tiistaina, elokuuta 16, 2011

Jaapanlaste ehtenäitus A-galeriis

Jaapanlaste JUN KONISHI, MICHIHIRO SATO ja SHUNICHIRO NAKASHIMA ehtenäitus avatakse A-galeriis (Hobusepea 2, Tallinn) neljapäeval 18.08.2011 kl 17.00.

Jaapanlased on alati huvitavad. Näiteks juhtus mõni aasta tagasi lugu, kus soome ettevõtjad olid Jaapanis koostööpartneritega mingeid äriasju arutamas. Ruum, kus nõupidamine toimus, oli aga lämbe ja kohutavalt palav (konditsioneerid olid olemas kuid polnud sisse lülitatud). Sommid -kannatlikud nagu nad on -talusid põrgukuumust tükk aega kuni keegi nõrgema psüühikaga soomlane viisakalt küsis, kas oleks võimalik konditsioneer sisse lülitada -"palav on...".

Japsid jäid selle küsimuse peale kõik haudvaikseks -ning hakkasid seejärel kõva häälega isekeskis kädistama. Konditsioneer lülitatai küll sisse, kuid jaapanlased ei rahunenud ega rahunenud.

Hiljem selgus, et soomlaste sellist palvet peeti solvavaks ja alandavaks (stiilis "ahah -meil on siin liiga palav jah? Meil konditsioneer ei tööta? Tähendab me oleme halvad?! Me ei saa isegi õige temperatuuriga hakkama! jne jne).

Teoreetiliselt on seega võimalik, et näitusel läheb ootamatult mölluks.

Ei kommentteja: