perjantaina, elokuuta 17, 2012

Koolid lörtsivad tööotsijaid

Sõber käis koolis töövestlusel, et saada matemaatika-füüsika õpetaja koht (teda kutsuti). Kool oli üles seadnud temaatilise tööpakkumise. Vestluse käigus selgus, et tegelikult on kõik lahtine ja olukord selgub alles kuu aja pärast. "Ota -mismõttes -alles kuu aja pärast?" uurisin sõbralt rahulolematult "Kas keegi on suremas või, et ...?". "Ei" teatas sõber. "Asi on lihtsalt selles, et kuu aja pärast selgub, kas üks kooli enda õpetajatest kandideerib sellele kohale või mitte...pealegi valitseb oht, et kui tööle võetakse keegi väljastpoolt maja, hakkab see õpetaja kooli peale kaebuseid esitama ja tüli tekitama..".
* * *
Mis toimub?! Kuidas nii?!! Ajada kohale kari tööotsijaid (kes kulutavad oma laste toiduraha piletite ja bensiini peale!) ja teatada neile siis, et sorri vaan -me kardame ühte intriigitsevat õpetajat ja me ei suuda otsuseid vastu võtta! Et kahju küll, aga tore et te läbi tulite.
* * *
Nii ei tohi inimestega teha! Mõni nõrgema närvikavaga töötu hüppab sellise jutu peale sealsamas koolimaja taga rongi alla.
* * *
Ah jaa -ja kas te teadsite, et kui inimesel on läbimata teatud pedagoogiline täiendõpe, siis ta koolis töötada ei saa? Kui aga on läbitud siis saab -isegi juhul, kui ta on täielik pervert (sest seda on raske tõestada).

3 kommenttia:

Lumivalgeke kirjoitti...

Staažikamaid töötuid selline jutt küll ei šokeeri - suht igapäevane asi enam-vähem kõigis riigiasutustes ja ka erasektori asutustes, kus on poliitika, et "kõigepealt püüame ametikoha täita asutusesiseste ümberpaigutuste kaudu". See ei takista aga konkurssi välja kuulutamast ja 100 matsi vestlema kutsumast, et neile siis kõigile öelda, et "Oodake paar kuud, siis me saame vastuse asutusesiseselt, ja kui ikka mitte keegi ei taha seda kohta, siis kutsume teid võibolla uuesti vestlema". Täiesti igapäevane värbamisstrateegia Eestis:) Ma endise personalispetsialisti ja praeguse töötuna tahaks ikka päris tihti peaga vastu seina taguda...

PilleRiin kirjoitti...

see tüli tekitamise teema meenutab seda kooli, mille õpilane mu laps enam alates reedest ei ole..

Anonyymi kirjoitti...

Kahju ju, eks? Võiks olla ikkagi kuidagi nii, et kõik oleks aus ja õiglane...

Asjadest