torstaina, heinäkuuta 21, 2011

Prantslased on korratud natsid

Suurepärane kirjeldus Prantsusmaal toimuvast kaosest.

Eelnevaga seoses meenus juhtum Londonis toimunud rahvusvaheliselt nõupidamiselt, kus töökeeleks oli kõigile arusaadav inglise keel -välja arvatud prantsusmaa esindajale. Prantsuse tüüp arvas, et kõik osavõtjad on väga õnnelikud, kui ta peab oma ettekande prantsuse keeles. Mehikene pudrutas oma arusaamatut dialekti üle poole tunni ning ülejäänud eurooplased tegid üksteisele silma ning irvitasid prantslase lollust ja ülbust.

Peale prantslase mõttetut etteastet tegi üks heatahtlik šveitslane mehe jutust kahelauselise kokkuvõtte -millest ka ülejäänud aru said. Nii jäigi prantslaste sõnavõtt mingiks humoorikaks vahepalaks.

Pärast selgus, et prantslane valdab mõningal määral siiski ka inglise keelt. A vend oli lihtsalt nii tähtis või laisk, et ei viitsinud ettekannet teha.

Kusjuures eile saatsid itaallased Eesti ametnikele itaaliakeelse kaheleheküljelise kirja. Vist jälle mingi ülbe oletusega, et kogu maailm keerleb ümber Itaalia. Ilmselt tuleks neile vastata eesti keeles. Las vennikesed higistavad ja teevad kah pisut tööd...

2 kommenttia:

Silva Kiili kirjoitti...

Ja nii me sinna ühtse Euroopa poole liigume. Ameeriklaste kurvastuseks, kes loodavad, et meistki kord tubli ja ühtset keel rääkiv suurriik sündima peaks :)

Asjadest kirjoitti...

Euroopa on jah huvitav. Kaarti vaadates võib kohe aru saada, et terve hunnik erinevaid tegelasi on poolsaarele kokku trüginud ja jäänud sinna nagu silgud konservis passima. Või nagu trollis. Püüavad seal koostööd teha...-aga kuidas sa teed, kui osad sõidavad jänest, istuvad, ülbitsevad ja laiutavad ning teised peavad teenistusvalmilt püsti seisma ja pileteid komposteerima?