maanantaina, tammikuuta 16, 2012

Kunstnikud on negatiivsete kommentaaride pärast õnnetud

Hehh. Viimastel päevadel on EKA majadraama taas väga populaarseks muutunud. Huvitava nüansina juhtusin kuulma, et mõnigi kunstiinimene on EKA maja -ja kunstnike suhtes negatiivselt meelestatud inimeste kommentaaridest üpris häiritud. Sest kommentaaride põhjal tundub, et paljud tahaks EKA ja kunstiinimesed maa pealt üldse ära kaotada. Noh, ja nüüd ongi "neiud ärevil", et kuidas nii ikka saab? Et see on justkui ebaõiglane.

Aga. Ma tuletaks meelde, et just kunstiinimesed ISE püüavad populariseerida meedias mõtet endast, kui Jumala poolt valitud eliidist, kes peavad rahva halli massi seas (ja eest!) kannatama ja jõudumööda vaimupimeduses sumpavale rahvale valgust ning teed näitama.

Loomulikult tekitab selline jutt tublis töömehes või müüjas trotsi ja vastuhakku. Ning kui siis koidab päev, mil kultuturnikud on ise käpuli, pole kaasatundjaid kuskil vaid kõik parastavad pealegi. Nagu kutsu külale nii küla kutsule. Seega võiksid kõik õppida, et inimeste (oskuste ja annete) jaotamine väärtuslikeks ja vähemväärtuslikeks on paha.

Ei kommentteja: