keskiviikkona, marraskuuta 16, 2011

Swedbank lõikab sõjast ja surmast prisket kasu

Saabus kiri Mihklilt:

Mihkel Mandre, Swedbank Life Insurance SE juhatuse liige
Tunnen end hästi, kui tean, et mu pereliikmetel on kõik vajalik olemas. Kuni olen nende kõrval, saan neid igati toetada. Kui minuga peaks aga midagi juhtuma… Tegelikult võin ka selle pärast mureta olla, sest olen oma elu kindlustanud.
Eks saaks ka muud moodi, näiteks kogudes endale ootamatusteks korraliku tagavararaha. Piisavaks võib pidada umbes ühe aastapalga suurust summat. Paraku ei ole paljudel Eesti inimestel sellist puhvrit või soovitakse varuraha millekski muuks kasutada. Siis ongi mõistlik tagada lähedaste heaolu elukindlustusega.
Elu kindlustada on lihtne
Veel mõnda aega tagasi oli elu kindlustamine tõesti üsna keeruline. Tänapäevaseid lepinguid on aga võimalik sõlmida juba ka internetipangas. Meie kõige lihtsama kindlustuslahenduse – pere sissetuleku kaitse – lepingu sõlmimiseks tuleb vaid kinnitada lühike tervisedeklaratsioon, määrata, kellele makstakse kindlustusjuhtumi korral välja kindlustussumma, ja tutvuda tingimustega. On tähtis, et loeksite lepingut sõlmides kõik tingimused hoolikalt läbi ja oleksite veendunud, et saite kõigest aru. Küsimuste korral pöörduge julgelt meie spetsialistide poole telefonil 613 1606.
Hea kaitse soodsa hinnaga
Pere sissetuleku kaitsega saate lähedasi kaitsta Eesti keskmise aastapalga ulatuses. Kindlustussumma arvestuse aluseks on statistikaameti avaldatud eelneva aasta neljanda kvartali keskmine palk. Iga aasta 1. aprillil kinnitame statistikaameti andmete põhjal uue kindlustussumma. Praegu on selleks 9768 eurot. Liiklusõnnetuses hukkumise korral makstakse hüvitisena välja kahekordne summa.
Selline kaitse ei ole sugugi kallis. Kindlustusmakse sõltub kindlustatu vanusest lepingu sõlmimise ajal ja on alati kindel protsent Eesti keskmisest kuupalgast.
18–30-aastane, on tema kindlustusmakse 6,51 eurot (0,8% keskmisest kuupalgast);
31–40-aastaste jaoks on makse 8,14 eurot (1,0%);
41–50-aastaste jaoks on makse 9,77 eurot (1,2%).
Kui kindlustatu liigub lepingu kehtimise ajal järgmisesse vanuserühma, jääb tema kindlustusmakse protsent ikka samaks.
Pere sissetuleku kaitse puhul hakkab kindlustus kehtima kohe, kui olete lepingu sõlminud. Hüvitis makstakse lähedastele välja surmajuhtumi korral, välistatud on vaid haigusest tingitud surm esimesel kindlustusaastal, enesetapp kahel esimesel kindlustusaastal, tuumakatastroof, sõjaolukord, õigusvastane tahtlik tegu ja liiklusõnnetuses hukkumine juhul, kui kindlustatu juhtis sõidukit purjus peaga.
Elu kindlustamine on vajalik eelkõige noortele lastega peredele. Niisiis, kui oleme harjunud kindlustama autot ja kodu, tuleks kindlasti mõelda ka oma lähedastele. Kaitske oma peret ja sõlmige pere sissetuleku kaitse leping siin. Kui soovite elu kindlustada teistsuguse summa peale või tagada laenu tagasimaksmine juhuks, kui Teid enam ei ole, tutvuge teiste elukindlustuse võimalustega siin.
Küsimuste korral võtke kindlasti ühendust meie investeerimistoega telefonil 613 1606 või kirjutage aadressil investeerimistugi@swedbank.ee.
* * *
Põhimõtteliselt ütlevad pangaonud, et "anna oma raha meile -küll meie SINU EEST kaitseme su perekonda...-kui leping seda juhtumisi ei välista" (ja mida teha siis, kui on soov kindlustada nö Igavene Elu?) Ning üleüldse -pangaonud arvavad, et selle asemel, et õppida kungfud, harjutada kaikavõitlust ja retsile julgelt gaasi näkku lasta, on palju mõistlikum teha leping, mille puhul pangaonud su surma korral perekonnale veidi SINU raha annavad. Sisuliselt ei kindlusta nad mitte elu vaid tegemist on matusetoetusega. Vanasti nimetati seda kirsturahaks. Kõik vanainimesed said selle kogumisega ise hakkama.

Ja mis eriti närvi ajab -ei sõnagi zombiapokalüpsisest ega maailma lõpust. Isegi nii tavalise nähtuse vastu nagu sõda pangaonud abi ei paku.

Näib, et Swedbank lõikab sõjast ja surmast prisket kasu...

Ei kommentteja: