keskiviikkona, huhtikuuta 22, 2009

Kas mehel sobib küsida naisterahvalt, kas see ootab last?

Sobib alati
14 (48%)
Ei sobi
1 (3%)
Eelnevalt tuleb luua vastav meeleolu
8 (27%)
Tuleb küsida kolmandatelt isikutelt
6 (20%)

Võib öelda, et pooltel juhtudel ei pane keegi seda küsimust pahaks. Ülejäänud puhkudel tuleks küsimust esitades aga tublisti laveerida.

"Vastava meeleolu loomine" tähendab ilmselt seda, et enne küsimuse esitamist tuleb kiita küsimuse objekti välimust, kehakaalu, üldist olekut jne jne -ning alles seejärel esineda oma küsimusega. Selline ettevalmistus välistab hilisema seletamise "ei, ei, ei -sa pole paks! Ausalt -sa pole paks!".

On olemas siiski ka kaks väga tagurlikku ja äärmusradikaalset gruppi -need, kes leiavad, et mehed ei tohiks üldse teatud asju küsida (või tohiks küsida vaid neid asju mida nad tohivad küsida) ja et parem las küsivad kolmandate isikute käest (st sõbrannade käest). Mis tähendab automaatselt seda, et mees peaks tundma sõbrannasid, et oma küsimust üldse esitada. Aga kui ei tunne, siis ka ei tohi.

Seega 23% juhtudest on mehel ilmselt tegemist puhuga, kus tema ausameelne küsimus toob kaasa katastroofi. Kui lisada siia veel 27% (loo vastav meeleolu!) saame kõva 52%, mil küsimus ja selle esitaja mõistetakse nii või teisiti hukka.

Nii et parem on mitte küsida ja lasta ennast "ootamatult" üllatada.

Ei kommentteja: