torstaina, elokuuta 30, 2012

Kulturnikud tahavad kõik endile mittesobivad meelelahutused ära keelata!

See on küll imelik. Näikse, et Eesti Kontsert ei salli, kui keegi tegeleb nende maja läheduses millegi muuga, kui klaveriklimberdamise ja viiulikiunutamisega. See on just see suhtumine, et kõik muud eluavaldused peale nn süvamuusika on primitiivsed ja ebaintellektuaalsed...

5 kommenttia:

Mad Max kirjoitti...

Vot sellele postitusele ma kirjutan küll 130% õige jutt!

St sinu poolt õige jutt.

Liiale läheb see "toredale keskklassile euroopaliku keskkonna tagamise" värk.

Kui noored kusagil punkris joovad - on halb.

Aga kui noored selle asemel kaine peaga teevad seda, mida noored peavadki tegema, ehk - möllama, kihutama, elust rõõmu tundma - siis on jälle halb.

Pereinimesed (korralikud) tõmbavad endale ise vee peale, kui soovivad kasvatada impotentset järelkasvu kes mööda nööri käib.

Õnneks on see nagunii võimatu. Nice try tädid:))

Anonyymi kirjoitti...

Ma natukene siiski elgitaksin, miks pereinimesed noori piirata ja ahistada tahavad. Nad muretsevad, et nende võsukestega võib midagi juhtuda ja laps saab surma või jääb vigaseks (postmodernistlik ühiskond kardab muidugi igasugust haigetsaamist ja võrdsustab selle otsese vägivallaga).

Ühesõnaga mingil hetkel märkasid ühiskonnateadlased, et kaasaegne sootsium ei talu sõjakaotusi. Võtame näiteks Vietnami sõja, mis läkski pekki tänu sellele, et iga surm oli rahva meelest tohutu draama (teoloogilises mõttes ongi). Samas talus Euroopa väga edukalt Napoleoni sõdasid ja erilise näitena võib esile tõsta Põhjasõja aegset Rootsit, mis kandis ränki sõjakaotusi.

Põhjus miks kaasaegne Lääs ei talu surma -kuigi elanikkond on kordades suurem, kui 200a tagasi -on see, et perekonnad on väiksemad. Kui peres kasvab üks poeg ja ta hukkub, on see tervele perele ränk löök. Kui peres on 6 poega ja 1 neist rulatades hukkub, on see küll halb kuid viie allesjäänuga on siiski piisavalt tegemist, et leinaga hakkama saada.

Seega piiratakse noorte tegevusvabadust seetõttu, et nad on pere ainuke lootus.
asjadest

Anonyymi kirjoitti...

Mis omakorda viib meid loogilise järelduseni (nb! Max!), et mida suuremad perekonnad, seda rohkem jäetakse lastele ja noortele vabadust.

Kurioosne, kas pole?
asjadest

Mad Max kirjoitti...

Ma mõtlen, et kõige hullem, mis lapsega juhtuda saab on see, et ta on sündimisest saadik sõnakuulelikuks "tambitud".

Et tal on alandlik ema ja - veelgi hullem - patriootlik isa, kes "teeb kõik", et laps vastaks "ühiskonna ootustele".

Asjadest kirjoitti...

Mkhm, Max, see pole üldse kõige hullem. On olemas veel palju hullemaid asju...

Lastest on muidugi kahju, ent mis parata -pole olemas täiuslikku inimühiskonda. Ja eks vanemadki on kunagi ise lapsed olnud, seega peaks ju mäletama kuidas see oli. Kui meil on kahju lastest, peaks olema kahju ka vanematest.