torstaina, elokuuta 11, 2011

Kaitseministeeriumi tulevahetuse valguses

Kamin oli mõistagi haavatav ja pehme sihtmärk kuid ometi valvatud. Siiski suutis mees ministeeriumis 2,5 tundi majandada (huvitav, kas teda ajendas mingi kaminaga pooleliolev ja ebaõnnestunud äritehing?)

Kuid lisaks Kaminale on olemas veel mitu pehmet ja tehnilises mõttes väärtuslikku objekti. Mainin neist ainult Sidepataljoni autoparki, mis koosneb kümnetest veo -ja kütusemasinatest , mis asuvad mõnusa süütepudeliviske kaugusel vaid 2,3 m müüri taga (ja on pargitud külgkülje kõrvale). Isegi minusugusel riigitruul isikul tekkis seda vaatepilti nähes vastupandamatu soov süütepudel üle müüri visata. Võrdluseks olgu mainitud, et samas kõrval asuva vangla välismüüri piirab 10m kõrgune traatvõrk.

Lisaks on kohti, kus relvaladu valvab vaid paar pensionieas meest (muidugi ilma kuulivestideta)...

Keegi võiks sellised asjad korda teha. Ehk nüüd teevadki?

3 kommenttia:

Lumivalgeke kirjoitti...

Keegi ei ole senimaani korda teinud seda, et SCP ja 1. JVBr staap asuvad Alexela terminali kõrval. Ka peale paari õnnetust laskemoona ja lõhkepakettidega mitte. Optimist selline:D

Asjadest kirjoitti...

Sa saad asjast valesti aru, Lumi. Alexela pakub vajaduse korral staabile kaitsvat suitsukatet. Pealegi on see vaenlasele ootamatu -otsida eestlaste staape lõõmava tulemere lähedusest ;)

Lumivalgeke kirjoitti...

Ei ole seal ei tuld ega suitsu. Üks suur pauk ja ei mingit vastupanu üle piiri vuravatele tankidele.

Vaenlane ilmselt peab seda muidugi peibutiseks - keegi ei saa ju PÄRISELT nii loll olla, et riigi tähtsaim väeosa sellisesse kohta teha. Aga peibutised lastakse ka õhku, niiet tulemuse osas vahet ei ole:D