torstaina, lokakuuta 08, 2009

Maarja laulab ja sellele eelneb selgitus Orbiidi tähendusest

Katkend eilsest Kevadbändi esinemisest. Muide, Kevadbändi Eesti kontserttuur jätkub täna Kunstikonteineris.

Kevadbändil oli ka oma blogi: http://kevadband.blogspot.com/ Väga huvitavad mõtted on seal. Eriti kasulik oli see, kuidas oma põhimõtetele kindlaks jääda...

Samuti lubaga tsiteerida Kevadbändi väga täpset muusikute-teemalist analüüsi:

Professionaalsed muusikud on narrid. Kõik tuntud bändid on ju moodustatud professionaalsetest muusikutest. Sel ajal kui meie kuulasime ülikoolis loenguid alates elektronorbitaalidestja maatriksite determinantidest kuni naiste seksuaalkäitumise ja märgisüsteemideni, siis professionaalsed muusikud harjutasid muusikakoolis „g-g-g-a-a-a-c-c-c-a-a-a”. Kui meie lugesime raamatuid inimsuhetest, teadvusest, säästvast arengust ja kosmoloogiast, siis nemad laulsid „Mu isamaa mu õnn ja rõõm”. Nüüd meie esineme ja arendame ka kuulaja maailmapilti, kuid professionaalsetel muusikutel polegi, millest laulda. Neil pole ju haridust ega töökogemust. Seetõttu on nad võimelised laulma ainult armastusest ja sedagi väga viletsalt, kuna peale enda kogemuse ei tea nad sellest tuhkagi.

3 kommenttia:

Mati kirjoitti...

No mina ootasin midagi hullemat kui sinu tutvustust lugesin eelnevas blogis. Täitsa huvitav asi....Ega tänapäeval ei peagi hästi pilli mägida oskama või laulda ja harmoonia ei peagi olema loogiline või klassikalise harmoonia reeglitele alluma. Aga see oli küll paha kui üks mees seal lõpus tüdrukuga koos "laulma" hakkas...see oli tõesti jube minu koolitatud kuid vägagi tolerantsele kõrvale. Aga sa ise oled nende fänn vä? Mis sind sellistesse kohtadesse viib?

Asjadest kirjoitti...

Ma usun, et Sensatsiooniline Tartu Kevadbänd esindab kõige ehedamal ja positiivsemal kujul nn Tartu Vaimu. Mulle meeldib, et Kevadbändi puhul ei alga midagi täpselt, kellegil pole kiiret, keegi ei punnita, keegi ei tee äpardusest numbrit ja keegi ei muretse, et pakutav muusikateenus on pisut ebakvaliteetne :)

Muide, see, kes pärast "laulma hakkas" on bändi teine peasolist. sa pead mõistma ühte tähtsat pointi -nad ei püüagi olla kvaliteetsed vaid hoopis demokraatlikud: iga mees võib laulda. Iga mees võib pilli mängida. iga mees on sama tähtis nagu Eda Iines ja Koit Toome.

Mulle näib, et see on väga algkristlik ja moraalne suhtumine ;)

Mati kirjoitti...

Vot see ongi mulle arusaamatu - nad reklaamivad end kui ehedalt kehva tasemega bändi, kuid tegelikult nad ei ole nii halvad kui nad end reklaamivad (see teine pealaulja tegelikult on jah, aga see on ka ainuke asi mis täppi läheb). On palju halvemaid punte kus kõik hirmasasti püüavad head olla aga tegelikult on kehvemad kui Tartu Vaimuga mehed. Nad püüavad õigel ajal alustada ja olla t'psed, kuid on palju ebatäpsemad kui need Tartukad. Nii et nad ei ole väga täpselt tabanud naelapea pihta sest nad natuke oskavad mängida, ideed on päris head, laulusõnad normaalsemad kui paljudel teistel ja tüdruk peab päris hästi viisi, ning ta isegi oskab oma häält kasutada :) Ainuke ehe värk on see teine pealaulja kes on tõesti ....... vot nii.