tiistaina, marraskuuta 01, 2011

Too oma raha Nordeasse -muu pole oluline

No mida värki?! Loit Lillepõld on täiesti ülbeks ja amoraalseks muutunud, sest kuidas teisiti tõlgendada tema soovitust: "Investeerimiseks ja kogumiseks on alati hea aeg...-kui teed seda kõige usaldusväärsemas pangas ( loeme: Nordeas)". Loit, pagan -mõtle nüüd mida sa õigupoolest ütlesid!

Investeerimine ja kogumine on 2 täiesti vastandlikku asja. On suur vahe, kas ma korjan oma säästud õunapuu alla maetud piimamannergusse või ostan nende eest relvatööstuse aktsiaid (=ainsad tulutoovad aktsiad). Need kaks tegevust on kaks äärmust mille vahele mahub kõik muu mida rahaga teha saab.

Ja nüüd ütleb Loit Lillepuu, et "tee mida teed -aga anna oma raha meile!. Mis tähendab tõlkes -"Vahet pole mida sa oma rahaga teed, kui sa selle meile annad!".


Selline suhtumine on inimeste suhtes amoraalne ja ebaeetiline. Paljud on oma raha hankinud raske vaevaga tööd tehes (näiteks Prisma kassas) -erinevalt panga-poistest, kes ei tooda mingit väärtust ning saavad oma tulu liigkasuvõtmisest. Ja nüüd tahab Nordea sellegi vähese endale krahmata?! Mida värki?!!! :(

3 kommenttia:

Silva Kiili kirjoitti...

Mis siis nüüd valesti on? Sina annad raha pangale, nemad koguvad ja investeerivad - sul jälle üks mure vähem. See, mis tuleb hiljem, tuleb hiljem. Vähemalt ei pea ennast süüdistama, et mannerg osutus vett läbi laskvaks.
Pealegi, enamusel inimestest säästusid lihtsalt pole ja kui olekski, siis eesti relvatööstuse aktsiaid ma osta ei soovitaks.
Niisiis ükskõik, kuhu sa oma vähese raha ülejäägi paigutad - vahet pole, ikka kaob kuhugi ära..:)

Anonyymi kirjoitti...

Ei noh point selles ongi, et pangapoisid ütlevad sulle, et tegelikult pole vahet, kas koguda või investeerida vmt. Tähtis on hoopis see, et oleks raha. ja seetõttu anna enda raha MEILE. Küll meie juba vaatame mida sellega teha -kuigi vahet pole.

ega ma eesti relvatööstust silmas pidanud vaid ikka välismaist. olgu saladuskatte all öeldud, et need "hea tootlusega kogumissambad" tähendavad just seda, et pangaonud paigutasid SINU raha sõjatööstusettevõtete aktsiatesse. Või mis sa arvad, et mingisse kuuseistandusse või? Ei, ei! Vaid ikka kuhugi pimedasse ja räpasesse ettevõtmisse...
Asjadest

Lumivalgeke kirjoitti...

Ja kui sa Eestist ära lähed või voodihaigeks jääd ja enam pangakontorisse minna ei saa, siis teatud asjaolude kokkusattumisel Nordea sulle enam su rahale ligipääsu ei anna. Nt kui pangakaart saab läbi, aga uuele kontorisse järgi minna ei saa. Sa võid teha notariaalse volituse lähisugulasele, millega seaduse järgi teine inimene võib sinu nimel laenu ka võtta, rääkimata muudest finantstehingutest. Aga Nordea sellele inimesele su pangakaarti ei anna. Sest nende sisekorraeeskiri on Eesti Vabariigi seadusandluse ees ülemuslik. Vot nii arvavad Nordea juristid:D