torstaina, elokuuta 18, 2011

Paljad rinnad emotsioonivabalt (analüüs)

Siiani on jäänud analüüsimata kogu rahvast viimased nädalad ärevuses hoidnud teema, mis tõusis tulipunkti pärast Fideelia eneseohverduslikku retke Karepale (kõlab pisut nagu Fideli 1956nda aasta dessant Kuubale). Olgu siinkohal öeldud, et naiste rindade vabastamine polnud Fideelia originaalmõte vaid sellel on kuulsusrikas ja pikk tagamaa. Vabastusaktsioon on täitnud juba ka kohalike entusiastide meeled ja keeled.

See kõik on kruvinud inimeste meeled äärmuslikult pingule ning jaotanud rahva rindade vabastamise pooldajateks ning (tagurlikeks) eitajateks.

Ei tasu vist ütlema hakatagi, et eriti suures ärevuses on protsessist kõik meesterahvad? Sõltumata haridusest, sotsiaalsest taustast ja vanusest. Meeste näol on tegemist rahvaliikumise äärmiselt tänuliku ja pühendunud toetajaskonnaga. Erinevalt naistest endist, kes võivad kogu demokraatliku algatuse kraavi keerata. Millised siis on need argumendid, mida äärmustagurlastest naised kasutavad?

1) Paljad rinnad diskrimineerivad naisi.
Lääne ühiskond idealiseerib ilu. Moetööstus on meedia kaasabil loonud ettekujutuse millised on ilusad rinnad. Tegemist on standardiga mis eksisteerib objektiivse reaalsusena. Tõsiasi on ka see, et miljonite naiste rinnad ei vasta sellele standardile, mis omakorda produtseerib ebastandartsete rindadega naistes süütunnet, alaväärsust ja võõrandumist. Kõik see survestab veelgi naiste niigi pinge all olevat psüühikat ja minapilti.
2) Paljad rinnad annavad väikesele grupile eelise. Iluideaalist johtuvalt suurendavad paljad rinnad (tissid, kui soovite) ühiskonnas ebavõrdsust ning sotsiaalset kihistumist. Põhjendused on üldjoontes kattuvad esimeses punktis väljatooduga. Meesülemused hakkavad soosima ilusate rindadega naisi. Ebastandardsed tõrjutakse kõrvale. Kasvab depressioonioht.
3) Naised hakkavad vältima rinnaga imetamist.
Kuna peale lapse rinnaga imetamist naise rinnad nö "deformeeruvad" hakkavad naised imetamist vältima. See võib omakorda kaasa tuua ebameeldivaid tagajärgi -sündivuse tuntava vähenemise, piimaasendajate massilise leviku ning laste jätkuvalt nõrgeneva immuunsussüsteemi. Tagajärjed võivad kujuneda fataalseteks.
4) Suurerinnalised naised ei saa kasutada toetavaid rinnahoidjaid/tugesid. Just -naised kellel on Jumala armust "silmatorkav rinnapartii" on sunnitud püsima kodus, sest nende rinnad ei vasta standardile ning toestavate rinnahoidjate nägemine tekitab neid mittekasutavates sookaaslastes üleolekutunnet (ja meestes võõristust).
5) Suhete sõlmimine muutub senisest veelgi raskemaks. Mehed hakkavad hindama lisaks sisemisele ilule ka rindu.
6) Rindade vabastamine võib tuua kaasa nn hiiliva nudismi. On selge, et rindade vabastamine ei piirdu vaid rindadega vaid võtab pikemas perspektiivis paalju radikaalsemaid vorme.
7) Suureneb rinnavähi/nahavähi oht. Päikese mõju ei tasu alahinnata.
8) Suureneb rinnapõletiku oht. Kulutused medikamentidele kasvavad. Perekondade ostukorv muutub veelgi kallimaks. Imetamine muutub raskemaks. Arstiabi kättesaadavus langeb (patsientide üleküllus).
9) Ilukirurgia tulud kasvavad drastiliselt. Ilukirurgidest saab ühiskonna uus eliit. Samas kasvab ebaõnnestunud operatsioonide hulk (kirurgide üleväsimus). Väiksema sissetulekuga naised on sunnitud valima isehakanud või ebakompetentseid kirurge. Süveneb rahalisest ebavõrdsusest tingitud rindade-alane ebavõrdsus.
10) Paljulapselised naised muutuvad ühiskonna alamklassiks. Mõistetavalt on kõige kehvemas seisus rindadega paljulapselised emad. Perekonna kitsas eelarve ei võimalda ka parandavaid rinnaoperatsioone -samas, kui lastetud või ühelapselised naised võivad kulutada kogu oma vabad rahalised vahendid rinnaoperatsioonidele.

Arusaadavalt pole toodud ettekäänded rindade vabastamisest loobumiseks tõsiseltvõetavad vaid tegu on äärmuskonservatiivsete inimeste vihakõnega.

4 kommenttia:

Lumivalgeke kirjoitti...

Kui hea peab inimese elu olema, et selliste pseudoprobleemidega tõsimeelselt tegeleda? Ma saan depressiooni pelgalt sellest, et mõnel ei ole mitte midagi targemat oma ajaga peale hakata kui topless matkamas käia:(

Siinkohal alustan kampaaniat "Võrdsus majja - meestele särgid selga!".

Anonyymi kirjoitti...

Ma ei saa kah aru. Võrdsuse saavutamiseks on 2 varianti -kas koorida kõik paljaks või vastupidi -panna kõik purkhat kandma. Pakistanis on näiteks kõigil inimestel seljas suht ühetaolised langeva lõikega halatid. Ning tundub, et rahvas on rahul.
asjadest

Silva Kiili kirjoitti...

Kui palju peab inimesel aega olema, et sellest nii põhjalikult kirjutada... :) Poole kõrvaga olen teemat kuulanud ja ühe silmaga vaadanud. Maailm on kirju, olgu igaühel võimalus valida. Ja pealegi, eesmärk pühendab abinõu - pelgas reklaamitrikk tähelepanu äratamiseks, et Karepa näitusele meelitada... Järgmisel aastal jälle :)

Anonyymi kirjoitti...

Teema on ju ühiskondlikult tohutult oluline. Palju olulisem, kui näiteks mingid...ee...
asjadest