tiistaina, elokuuta 02, 2011

Võrdõiguslikkusest

Esitan siinkohal mõned soolist ebavõrdsust tasakaalustavad ettepanekud.

1) Lähtudes eeldusest, et mehed teenivad rohkem, kui naised -kehtestada meeste poolt tarbitavatele teenustele ja kaupadele kõrgemad hinnad, mis võtaks arvesse meeste-naiste palgaerinevust.

2) Lähtudes eeldusest, et mehed surevad 10a varem, kui naised (65 eluaastat) -lõpetada meestele pensionimaksed. Statistika näitab, et need ei ole vajalikud ja õigustatud (mehed surevad kõrge riskikäitumise ja ebatervisliku eluviisi tõttu).

3) Lähtudes eeldusest, et mehed on vägivaldsed ja hasartmängukalduvustega (90% kinnipeetavatest on mehed) -kehtestada lisaks sotsiaalmaksule täiendav (vangla)ülalpidamis -ja hasartmängumaks.

4) Lähtudes eeldusest, et meestel on kõrgem riskikäitumine -tõsta oluliselt meeste koduvalve, kodukindlustuse ja eluasemelaenu tasusid ja intresse. Samuti liiklusvahendite kindlustus -ja registreerimistasusid.

5) Lähtudes eeldusest, et lastega kodusveedetud aeg vähendab naise konkurentsivõimet tööjõuturul -pikendada noormeeste sõjaväeteenisuses viibimise perioodi proportsioonis lapsehoolduspuhkuse ajaga (3-4 aastat).
* * *
Igatahes oleks nii võrdsem

5 kommenttia:

osaline kirjoitti...

Paar punkti jääb segaseks. Et kui need vägivaldsed ja kalduvustega mehed hakkavad äkki seepeale oma vara naiste nimele kirjutama ja naisi enda eest poodi saatma? Sunnivad laenu võtma? Ja et kui mitu last sünnib, kas siis kutsutakse mees kordusõppustele? Ja kuidas kindel olla, et ikka õige mees läheb? See pensioni asi tundus pisut ülekohtune. Naiste pension on niigi väike ja siis pea sellest veel meest ka üleval. Sest, olgem ausad, mõned mehed peavad päris pikalt vastu.
:P

Anonyymi kirjoitti...

Osaline, ei tasu detailidesse laskuda ja pisiasjade kallal urgitseda ;) Küll kõik loksub ise paika. Peaasi, et inimesed oleks võrdsed.

Vastan nagu oskan.
1) kui ka mehe vara on naise nimel, siis ongi naine iseseisev ja sõltumatu
2) vaja on teha selgitustööd ja tõsta naiste teadlikkust
3) kordusõppused on hea mõte -eesmärk on lõigata mees ära tema tulubaasist ja sotsiaalvõrgustikest
4) naiste pensioni võiks tõsta, et jätkuks ka üksikutele ülalpeetavatele meestele
asjadest

PilleRiin kirjoitti...

väga nunnu :)

Anonyymi kirjoitti...

lisaks tuleb sookvoodid sisse viia igas eluvaldkonnas. nagu selgub on 90% vangidest mehed, karjuv diskrimineerimine. kohtutele tuleb anda kindel kvoot ning lõpetada see ebavõrdne kohtlemine. linnades on rohkem naisi, kui mehi, maal mehi rohkem, kui naisi, et igaüks saaks leida omale paarilise, tuleks ka siin kindlaid kvoote rakendada.
a.

Anonyymi kirjoitti...

Noh. Elanikkonna erinev asustus on ju tingitud konkreetsetest põhjustest. Näiteks sellest, et enamus küünestuudioid on linnas, samas, kui maal leidub rohkem traktoreid ja igasuguseid mahuteid ja tsisterne.

A ma jäin hoopis selle peale mõtlema, et sõjaväeteenistust ja emapuhust ei saa vist päris võrdsustada. Sest sõjaväeteenistus on ettevalmistus sõjaks -kohustuslikuks surma -ja vigastadasaamiseks. Lapsekasvatamine on siiski pigem vabatahtlik eneseteostus, kui eriline riiklik kohustus. Samuti ei ole kohustust sünnitada, kui on oht tervisele või elule.

Et oleks võrdne, tuleks naisterahvaid sundida ja kohustada. Aga seda ei ole.
asjadest