilma killuvesti, kiivri, laskemoona ja relvata) pidi kaaluma 10 kg. Salvesid maha visata ei tohtinud ning kogu nänn tuli kombekalt rakmetesse tagasi toppida. Laskeülesandeid oli kokku 6 tk, neist 3 segaharjutused, kus tuli kasutada nii vintpüssi, kui ka püstolit. Maksimumdistants oli 100 m. Pikematel stagedel oli palju metallmärke. Samuti leidus omajagu pikali kukkuvaid poppereid ja "kõikujaid" (swingerid). Oli isegi üks trossil sõitev sihtmärk.
Kuigi algus oli paljutõotav tabas mind kolmandal stagel häving -suutmata mõista kus asub võõra Galil-i sihtimispunkt, lasin kahe metallmärgi tabamiseks 100 m kaugusel ära kogu salve ning purustasin ilmselt kõik raja kestvusrekordid. Lisaks tegin hulga lolle vigasid (viskasin tüüpiliselt IPSC reeglitele tühjad salved maha -mille eest saab karistuspunkte ning jätsin tähelepanematusest laskmata näiteks mõned 2 m kaugusel asunud pappmärgid). Seega maandusin tänu oma trikitamisele 42 võistleja tagumises kolmandikus.

Tähelepanekud:

1) 104 st lasust lasin sihtmärgist mööda vaid 3 -st arvesse läks vaid 3 miss/möödalasku). Kokku oli 76 A tabamust, 2 B tabamust, 20 C ja 16 D tabamust. Minusuguse amatööri kohta pole see paha.
2) Sain teada, et kiiver on lamades lastes äärmiselt oluline faktor (korralikult pingutamata kiiver vajub silmadele ning takistab sihtimist)
3) Salvesid EI TOHI maha visata -ega vedelema jätta
4) Võõra püssiga ei pruugi kaugemalt tabada
5) Taskute paigutus lahingrakmel ON oluline
6) Oli äge võistlus



Imelised alumiiniumkestaga Benelli padrunid...


Laskeülesande skeem














Ei kommentteja: